Løp maraton på balkong: – Ekstremt

Franske Elisha Nochomovitz tok «alternativ trening» et par hakk lenger enn de fleste.

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Dette er nok et av de mer spesielle maraton som er løpt i verden, sier NRKs friidrettskommentator Jann Post.

Nå som mange av oss enten er i karantene eller må jobbe hjemmefra på grunn av koronaviruset, dukker det opp flere og flere kreative måter å fordrive tiden på.

Franske Elisha Nochomovitz har kommet opp med et av de mer ekstreme alternativene.

Ifølge avisen The Guardian har han løpt et helt maraton, det vil si 42,2 kilometer frem og tilbake, på sin sju meter lange balkong til leiligheten hans i Balma, en forstad til Toulouse.

Nochomovitz gjennomførte på tiden seks timer og 48 minutter. Ikke akkurat noen rekord, men det var heller ikke hensikten med prosjektet.

– Det handlet litt om å kunne gjennomføre en vill utfordring og også få litt humor ut av det for å løse litt opp i den innestengte tilværelsen, sier franskmannen, som forteller at han hadde trent for å løpe maraton.

– Jeg ville forsikre meg om at jeg fortsatt kunne løpe 40 kilometer, forteller han.

Jann Post

OVERVELDET: NRKs friidrettskommentator Jann Post.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

– Tålmodighetsprøve

– Det er en tålmodighetsprøve av dimensjoner!

Det sier NRKs Jann Post, som selv er en habil maratonløper, og har deltatt i flere store maraton. Han mener det Nochomovitz har gjort her, er ekstremt.

– Det er viktig å sette seg mål for trening, men dette er ekstremt. Men jeg tror denne personen ville statuere et eksempel på at det meste var mulig. Også innenfor sin egen leilighet eller balkong, sier han.

– Det må være svært hardt mentalt, fysisk er det også en del vendinger, påpeker Post.

Underveis har franskmannen delt bilder av bragden på nettet, og han sier at noe av hensikten med stuntet var å vise sin støtte til alt medisinsk personell i krisen som også rammer Frankrike.

I Frankrike er det fortsatt tillatt å ferdes ute om man ønsker å løpe - men franskmennene må da fylle ut et skjema der de redegjør om hvorfor de skal forlate hjemmet.

– Hvis alle gjør det samme, så kommer alle plutselig til å løpe ute, og det hjelper ikke, sier Nochomovitz.

Den offisielle verdensrekorden i maraton for menn er for øvrig på 2.01.39 og er satt av Eliud Kipchoge.

Løp inne i egen stue

Også i andre steder av verden har isolasjonen fått merkelige utslag.

Den kinesiske maratonløperen Pan Shancu holdt blant annet humøret oppe ved å løpe 50 kilometer inne i sin egen stue.

– Jeg har ikke vært ute på mange dager, i dag orker jeg ikke mer, sa han, ifølge The Guardian.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 20.06.2021
1 113
Smittede siste 7 dager
39
Innlagte
790
Døde
2 122 782
Vaksinerte

Siste nytt

 • Nedtur for Vukicevic

  Vladimir Vukicevic hadde ambisjoner om å sikre seg en OL-plass på 110 meter hekk gjennom god løping i Janusz Kusocinski Memorial-stevnet i Polen søndag. Men dessverre fikk 31-åringen en dårlig start og endte med 13,76 og femteplass. Dermed ble det en nedtur etter 13,49 og norsk rekord i Finland for ti dager siden.

  OL-kravet på 13,32 har virket utenfor rekkevidde, men Vukicevic har vært på vippen til å kvalifisere via verdensrankingen. Søndagens løp forbedrer ikke hans posisjon på rankingen i det hele tatt. Dermed er han fortsatt akkurat utenfor og begynner å få meget dårlig tid.

  Hadde han hypotetisk sett løpt på 13,50 og blitt nummer tre i søndagens løp, hadde han langt på vei vært klar for OL i Tokyo.

  Kvalifiseringsperioden varer til 29. juni og Vukicevic har ytterligere to løp på kalenderen innen det, i Leverkusen 27. juni og i Luzern 29. juni.

  Vladimir Vukicevic
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kristoff har brutt NM etter velt

  Alexander Kristoff måtte bryte NM-rittet i Kristiansand etter bare én runde søndag. Årsaken er en flaske inn i hjulet på den første runden.

  Kristoff stilte var på startstreken med konkurrentene i 12.30-tiden søndag, men veltet på den første av totalt seks runder på 35 kilometer.

  – Det var noen som klarte å miste en flaske. Den sklir jo selvfølgelig inn i mitt forhjul. Jeg smeller ankelen rett inn i betongen. Jeg tror ikke den er brukket, men jeg klarte ikke å tråkke, sier Kristoff til VG og andre medier i Kristiansand.

  Han forteller at han klarer å bevege ankelen. Han fikk medisinsk hjelp etter at han falt.

  Dermed får ikke Kristoff vist muskler og konkurrert mot det norske sykkellaget Uno-X, som tidligere i juni bekreftet at det ønsket å få signaturen til Kristoff. Sykkelstjernen selv sa det var aktuelt.

  NM-fellesstarten i Kristiansand er på 214,5 kilometer.

  d
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Hauger økte ledelsen i Formel 3

  I regnværet i Frankrike dro det norske motortalentet fra resten av feltet i starten av Formel 3-løpet, men da regnværet stoppet begynte australske Jack Doohan å ta innpå nordmannen.

  Ut på den tolvte runden hadde Doohan kommet seg opp på halen av Hauger sin bil, og etter en hard kamp gjennom et par svinger og et langt strekke, klarte Doohan å ta seg forbi.

  Hauger la seg i ryggen på Doohan, mens han hardeste konkurrent i sammendraget Victor Martins kjempet om den siste pallplassen bak Hauger igjen.

  Dermed gjorde Hauger lurt i å ikke ta for mange sjanser på å kjøre forbi Doohan igjen for å sikre seg viktige poeng i sammendraget. Isteden kontrollerte nordmannen 18-åringen inn andreplassen, mens Jack Doohan tok sin første seier noensinne i Formel 3.

  – Det var en veldig god prestasjon av Dennis i dag. Han kjørte på dekk som var valgt for et vått dekke, men da det sluttet å regne mistet han det fortrinnet. Derfor var det bra gjort å klare å holde på den andreplassen med de dekkene. En god avslutning på en helg hvor det meste har gått som planlagt, sier far Tom Erik Hauger til NRK.

  I etterkant av løpet forteller Dennis Hauger selv at selv om han har fått med seg mye poeng, har det vært utfordrende å kjøre i helga. 18-åringen har nemlig slitt med sykdom, spesielt lørdagen var tøff.

  – Jeg slet med pusten under løp én. Da jeg kom over målstreken begynte jeg faktisk å hyperventilere, fordi jeg ikke klarte å puste. Sånn sett var det ikke en lett helg, men det ble litt bedre til løp to og tre, sier Hauger i et intervju vist på V-sport.

  Sammenlagt i Formel 3-mesterskapet er Hauger fortsatt nummer én med 66 poeng totalt. Martins beholder andreplassen seks poeng bak Hauger, mens søndagens vinner Doohan rykket opp til tredjeplass, åtte poeng bak Hauger.

  Dennis Hauger Challenge
  Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal