NRK Meny
Normal

Hushovd-konkurrent ute

En av Thor Hushovds hardeste konkurrenter er ute av årets Tour de France.

Robbie McEwen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Robbie McEwen greide ikke å komme innenfor tidgrensen på den åttende etappen av årets ritt. Dermed får ikke australieren muligheten til å kjempe om den grønne poengtrøya.

Spurtkanonen likte seg slettes ikke på den steinharde etappen og kom trillende i mål én time og ni minutter etter vinneren.

Til sammenligning kom Thor Hushovd i mål 39 minutter etter Rasmussen. Tidsgrensen var satt til like over 40 minutter på vinnertiden.

Seier på første etappe

Robbie McEwen fikk en knallstart på årets ritt med seier på første etappe i Cantebury. Han ligger på femte plass i poengsammendraget, plassen bak Hushovd.

Han var ikke den eneste autralieren som forsvant ut av rittet i dag. Michael Rogers (T-Mobile) og Stuart O'Grady (Team CSC) var innblandet i stygge ulykker og fullførte ikke etappen.

O’Grady ute av Tour de France

Fantastiske meritter

McEwen har deltatt i Touren ni ganger, første gang i 1997. Han tok sin første seier på sprinten på den 20.etappen i Paris på Champs-Elysèes i 1999. Tilsammen har han 11 seire i rittet og like mange i Giro d'Italia.

Han har vunnet den grønne trøya tre ganger, i 2002, i 2004 og i 2006 og er den første australier som har vunnet denne konkurransen.

I 2004 var Thor Hushovd den nærmeste konkurrenten til McEwen. Da ble Hushovd nummer 2.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn