NRK Meny
Normal

Miller i tårer etter EM-krasjen: – Burde fått hjelp raskere

GLASGOW (NRK): Lotte Miller (22) fikk skrapet opp hele kroppen da hun veltet på sykkel tidlig i triatlonkonkurransen i EM. Hun reagerer på at det tok tid før ambulansen kom.

GÅR GALT: Lotte Miller klarer ikke å komme seg unna når det blir sykkelvelt foran henne i feltet, og går i bakken.

Hun drømte om EM-medalje, men kort tid ut på sykkeldelen av triatlonkonkurransen gikk det galt for Lotte Miller.

22-åringen fra Stavanger klarte ikke å holde seg på hjulene da en av rytterne veltet foran henne. Hun traff en kjegle og gikk rett i asfalten. Miller ble stående i veien en stund, med knær og skuldre oppskrapet. Kort tid senere kom beskjeden om at hun måtte bryte løpet.

Flere timer senere er Miller ferdig behandlet, og kommer ut til NRK med tårer i øynene. Etter å ha fått samlet seg litt er hun klar til å fortelle hva som skjedde.

– Jeg er selvfølgelig skuffet, for jeg er var i en så optimal posisjon som jeg kunne vært i.

Synlige skader

Først kom det meldinger om at skulderen var ute av ledd, men så alvorlig var det ikke.

Lotte Miller EM-krasj

VONDT: Lotte Miller fikk flere store skrubbsår etter velten.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

– Heldigvis er det mye overfladisk skade, med skrubbsår på ryggen, og i kneet har jeg tre ganske dype kutt, men de ville ikke sy. Det smarte var ikke å fortsette, og jeg er fornøyd med hvordan jeg taklet det, sier Miller og koster på seg et smil.

Halvt skotske Miller startet bra, og var nummer sju etter 1500 meter svømming i Strathclyde Loch. Deretter ventet 40 kilometer på sykkelsetet – som vanligvis er delen hun er sterkest på. Miller kom ikke engang halvveis.

– Du begynner å analysere om det er noe man kunne gjort annerledes, men når en person går ned rett foran, er det bare å forsøke å komme seg unna. Det gikk ikke, forklarer hun.

Tok tid med hjelp

I stedet for å fullføre syklingen, og så løpe 10 kilometer til mål, måtte Miller, og tre andre utøvere som var involvert i velten, fraktes ned til legeteltet ved målområdet med ambulanse. Hun reagerer på at det tok tid før de fikk skikkelig hjelp.

– De må vel tenke på de andre som er i løypa, og ikke dekke den med ambulanse, men de burde vært raskere. Den italienske jenta, Angelica Olmo, var jo helt hvit i ansiktet og i sjokk. Da ambulansen først kom, var det veldig effektivt og heldigvis gikk det bra, sier Miller.

Tidsbruken vil nå tas videre.

– Det er arrangøren som bestemmer hvor vi skal stå, og vi skal ta jentenes bekymring opp med arrangøren med tanke på sikkerheten i de kommende konkurranser, lover Liam McLaughlin, som er sjef for det medisinske personellet på stadion.

Lotte Miller triatlon-EM

SER FREMOVER: – Jeg skal være med i gamet en god stund til, så jeg får flere sjanser, sier Lotte Miller.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Må kanskje trekke laget

Uhellet er også meget dårlig nytt for resten av de norske utøvere, som etter planen skulle delta i mixed lagkonkurranse lørdag.

Lotte Miller EM triatlon

SLAPP STING: Lotte Miller har flere dype kutt i kneet.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

– Vi må se an skaden, men uten Lotte er vi ikke gode nok til å henge med, så da stiller vi ikke med lag, fastslår landslagstrener Aleksander Skeltvedt.

Som NRK omtalte onsdag, er vannet hvor triatletene svømmer fylt med fuglebæsj. Det kan bli avgjørende.

Å hoppe ut der med åpne sår, og risikere at det blir infisert til VM, er kanskje ikke det smarteste. Det er også noen vinkler med kneet som kan åpne såret enda mer. Jeg har ikke helt bestemt meg, og må se om det er verdt det. Vi skal diskutere det med laget, forteller Miller.

 • Forhåndsfavoritt Nicola Spirig (36) fra Sveits tok et overlegent EM-gull – 33 sekunder foran britiske Jessica Learmonth.
 • Fredag skal triatlonherrene i aksjon, og for Norge stiller med Jørgen Gundersen og Endre Espedal. Norges suverene triatlet de siste årene, Kristian Blummenfelt, velger høydetrening og verdenscup fremfor EM.

Siste nytt

 • Håndball: Lindboe til ØIF Arendal

  André Lindboe forlater Elverum nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal. Det bekreftet ØIF Arendal søndag. Lindboe har skrevet toårig avtale ØIF Arendal, men Lindboe kan terminere kontrakten etter ett år dersom en utenlandsk klubb kommer på banen.

  Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen (26-22)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo