NRK Meny
Normal

- Jeg tar det fulle ansvaret

Landslagstrener Mikael Löfgren greier ikke å slippe jubelen helt løs etter den dramatiske jaktstarten som til slutt endte med norsk gull.

Mikael Løfgren
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Etter at juryen hadde bestemt at Ole Einar Bjørndalen skulle straffes med ett minutt - og dermed miste VM-seieren - var Löfgren svært nedbrutt.

Les: Bjørndalen fikk tilbake gullet

- Kjennes forferdelig

- Det kjennes helt forferdelig, sa han til NRK da.

En irritert Ole Einar Bjørndalen rettet en sterk indirekte kritikk også mot landslagsledelsen etter at det så hun som om han måtte bli stående med bronse.

- Det viser bare at man ikke kan stole på noen som helst lenger. Det er bare å studere løypekartet selv, slik man må gjøre i klubbrenn, sa Bjørndalen.

- En ledermiss

Denne kritikken tar landslagstreneren personlig og tar på seg det fulle ansvaret.

- En ledermiss holdt på å gjøre at han mistet gullet. Vi skal sørge for at våre løpere går riktig. Samtidig synes jeg jo det skal være skikkelig avsperret dersom det kan være usikkerhet om hvor man skal gå, men til slutt er det opp til meg å få dem på rett spor, sier Löfgren.

Etter at Norge, Frankrike, Tyskland, Ukraina, USA, Østerrike og Polen klaget på tidsstraffen, vedtok appellutvalget at straffen skulle trekkes tilbake.

Blant de norske skiskytterne var det vill jubel da det ble klart at Ole Einar Bjørndalen likevel hadde vunnet sitt totalt tolvte VM-gull, men Löfgren klarer ennå ikke å slippe jubelen løs.

- Det går naturligvis bedre, men det er synd at guttene ikke får den gleden og feiringen de skulle ha hatt.

- Klarer du ikke å slippe gleden løs?

- Nei, ikke ennå. Jeg må snakke litt med guttene først. Det er jo jeg som sitter med ansvaret - både i medgang og motgang, sier Löfgren.

- Vi må beklage overfor guttene

Idrettssjef for skiskytterne, Per Arne Botnan, mener seier til Bjørndalen var den eneste fornuftige beslutningen.

- Fornuften seiret til slutt, og det er vi veldig fornøyd med.

- Helt fra starten var vi tydelige på at det står helt klart i regelboka at det skal stilles to spørsmål: 1) Gikk du feil? 2) Tjente eller tapte du på det? Taper man på det, er det ikke en sak. Der har juryen ikke vært sterk nok.

Også han tar selvkritikk.

- Vi gleder oss over at vi til slutt fikk seieren, men det er klart at vi også må være mer nøyaktige i informasjonen, slik at vi er sikre på at alle løperne har den informasjonen de skal ha. Det er mulig vi ikke har vært 100 prosent i dette tilfellet. Det må vi ta til etterretning og beklage overfor løperne.

Siste nytt

 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Linnes sin trener fikk sparken

  Martin Linnes sin trener i tyrkiske Galatasaray, Igor Tudor, har fått sparken. Tudor var nordmannens 4. trener i Tyrkia. Linnes sa tidligere i år til Glåmdalen at han følte seg verdsatt av Tudor, og har regelmessig fått tillit på backen.

  Pressetreff før Norge - Nord Irland
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Vålerenga henter Malmö-midtstopper

  Uruguayaneren Felipe Carvalho har signert en ettårskontrakt med Vålerenga. 24-åringen kommer fra svenske Malmö. Det bekrefter Vålerenga på sitt nettsted mandag.

  Carvalho
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal