NRK Meny
Normal

Lund Svindal med strålende finaleomgang

Aksel Lund Svindal hevet seg betraktelig etter en skuffende førsteomgang, og avanserte fra 17.- til 6.- plass med fantastisk kjøring i finaleomgangen i storslalåmrennet i Beaver Creek.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal kjørte en strålende andreomgang i Beaver Creek, og sørget for en oppløftende sjetteplass.

– Det er brutalt. Dette var dårlig, sa en skuffet Aksel Lund Svindal tiL NRK etter at han kjørte ned til en 17.- plass i den første omgangen av søndagens storslalåm.

Nordmannen ble slått med hele 2,55 sekunder av amerikaneren Ted Ligety, og Lund Svindal kunne knapt tro hvor svakt han hadde kjørt.

– Jeg fikk ingen rytme på kjøringen. Men to og et halv sekund, det hadde jeg ikke trodd, sa Lund Svindal.

– Dette er ikke det utgangspunktet jeg ville ha, fastslo nordmannen før finaleomgangen.

Hevet seg

Men i den andre omgangen viste Lund Svindal virkelig hva som bor i ham. 29-åringen, som endte på andreplass både ifredagens utfor og lørdagens super-G, kjørte ned til klar ledertid og klatret hele elleve plasseringer.

– Fantastisk kjørt av Aksel. For en andreomgang, sa tidligere landslagssjef og nåværende ekspertkommentator på NRK, Marius Arnesen.

Dermed ble det en godkjent sjetteplass for Lund Svindal.

– Det var gøy å kjøre andreomgangen. Det er små marginer. Kjører jeg litt raskere, så er det mulig å kjempe om pallen, sa Lund Svindal til NRK etter løpet.

 • Se Lund Svindals imponerende 2. omgang i videovinduet under
Se 2. omgangen til Aksel Lund Svindal

Se Aksel Lund Svindals strålende 2. omgang.

Jansrud på plassen bak

Heller ikke Kjetil Jansrud fikk det til i den første omgangen i Beaver Creek. 27-åringen klarte kun ellevte beste tid, men også han fikk rettet på feilene før finaleomgangen.

Selv om han ikke klarte å matche tiden til Aksel Lund Svindal, avanserte Jansrud fire plasser og endte til slutt på en delt syvendeplass. Også Leif Kristian Haugen gjorde en godkjent konkurranse, og endte på 21.- plass.

Vinneren av løpet, amerikanske Ted Ligety, var det ingenting å gjøre noe med. I ren utklassingsstil vant han storslalåmrennet med 1,76 sekunder ned til andremann Marcel Hirscher fra Østerrike. Davide Simoncelli fra Italia ble nummer tre.

 • Se Aksel Lund Svindal skuffende førsteomgang:
Aksel Lund Svindal skuffet stort under 1.omgang av storslalom

Se Svindal skuffe i første omgangen

Resultatliste

1) Ted Ligety, USA 2:25,59
2) Marcel Hirscher, Østerrike +1,76
3) Davide Simoncelli, Italia + 2,07
4) Manfred Mölgg, Italia + 2, 56
5) Alexis Pinturault, Frankrike +2,60
6) Aksel Lund Svindal, Norge +2,75
7) Kjetil Jansrud, Norge +3,09
7) Fritz Dopfer, Tyskland +3,09
9) Massimiliano Blardone, Italia +3,28
10) Christoph Nösig, Østerrike + 3,31

21) Leif Kristian Haugen, Norge + 4,23

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal