NRK Meny
Normal

Hushovd-konkurrent ute

En av Thor Hushovds hardeste konkurrenter er ute av årets Tour de France.

Robbie McEwen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Robbie McEwen greide ikke å komme innenfor tidgrensen på den åttende etappen av årets ritt. Dermed får ikke australieren muligheten til å kjempe om den grønne poengtrøya.

Spurtkanonen likte seg slettes ikke på den steinharde etappen og kom trillende i mål én time og ni minutter etter vinneren.

Til sammenligning kom Thor Hushovd i mål 39 minutter etter Rasmussen. Tidsgrensen var satt til like over 40 minutter på vinnertiden.

Seier på første etappe

Robbie McEwen fikk en knallstart på årets ritt med seier på første etappe i Cantebury. Han ligger på femte plass i poengsammendraget, plassen bak Hushovd.

Han var ikke den eneste autralieren som forsvant ut av rittet i dag. Michael Rogers (T-Mobile) og Stuart O'Grady (Team CSC) var innblandet i stygge ulykker og fullførte ikke etappen.

O’Grady ute av Tour de France

Fantastiske meritter

McEwen har deltatt i Touren ni ganger, første gang i 1997. Han tok sin første seier på sprinten på den 20.etappen i Paris på Champs-Elysèes i 1999. Tilsammen har han 11 seire i rittet og like mange i Giro d'Italia.

Han har vunnet den grønne trøya tre ganger, i 2002, i 2004 og i 2006 og er den første australier som har vunnet denne konkurransen.

I 2004 var Thor Hushovd den nærmeste konkurrenten til McEwen. Da ble Hushovd nummer 2.

Siste nytt

 • Ingebrigsten slutter som RBK-trener

  Rosenborg har besluttet at Kåre Ingebrigtsen fratrer som hovedtrener i Rosenborg med umiddelbar virkning.

  Rosenborg Ballklub inviterer til pressekonferanse på Brakka klokka 18.45.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Hans Olav Landsverk / NRK
 • EM i fare grunnet pølsevann

  Roer Nils Jakob Hoff står i fare for å miste EM etter at han sølte pølsevann på låret under en fjelltur, melder Bergens Tidende. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning, og med bare to uker til EM i Glasgow risikerer han å måtte stå over.

  Sommer-OL i Rio 2016
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Pušić ferdig etter 4 dager

  Den tidligere Brann-spilleren Martin Pušić forlater danske AC Horsens etter kun fire dager. Klubben opphever kontrakten etter at østerrikeren forklarte at han ikke lenger hadde lyst til å bo i landet. Til klubbens hjemmeside forteller han at han vil prøve lykken utenfor Danmark.

  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale