Hopp til innhold

Lunde Pedersen kan avslutte karrieren med VM-medalje

Sverre Lunde Pedersen og Hallgeir Engebråten ligger begge på medaljeplass i allround-VM på skøyter etter søndagens 1500 meter.

Den norske duoen er henholdsvis på 3.- og 4.-plass før mesterskapet siste distanse. Amerikanske Jordan Stolz leder med nesten ett minutt på nordmennene.

Nederlandske Patrick Roest følger på sølvplass, 33,38 sekunder bak amerikaneren. Dermed ligger det an til en norsk kamp om bronsen. Bart Swings er også med i den fighten.

Lunde Pedersen og Engebråten gikk i par og pushet hverandre hele veien på 1500-meteren. Det resulterte henholdsvis 4.- og 6.-plass på distansen med tidene 1.43,97 og 1.44,09.

Dermed gikk også Lunde Pedersen forbi lagkompisen i sammendraget.

– Det er et kjempeløp av Sverre, som tydeligvis er i skikkelig form. Vi har ikke sett den formen på Sverre på veldig, veldig lenge, sa VG-kommentator Ida Njåtun.

I paret før gikk Sander Eitrem mot belgiske Bart Swings og klokket inn på 1.44,33. 22-åringen fortsetter dermed på 6.-plass i sammendraget og har bare fire snaue sekunder opp til Lunde Pedersen på bronseplass.

De norske allroundgutta hadde en meget god start på mesterskapet lørdag. Engebråten åpnet med ny personlig rekord på 500 meter, før også Eitrem perset på 5000 meter senere på dagen.

Lunde Pedersen leverte også to solide løp, og dermed var det plutselig tre nordmenn som kjempet om edelt metall før den siste dagen.

Mesterskapet avsluttes med 10.000 meter senere søndag.

Både Håvard Holmefjord Lorentzen og Martine Ripsrud avsluttet sine karrierer etter fredagens sprint-VM. Søndag legger Sverre Lunde Pedersen skøytene på hylla etter siste distanse i allround-VM. (NTB)

Sverre Lunde Pedersen
Foto: Matthias Schrader / AP

Siste nytt

 • Ruud fortsetter å håve inn millioner

  Med finaleplass i prestisjetunge Roland-Garros vil Casper Ruud allerede ha tjent mer penger denne sesongen enn det han gjorde i løpet av hele fjorårssesongen.

  Dagen før nordmannen går i gang i storturneringen i Paris, har han tjent om lag 2,43 millioner dollar. Finaleplass i Roland-Garros vil bety ytterligere 1,2 millioner dollar. Det vil ta nordmannen opp i 3,5 millioner, snaue 400.000 mer enn det som var tilfelle for hele fjoråret.

  Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (tre ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen.

  Ruud har tidvis demonstrert stjernetakter i årets sesong. I februar tok han seg til to strake finaler i Mexico, før han i Masters-turneringen i Indian Wells nådde kvartfinalen.

  I begynnelsen av april nådde han finale i Masters-turneringen i Monte-Carlo, der blant andre Djokovic ble beseiret på veien. Finaletapet mot Stefanos Tsitsipas ble revansjert i Barcelona en uke senere. For få dager siden gikk han til topps i Genéve.

  Øverst på inntjeningstoppen denne sesongen har Jannik Sinner en solid luke til sine konkurrenter. Den italienske verdenstoeren har tjent 4,46 millioner euro, mye av det takket være finaletriumfen i Australian Open. (NTB)

  Casper Ruud etter seieren i ATP250-turneringen i Genève
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Barcelona slo Nylands Sevilla i Xavis avskjed

  Landslagskeeper Ørjan Nyland fikk mye å henge fingrene i da sesongen ble avsluttet med Sevilla mot Barcelona. To ganger måtte han gi tapt.

  Katalanerne vant 2-1 etter scoringer av Robert Lewandowski og Fermín López. Sevillas mål ble scoret av angriper Youssef En-Nesyri.

  Nyland leverte flere gode redninger i oppgjøret.

  I januar uttalte Xavi at han ville trekke seg fra jobben etter sesongen. I april kom så helomvendingen, da klubblegenden signerte en forlengelse fram til 2025. Nå er det likevel slutt, og ifølge flere medier er Flick på vei inn portene. Fredag ga klubben beskjed om at Xavi ikke fikk fortsette.

  Barcelona endte på 2.-plass, ti poeng bak serievinner Real Madrid.

  Sevilla avsluttet sesongen med fire strake tap, men en gladmelding for Nyland er at det ble kjent at nordmannen fortsetter i klubben i to nye år.

  Xavi
  Foto: AP
 • Vertsnasjon Tsjekkia vant ishockey-VM

  NHL-stjernen David Pastrnak sendte hjemmepublikumet til himmels midtveis i siste periode. Tsjekkia vant VM-finalen i ishockey 2-0 over Sveits.

  Etter to jevne perioder tok Tsjekkia mer over i den siste. Pastrnak hamret inn 1-0 opp i vinkelen etter en dropp i offensiv sone.

  28 år gamle Pastrnak sluttet seg til VM-troppen da hans lag Boston Bruins røk ut av NHL-sluttspillet.

  VM-tittelen er Tsjekkias sjuende og det første siden 2010. Sveits må fortsatt vente på sitt første gull. Det er den fjerde VM-finalen som ender med nederlag for Sveits.

  Det norske laget endte på 11.-plass i mesterskapet. (NTB)

  hX5clAX6eUQ
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal