Hopp til innhold

Lyn rykket opp til 1. divisjon

Etter to strake opprykk, er Lyn klare for 1. divisjon for første gang på 13 år.

Med 3-0 å gå på fra «hjemmekampen »på Nadderud tidligere i uken, hadde Lyn lagt et strålende utgangspunkt før «bortekampen »mot Hødd i Ålesund.

Der endte det 2-1 til Lyn, som med det rykker opp etter 5-1-seier sammenlagt. Da tok det fullstendig av i Ålesund, der de tilreisende supporterne stormet banen og feiret med Lyn-spillerne.

For Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen ble dette hans åttende opprykk i karrieren. Den tidligere Bodø/Glimt-, Fredrikstad- og Bryne-treneren tok over Lyn før forrige sesong, og har ført klubben til to strake opprykk.

Forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet som 1. divisjon, var da de ble slått konkurs i 2010. Sesongen før rykket de ned fra Eliteserien.

I lørdagens kamp sendte Ole Breistøl Lyn i ledelsen før ti minutter var spilt, før Syver Skeide utlignet drøye fem minutter før pause. Tre minutter før slutt fjernet Henrik Elvevold all tvil om opprykket med sin 2-1-scoring.

Lyn-spillerne jubler mot Hødd
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sportsnyheter

Mistet kontrollen etter NM-sensasjon: - Hva spurte du om, egentlig?

Sofie Nordsveen Hustad (27) var en av verdens beste juniorer, men så forsvant hun fra rampelyset i lang tid. Torsdag var hun tilbake.

Siste nytt

 • Birk Ruud på pallen i europacupen i snøbrett

  Birk Ruud har OL-gull i Big air på ski, men denne vinteren har han både konkurrert med ski og snøbrett. Torsdag tok han sin første pallplass på snøbrett i europacupen.

  I slopestyle-rennet i italienske Prato Nevoso fikk han 85,5 poeng. Franske Romain Allemand vant med 96 poeng.

  – Jeg er veldig glad, skriver Ruud selv på Instagram.

  Birk Ruud
  Foto: Even Lusæter
 • Veteranen Kasai skal hoppe verdenscup i Lahti

  Ifølge det tyske skihopper-nettstedet Skispringen skal hopplegenden Noriaki Kasai være med det japanske laget til verdenscuprenne i Lahti neste helg.

  Det har det japanske forbundet bekreftet, skriver nettstedet.

  Kasai skal også ha fått tilbudet om å hoppe skiflyging i Oberstdorf denne helgen, men valgte å stå over ifølge samme nettsted.

  51-åringen imponerte under verdenscuprennene i Sapporo forrige helg. Lørdagen kom han seg til finaleomgangen.

  Noriaki Kasai
  Foto: Kazuhiro Nogi / AFP
 • Kroos gjør landslagscomeback

  Toni Kroos er klar for mer Tyskland-spill etter noen år utenfor landslaget. I sommer blir EM på hjemmebane det store målet.

  Real Madrid-spilleren bekrefter comebacket på Instagram.

  – Jeg skal spille for Tyskland igjen i mars. Hvorfor? Fordi jeg ble spurt av treneren, jeg har lyst og er sikker på at lagets muligheter i EM er mye bedre enn de fleste tror for øyeblikket, skriver Kroos.

  Neste måned spiller Tyskland kamper mot Frankrike og Nederland.

  Kroos ga seg opprinnelig som landslagsspiller etter EM i 2021. Der røk tyskerne ut mot England i åttedelsfinalen.

  (NTB)

  W-P_Z0t27v8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal