Nådeløs kritikk etter ten Hag-intervju: – Det vrir seg i magen

Erik ten Hag ga uttrykk for at han var fornøyd med prestasjonen mot Liverpool. Det fikk ekspertene til å tenne på alle plugger.

Liverpools Jürgen Klopp slutter av egen vilje etter sesongen. I Manchester øker presset på Erik ten Hag uke for uke, og spekulasjonene rundt hans fremtid tiltar i styrke.

Tross ett poeng mot titteljagende, er det ikke gitt at ten Hag våkner opp til positive overskrifter i de nådeløse britiske tabloidene mandag morgen. Manageren selv virket imidlertid fornøyd i intervjuet etter kampen.

Det til tross for at United slapp til 28 skudd imot, og hadde ikke én eneste avslutning selv før pause. ten Hag mente at United hadde fortjent seier mot Liverpool, men også i 4-3-tapet mot Chelsea tidligere i uka og i 1-1-kampen mot Brentford nylig.

– Jeg er skuffet over å ha mistet syv poeng etter å ha ledet, men vi har oss selv å skylde for å gjøre dumme feil, sa nederlenderen og fortsatte:

Jeg er veldig stolt over dette laget. Vi har et ungt lag, men leverer en slik prestasjon. Det viser at fremtiden er lys, sa han om Liverpool-kampen.

fda

MØTE: Klopp og ten Hag.

Uttalelsene ble ikke tatt godt imot i studio hos Viaplay.

Han burde gå i terapi. Han behøver en psykolog. Det er lov å bemerke fakta som alle andre ser, tordnet Viaplays ekspert Bojan Djordjic og fortsatte:

Det vrir seg i magen. Hvor blind kan han være, en mann som er manager for en av verdens største klubber?

Han fikk støtte av Pål André Helland.

Han er helt på villspor. Det er enklere å si det som det er.

– Kampen var galskap

– Denne kampen var galskap, sa Klopp til Viaplay etter kampen.

United ble lenge herjet med av gjestene fra Liverpool og gikk til pause uten en eneste avslutning – på eller utenfor mål.

Hjemmelaget havnet under, men snudde med et skudd fra 40 meter fra Bruno Fernandes og et kunststykke fra stortalentet Kobbie Mainoo.

– Hvs du hadde sagt at det var mulig, hadde jeg sagt nei. Men jeg står ikke her og er deprimert. Slike ting skjer, og vi må fortsette å kjempe, sier Klopp.

KLEM: Casemiro tar tak i Mainoo etter 2-1-målet.

Liverpool berget poeng med en sen straffe fra Mohamed Salah, men poengtap mot United regnes som et bananskall i tittelkampen mot Arsenal og Manchester City.

Liverpool kaster bort to poeng, konkluderer Viaplays ekspert Bojan Djordjic.

– Liverpool har bare seg selv å skylde. De var ikke kliniske nok, og dette er to poeng mistet, sier tidligere toppspiller Jamie Carragher hos Sky Sports.

Tidlig annullert scoring

Duellen mellom rivalene startet på eksplosivt vis. Knapt minutter var spilt da Alejandro Garnacho rykket gjennom gjestenes forsvar, rundet keeperen og satte ballen i mål. Men flagget var hevet.

– Pasningen mål spilles mye tidligere. Der bommet Bruno Fernandes på timingen, mente Sky Sports' ekspert og tidligere Manchester United-spiller Gary Neville.

Alejandro Garnacho

ANNULLERT: Garnacho setter ballen i mål, men vinkes av for offside.

Sekunder etter det annullerte målet, fikk Dominik Szoboszlai muligheten til å score på ekte for Liverpool. Et gisp gikk gjennom Old Trafford mens ungareren stilte inn siktet, men en glitrende redning fra André Onana stoppet skuddet.

Det var to krigerske lag, med ære og viktige poeng på spill, som fortsatte å storme mot hverandre gjennom en kaotisk første del av kampen.

Uten skudd til pause

Det finnes flere mulige sjakkstillinger enn det finnes atomer i universet, og like bak kommer antallet forsvarskonstellasjoner i Manchester United. Søndagens oppstilling var den 26 ulike forsvarsfireren ten Hag har plukket ut denne sesongen, blant annet med unggutten Willy Kambwala (19) i midtforsvaret.

Midtveis i første omgang klarte ikke den nykomponerte fireren å stå imot lenger. Faresignalene hadde vært der, og etter en corner satt den for Liverpool.

Darwin Núñez stusset ballen videre mot bakerste stolpe, hvor Luis Diaz saksesparket Klopps menn i ledelsen. Hjemmefansen falt til ro, mens det tok fullstendig av i bortesvingen.

Luis Diaz

I FØRINGEN: Her setter Diaz inn kampens første mål.

Ti minutter senere kom Liverpool igjen, denne gangen på en kontring, men en langstrakt Onana fikk slått bort Salahs avslutning mot langhjørnet. Bare en av flere store Liverpool sjanser, og til pause sto det 0–15 i skuddstatistikken.

Det er første gang på ni år at United går skuddløse på Old Trafford til pause. Ifølge Opta er det bare bunnlaget Sheffield United (554) som har sluppet til flere skudd imot i Premier League enn Manchester United (552) denne sesongen.

Snudde med drømmescoringer

Andre omgang holdt på å starte med et Nunez-mål, men i stedet sto det snart 1–1 på resultattavlen. Det etter en enorm forsvarstabbe og et praktfullt skudd fra nærmere 40 meter.

Jarell Quansah slo ballen uvørent på tvers like inne på egen halvdel. Pasningen fant motspiller Fernandes som utnyttet at keeper sto langt ute, og fant nettmaskene med et velplassert skudd fra distanse.

Mål etter kampens første skudd for United. Og effektivitet ble nøkkelen for ten Hag og co., som senere i omgangen fullførte snuoperasjonen.

bPIrmn-jRTs

JUBEL: Mainoo gratuleres av lagkameratene etter 2-1-scoringen.

United angrep fint langs venstresiden før Aaron Wan-Bissaka fant Kobbie Mainoo 14 meter fra mål. Unggutten dempet ballen, vendte opp og curlet ballen elegant i lengste kryss. Sjelden har Old Trafford vært mer høylytt denne sesongen.

– Det er en kunstscoring! semb For en spiller Mainoo er, til å være bare 18 år gammel, roste Nils Johan Semb hos Viaplay.

– Det klikker for Klopp. Han vil at laget skal være kompakte og sin vante formasjon, kommenterte Neville.

Sen utligning

På tampen av kampen berget Mohamed Salah et fortjent poeng for Liverpool fra straffemerket. Wan-Bissaka taklet unødvendig innenfor egen 16-meter og sendte Harvey Elliott.

Liverpool fikk til slutt avfyrt 28 skudd mot Uniteds mål. Blant annet en helt enorm sjanse til Diaz i sluttminuttene, men som føk like over tverrliggeren.

Med bare ett poeng på Old Trafford, topper Arsenal tabellen på målforskjell.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)