Historisk smell: – LSK Kvinner er nede fra tronen

LILLESTRØM (NRK): Vålerenga stod med en skrekkstatistikk av de sjeldne mot LSK Kvinner. Lørdag ble forbannelsen brutt – og stormakten gikk på sitt andre strake tap.

EFFEKTIVE: Her setter Rikke Madsen inn 3-0 knappe 20 minutter før slutt.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er selvfølgelig fint. Jeg har aldri vunnet mot dem, sier Vålerenga-spiller Sherida Spitse, som forlot LSK Kvinner etter 2016-sesongen.

Sjekk bare disse tallene: 14-2-0.

Det var nemlig fasiten etter 16 Toppserien-kamper mellom LSK Kvinner og Vålerenga siden sistnevnte rykket opp i 2012, ifølge statistikktjenesten Nifs.

Osloklubben har med andre ord fått merke hvor uangripelig LSK Kvinner har vært de siste sesongene, og ingen har klart å vippe LSK Kvinner ned fra tronen siden 2014.

Store utskiftninger hos de regjerende mesterne har imidlertid ført til en langt åpnere kamp om serietittelen, og LSK Kvinner kom rett fra 1-0-tap for Avaldsnes.

Nå er gultrøyene plutselig fire poeng bak Vålerenga på tabellen.

– LSK Kvinner er nede fra tronen. Nå er det flere lag som kjemper om å vinne gullet, og det er fantastisk for serien, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Sjelden pauseledelse

Etter en jevn og tøff halvtime, med langt flere dueller enn målsjanser, skulle Vålerengas midtstopper Ingibjorg Sigurdardottir krige inn ledelsen etter et hjørnespark:

LSK-VIF 0-1

Et knapt kvarter senere satte Dejana Stefanovic inn 2-0, og dermed doblet Vålerenga antall scorede mål i 1.-omgang fra to til fire etter ni spilte seriekamper.

Andre omgang startet like tett og jevn som den første, men etter 70 minutter punkterte Rikke Madsen oppgjøret da hun ble spilt helt alene gjennom og overlistet VIF-keeper Ida Norström.

LSK Kvinner jaget en redusering i sluttminuttene, men fikk ikke betalt før på overtid:

TRØSTEMÅL: Sophie Roman Haug satte inn reduseringen for LSK Kvinner fire minutter på overtid.

– Alt må stemme

Før lørdagens kamp stod Vålerenga med fire mål i Lillestrøm på ti tellende kamper (både serie og cup) siden 2002.

Nå har Vålerenga pyntet kraftig på statistikken.

– Det er en god følelse, sier målscorer Stefanovic til NRK.

– Er det en gullfølelse?

– Ja, det er det. Det vi gjorde feil i fjor, gjør vi riktig i år, sier serberen.

Spitse, som var i VM-finalen i fjor med Nederland, har klare ambisjoner om å vinne gull med Vålerenga.

– Det er målet mitt. Det er ikke bare mitt mål, men som spiller vil du alltid vinne. Jeg tror vi har mulighet til å ta førsteplassen i år. Ikke bare på grunn av kampen i dag, men vi har et godt lag som kan vinne ligaen. Men alt må stemme, sier Spitse.

Samtidig som Vålerenga vant i Lillestrøm, klarte ikke Rosenborg Kvinner mer enn 1-1 borte mot Avaldsnes.

Dermed leder Vålerenga nå Toppserien med fire poeng ned til både Rosenborg og LSK Kvinner. Neste uke tar Vålerenga imot Lyn på hjemmebane, mens LSK Kvinner tar imot Kolbotn.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ingebrigtsens anke tatt til følge – får likevel EM-gullet

Jakob Ingebrigtsen trodde først han vant EM-gull, så ble han disket. Han la inn protest, og får nå likevel gullet.

Fryktet han hadde korona to timer før VM-sølvet: – Har vært dårlig de siste dagene

Oberstdorf/Oslo (NRK): Kort tid før rennstart ventet Johansson på svar fra en koronatest. Til tross for det imponerte han under tunge forhold.

Siste nytt

 • Glimt vant omstridt treningskamp

  Bodø/Glimt vant 5–2 over Gibraltar-laget Europa FC fredag.

  Glimt har fått kritikk for å legge en treningsleir til Marbella for å få spilt treningskamper før sesongstart. De øvrige norske lagene, med unntak av europaligasensasjonen Molde, er hjemme i Norge med strenge koronaregler.

  Signeringen av Botheim vekket oppsikt ettersom han avbrøt sin kontrakt med Rosenborg etter at han aldri slo gjennom på Lerkendal. Fredag scoret han og hadde målgivende for Glimt.

  Glimts øvrige målscorere var Brede Moe, Sondre Brunstad Fet, Hugo Vetlesen og Sebastian Tounekti.

  Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Viking (3-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sterk dag for de norske golferne

  Golfspilleren Viktor Hovland klarte sin 22. cut på rad da han gikk fire slag under par fredag ettermiddag i stjernespekkede Arnold Palmers Invitational i Florida. Han lå på 2.-plass bak Corey Conners da han gikk av det siste hullet. Da skulle fortsatt mange golfere ut senere.

  I tillegg hadde landsmannen Kristoffer Ventura en fin dag. Han gikk to slag under par, og er ett slag over par totalt etter to dager. Dermed ligger han an til å klare cuten, en uke etter han klarte det samme i Puerto Rico.

  Ventura og Hovland
 • Granerud har hatt tunge dager

  Norges store hoppkomet denne sesongen, Halvor Granerud, fikk påvist koronasmitte i løpet av VM. Dermed mistet han hopprennene i den store bakken.

  – Det har vært noen ganske tunge dager nå hvor det har vært greit å ikke kunne gå fra hotellrommet. Det har vært vanskelig nok å komme seg opp av senga, sier han til NRK i pausen av fredagens hopprenn.

  Han sier imidlertid at fredagen har vært den beste dagen til nå. At Granerud ikke kan konkurrere tar han ikke så tungt.

  – Det er ikke det feteste, men jeg har samtidig ikke vært i noen god form. Så det har ikke vært så vondt som jeg trodde skulle være, forklarer verdenscupvinneren, før han legger til:

  – Men det er ikke det her jeg vil bruke fredagen til.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal