Lund Svindals gulltrener gir seg

Mannen som har trent Aksel Lund Svindal til fem VM og tre OL-medaljer, takker nei til alle tilbud fra skiforbundet.

Video Reisebelatningen ble for tøff

Marius Arnesen

Marius Arnesen feiret triumfer i OL sammen med Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

I stedet trekker han seg helt ut av alpinlandslaget etter fem suksessfulle sesonger som hovedtrener.

Det synes Norges alpinkonge Aksel Lund Svindal er svært dumt.

- Det er synd selvfølgelig. Jeg har ikke noe problem med å forstå valget han tar, og jeg snakke ganske lenge med han i går for å se om det var noe jeg kunne gjøre for å få han til å overtale han til å bli, men sånn er det bare, sier

- Det har vært fem utrolig bra år, men det er ingen ting som varer evig, sier han videre.

Hva betyr det for alpinlandslaget at Arnesen gir seg? Diskutér nederst i artikkelen.

(Saken fortsetter under)

Nett-TV: Synd at Marius slutter

Video Har forsøkt å overtale Marius

-En bauta

NRKs alpinekspert Kjetil Andre Aamodt mener at det er et stort tap for norsk alpinsport at Marius Arnesen nå velger å trekke seg fra landslaget.

- Det er synd. Han har vært en bauta på trenersiden de ti siste årene og har et godt kontaktnett innenfor alpinsporten. I tillegg er han en utrolig bra person. Men jeg har stor forståelse for avgjørelsen hans ettersom han nettopp har blir far igjen og jobben krever at man har mange reisedøgn, sier Kjetil Andre Aamodt.

Han mener at Skiforbundet har en jobb å gjøre for å fylle skoene til Arnesen, men at det ikke skal være en umulig oppgave.

- Jeg vet ikke om noen umiddelbare kandidater, men det finnes sikkert både personer i Norge og i utlandet som kan gjøre denne jobben. Kanskje finnes det blant de som allerede jobber i det norske trenerteamet, sier Aamodt videre.

Anser du deg selv som en mulig kandidat til jobben?

- Nei, jeg er i samme situasjon som Marius med to små barn, så det er ikke aktuelt for meg. Det viktigste nå er man finner en person som kan fortsette å skape vinnerkulturer på tvers av de forskjellige lagene, avslutter eksperten.

Nett-TV: Se portrettet med Marius Arnesen

Ettertraktet

Skiforbundet har aldri lagt skjul på at de er svært godt fornøyd med Marius Arnesen, og nylig ble han tilbudt en rolle som toppidrettssjef. Arnesen ble i fjor far for annen gang, og det var lenge knyttet spenning til om det kunne lages et opplegg som lettere lot seg kombinere med familielivet.

De siste årene har nemlig Arnesen hatt mer enn 200 reisedøgn i året, og håpet var å få til et opplegg rundt toppidrettssjef-stillingen som lot seg kombinere med livet som småbarnsfar.

Når Arnesen nå takker nei til tilbudet fra skiforbundet, skyldes dette blant annet at han ikke ser muligheten til å kombinere familielivet med stillingen som toppidrettssjef.

Tidligere har skiforbundet byttet ut sportssjefen Jørund Lie.

Les: Alpinsjef Jørund Li vraket

Siste nytt

 • Ohi har signert for Molde

  Stabæk-spiller Ohi Omoijuanfo skifter klubb en drøy uke før seriestart. 25-åringen blir Molde-spiller, noe klubben bekrefter på sin hjemmeside. Spissen signerte kontrakt og gjennomførte den medisinske testen i Molde torsdag.

  Laster Twitter-innhold
 • Fem av seks nordmenn kvalifisert

  Fem av seks nordmenn kvalifiserte seg torsdag til fredagens individuelle renn i skiflyging i Planica. Kun Anders Fannemel må se rennet fra tribuneplass. Johann André Forfang ble best av de norske på 11. plass etter å ha hoppet 214,5 meter.

  RawAir Vikersund. Verdenscup hopp.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • RB: Ohi på vei til Molde

  Stabæks Ohi Omoijuanfo skal være på vei til Molde, skriver Romsdals Budstikke. Klubbene skal være enige om en overgangssum, og etter det avisen erfarer kommer spissen til Molde torsdag for å forhandle ferdig sin personlige kontrakt.

  Eliteserien fotball 2018: Odd - Stabæk (0-3).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal