- Jeg tar det fulle ansvaret

Landslagstrener Mikael Löfgren greier ikke å slippe jubelen helt løs etter den dramatiske jaktstarten som til slutt endte med norsk gull.

Mikael Løfgren
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Etter at juryen hadde bestemt at Ole Einar Bjørndalen skulle straffes med ett minutt - og dermed miste VM-seieren - var Löfgren svært nedbrutt.

Les: Bjørndalen fikk tilbake gullet

- Kjennes forferdelig

- Det kjennes helt forferdelig, sa han til NRK da.

En irritert Ole Einar Bjørndalen rettet en sterk indirekte kritikk også mot landslagsledelsen etter at det så hun som om han måtte bli stående med bronse.

- Det viser bare at man ikke kan stole på noen som helst lenger. Det er bare å studere løypekartet selv, slik man må gjøre i klubbrenn, sa Bjørndalen.

- En ledermiss

Denne kritikken tar landslagstreneren personlig og tar på seg det fulle ansvaret.

- En ledermiss holdt på å gjøre at han mistet gullet. Vi skal sørge for at våre løpere går riktig. Samtidig synes jeg jo det skal være skikkelig avsperret dersom det kan være usikkerhet om hvor man skal gå, men til slutt er det opp til meg å få dem på rett spor, sier Löfgren.

Etter at Norge, Frankrike, Tyskland, Ukraina, USA, Østerrike og Polen klaget på tidsstraffen, vedtok appellutvalget at straffen skulle trekkes tilbake.

Blant de norske skiskytterne var det vill jubel da det ble klart at Ole Einar Bjørndalen likevel hadde vunnet sitt totalt tolvte VM-gull, men Löfgren klarer ennå ikke å slippe jubelen løs.

- Det går naturligvis bedre, men det er synd at guttene ikke får den gleden og feiringen de skulle ha hatt.

- Klarer du ikke å slippe gleden løs?

- Nei, ikke ennå. Jeg må snakke litt med guttene først. Det er jo jeg som sitter med ansvaret - både i medgang og motgang, sier Löfgren.

- Vi må beklage overfor guttene

Idrettssjef for skiskytterne, Per Arne Botnan, mener seier til Bjørndalen var den eneste fornuftige beslutningen.

- Fornuften seiret til slutt, og det er vi veldig fornøyd med.

- Helt fra starten var vi tydelige på at det står helt klart i regelboka at det skal stilles to spørsmål: 1) Gikk du feil? 2) Tjente eller tapte du på det? Taper man på det, er det ikke en sak. Der har juryen ikke vært sterk nok.

Også han tar selvkritikk.

- Vi gleder oss over at vi til slutt fikk seieren, men det er klart at vi også må være mer nøyaktige i informasjonen, slik at vi er sikre på at alle løperne har den informasjonen de skal ha. Det er mulig vi ikke har vært 100 prosent i dette tilfellet. Det må vi ta til etterretning og beklage overfor løperne.

Siste nytt

 • Par-runde på Hovland i US Open

  Viktor Hovland gjekk på par i 3. runde av US Open laurdag kveld, og var nummer 10 då han var ferdig med runden. Hovland fekk tre bogeyar og tre birdiar.

  Samanlagt er han to slag over par, sju bak Matthew Wolff som leier.

  US Open er årets andre majorturnering, og blir avslutta søndag.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP
 • Sarpsborg slo Mjøndalen

  Med 2-0 over Mjøndalen klatra Sarpsborg 08 til sjuandeplass på tabellen. Mjøndalen er framleis på nedrykksplass.

  Mustafa Abdellaoue scora på straffe etter berre fem minutt, og Ole Jørgen Halvorsen like før pause.

  Sarpsborg 08 - Mjøndalen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Haaland-show i sesongpremieren

  Erling Braut Haaland held fram der han avslutta for Borussia Dortmund sist sesong.

  Jærbuen kunne notere seg to mål, då Dortmund vann 3–0 over Borussia Mönchengladbach i sesongpremieren i tysk Bundesliga.

  Første Haaland-mål kom på eit iskaldt straffespark etter 54 minutt, etter at Giovanni Reyna først hadde gitt heimelaget 1–0.

  Haaland la på til 3–0 etter fantastisk kontringsfotball. Han sprang nærast heile bana i rekordfart og fekk servert ballen på sølvfat frå Jadon Sancho. Den ballen dunka han kontrollert i mål.

  Sancho såg også ut til å ville ta straffesparket, men det var til slutt Haaland som fekk æra.

  – Ja, det stemmer. Han laga mål i sist kamp. Eg hadde ein god følelse i dag og det var veldig fint å score. Sommer prøvde å kome seg inn i hovudet mitt, men han hadde ikkje sjanse. Det var eit vakkert minutt, sa nordmannen til Viasat etter kampen.

  I sesonopninga var også publikum tilbake på Signal Iduna Park.

  – Det var fantastisk. Eg har sakna dette, og det gav oss ekstra energi. Vi vann dette saman, sa ein smilande Haaland.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal