Historisk smell: – LSK Kvinner er nede fra tronen

LILLESTRØM (NRK): Vålerenga stod med en skrekkstatistikk av de sjeldne mot LSK Kvinner. Lørdag ble forbannelsen brutt – og stormakten gikk på sitt andre strake tap.

EFFEKTIVE: Her setter Rikke Madsen inn 3-0 knappe 20 minutter før slutt.

– Det er selvfølgelig fint. Jeg har aldri vunnet mot dem, sier Vålerenga-spiller Sherida Spitse, som forlot LSK Kvinner etter 2016-sesongen.

Sjekk bare disse tallene: 14-2-0.

Det var nemlig fasiten etter 16 Toppserien-kamper mellom LSK Kvinner og Vålerenga siden sistnevnte rykket opp i 2012, ifølge statistikktjenesten Nifs.

Osloklubben har med andre ord fått merke hvor uangripelig LSK Kvinner har vært de siste sesongene, og ingen har klart å vippe LSK Kvinner ned fra tronen siden 2014.

Store utskiftninger hos de regjerende mesterne har imidlertid ført til en langt åpnere kamp om serietittelen, og LSK Kvinner kom rett fra 1-0-tap for Avaldsnes.

Nå er gultrøyene plutselig fire poeng bak Vålerenga på tabellen.

– LSK Kvinner er nede fra tronen. Nå er det flere lag som kjemper om å vinne gullet, og det er fantastisk for serien, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Sjelden pauseledelse

Etter en jevn og tøff halvtime, med langt flere dueller enn målsjanser, skulle Vålerengas midtstopper Ingibjorg Sigurdardottir krige inn ledelsen etter et hjørnespark:

LSK-VIF 0-1

Et knapt kvarter senere satte Dejana Stefanovic inn 2-0, og dermed doblet Vålerenga antall scorede mål i 1.-omgang fra to til fire etter ni spilte seriekamper.

Andre omgang startet like tett og jevn som den første, men etter 70 minutter punkterte Rikke Madsen oppgjøret da hun ble spilt helt alene gjennom og overlistet VIF-keeper Ida Norström.

LSK Kvinner jaget en redusering i sluttminuttene, men fikk ikke betalt før på overtid:

TRØSTEMÅL: Sophie Roman Haug satte inn reduseringen for LSK Kvinner fire minutter på overtid.

– Alt må stemme

Før lørdagens kamp stod Vålerenga med fire mål i Lillestrøm på ti tellende kamper (både serie og cup) siden 2002.

Nå har Vålerenga pyntet kraftig på statistikken.

– Det er en god følelse, sier målscorer Stefanovic til NRK.

– Er det en gullfølelse?

– Ja, det er det. Det vi gjorde feil i fjor, gjør vi riktig i år, sier serberen.

Spitse, som var i VM-finalen i fjor med Nederland, har klare ambisjoner om å vinne gull med Vålerenga.

– Det er målet mitt. Det er ikke bare mitt mål, men som spiller vil du alltid vinne. Jeg tror vi har mulighet til å ta førsteplassen i år. Ikke bare på grunn av kampen i dag, men vi har et godt lag som kan vinne ligaen. Men alt må stemme, sier Spitse.

Samtidig som Vålerenga vant i Lillestrøm, klarte ikke Rosenborg Kvinner mer enn 1-1 borte mot Avaldsnes.

Dermed leder Vålerenga nå Toppserien med fire poeng ned til både Rosenborg og LSK Kvinner. Neste uke tar Vålerenga imot Lyn på hjemmebane, mens LSK Kvinner tar imot Kolbotn.

• Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

– Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

Ivanovic
  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

Premier League - Burnley v Newcastle United
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne