Lopez vant fjelletappe

Den spanske rytteren David Lopez vant 9. etappe av Spania Rundt søndag.

David Lopez

David Lopez tok seg god tid til å juble da han den vant 9. etappen

Foto: JOSE JORDAN / Afp

Etappen inneholdt blant annet sju bratte stigninger og Lopez var den del av en ti-mannsgruppe som hadde stukket fra hovedfeltet. Seks kilometer før målgang rykket han fra gruppen og kom alene mot mål.

Tsjekkeren Roman Kreuziger og italieneren Giampaolo Caruso fulgte på de neste plassene.

Igor Anton og Joaquim Rodriguez leder rittet sammenlagt på samme tid, mens Vincenzo Nibaldi er to sekunder bak.

Petacchi stod av

Den italienske spurtkanonen Alessandro Petacchi sto av på den 9. etappen med skade etter drøyt 50 km av 187,7 km fra Calpe til Alcoy.

- Armen min er veldig sår og jeg føler meg ikke frisk. Jeg har sovet dårlig og har ikke den rette motivasjonen, sa Petacchi. Han vant den 7. etappen som gikk fredag. Rittet avsluttes i Madrid 19. september.

Siste nytt

 • Snøbrettpioner død

  Jake Burton Carpenter, mannen bak Burton Snowboards, er død 65 år gammel. Carpenter grunnla selskapet i 1977. Burton-brettene har bidratt til at snøbrett i dag er en folkesport.

  Obit Jake Burton
  Foto: Alden Pellett / AP
 • Børge Lund tar over Elverum

  Børge Lund (40) blir ny trener for Elverums håndballag fra neste sesong. Han tar over for Michael Apelgren, som skal ta over det svenske laget Sävehof. Klubben har helt siden juni vært på jakt etter Apelgrens etterfølger. Nå har Lund signert en treårskontrakt.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Russisk friidrettstopp suspendert

  Dmitrij Sjljakhtin, president i Russlands friidrettsforbund, er av Friidrettens integritetsenhet suspendert mistenkt for å ha hindret en dopingetterforskning. Seks andre er også mistenkt i saken. Anklagene knytter seg til saken mot høydehopperen Danil Lysenko, som skal ha lagt fram forfalskede papirer, etter at det ble innledet sak mot ham for tre brudd på meldeplikten. Anklagene mot Sjljakhtin kommer dagen før styremøtet i det internasjonale friidrettsforbundet.

  Foto: Ben Stansall / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal