Nådeløs kritikk etter ten Hag-intervju: – Det vrir seg i magen

Erik ten Hag ga uttrykk for at han var fornøyd med prestasjonen mot Liverpool. Det fikk ekspertene til å tenne på alle plugger.

Liverpools Jürgen Klopp slutter av egen vilje etter sesongen. I Manchester øker presset på Erik ten Hag uke for uke, og spekulasjonene rundt hans fremtid tiltar i styrke.

Tross ett poeng mot titteljagende, er det ikke gitt at ten Hag våkner opp til positive overskrifter i de nådeløse britiske tabloidene mandag morgen. Manageren selv virket imidlertid fornøyd i intervjuet etter kampen.

Det til tross for at United slapp til 28 skudd imot, og hadde ikke én eneste avslutning selv før pause. ten Hag mente at United hadde fortjent seier mot Liverpool, men også i 4-3-tapet mot Chelsea tidligere i uka og i 1-1-kampen mot Brentford nylig.

– Jeg er skuffet over å ha mistet syv poeng etter å ha ledet, men vi har oss selv å skylde for å gjøre dumme feil, sa nederlenderen og fortsatte:

Jeg er veldig stolt over dette laget. Vi har et ungt lag, men leverer en slik prestasjon. Det viser at fremtiden er lys, sa han om Liverpool-kampen.

fda

MØTE: Klopp og ten Hag.

Uttalelsene ble ikke tatt godt imot i studio hos Viaplay.

Han burde gå i terapi. Han behøver en psykolog. Det er lov å bemerke fakta som alle andre ser, tordnet Viaplays ekspert Bojan Djordjic og fortsatte:

Det vrir seg i magen. Hvor blind kan han være, en mann som er manager for en av verdens største klubber?

Han fikk støtte av Pål André Helland.

Han er helt på villspor. Det er enklere å si det som det er.

– Kampen var galskap

– Denne kampen var galskap, sa Klopp til Viaplay etter kampen.

United ble lenge herjet med av gjestene fra Liverpool og gikk til pause uten en eneste avslutning – på eller utenfor mål.

Hjemmelaget havnet under, men snudde med et skudd fra 40 meter fra Bruno Fernandes og et kunststykke fra stortalentet Kobbie Mainoo.

– Hvs du hadde sagt at det var mulig, hadde jeg sagt nei. Men jeg står ikke her og er deprimert. Slike ting skjer, og vi må fortsette å kjempe, sier Klopp.

KLEM: Casemiro tar tak i Mainoo etter 2-1-målet.

Liverpool berget poeng med en sen straffe fra Mohamed Salah, men poengtap mot United regnes som et bananskall i tittelkampen mot Arsenal og Manchester City.

Liverpool kaster bort to poeng, konkluderer Viaplays ekspert Bojan Djordjic.

– Liverpool har bare seg selv å skylde. De var ikke kliniske nok, og dette er to poeng mistet, sier tidligere toppspiller Jamie Carragher hos Sky Sports.

Tidlig annullert scoring

Duellen mellom rivalene startet på eksplosivt vis. Knapt minutter var spilt da Alejandro Garnacho rykket gjennom gjestenes forsvar, rundet keeperen og satte ballen i mål. Men flagget var hevet.

– Pasningen mål spilles mye tidligere. Der bommet Bruno Fernandes på timingen, mente Sky Sports' ekspert og tidligere Manchester United-spiller Gary Neville.

Alejandro Garnacho

ANNULLERT: Garnacho setter ballen i mål, men vinkes av for offside.

Sekunder etter det annullerte målet, fikk Dominik Szoboszlai muligheten til å score på ekte for Liverpool. Et gisp gikk gjennom Old Trafford mens ungareren stilte inn siktet, men en glitrende redning fra André Onana stoppet skuddet.

Det var to krigerske lag, med ære og viktige poeng på spill, som fortsatte å storme mot hverandre gjennom en kaotisk første del av kampen.

Uten skudd til pause

Det finnes flere mulige sjakkstillinger enn det finnes atomer i universet, og like bak kommer antallet forsvarskonstellasjoner i Manchester United. Søndagens oppstilling var den 26 ulike forsvarsfireren ten Hag har plukket ut denne sesongen, blant annet med unggutten Willy Kambwala (19) i midtforsvaret.

Midtveis i første omgang klarte ikke den nykomponerte fireren å stå imot lenger. Faresignalene hadde vært der, og etter en corner satt den for Liverpool.

Darwin Núñez stusset ballen videre mot bakerste stolpe, hvor Luis Diaz saksesparket Klopps menn i ledelsen. Hjemmefansen falt til ro, mens det tok fullstendig av i bortesvingen.

Luis Diaz

I FØRINGEN: Her setter Diaz inn kampens første mål.

Ti minutter senere kom Liverpool igjen, denne gangen på en kontring, men en langstrakt Onana fikk slått bort Salahs avslutning mot langhjørnet. Bare en av flere store Liverpool sjanser, og til pause sto det 0–15 i skuddstatistikken.

Det er første gang på ni år at United går skuddløse på Old Trafford til pause. Ifølge Opta er det bare bunnlaget Sheffield United (554) som har sluppet til flere skudd imot i Premier League enn Manchester United (552) denne sesongen.

Snudde med drømmescoringer

Andre omgang holdt på å starte med et Nunez-mål, men i stedet sto det snart 1–1 på resultattavlen. Det etter en enorm forsvarstabbe og et praktfullt skudd fra nærmere 40 meter.

Jarell Quansah slo ballen uvørent på tvers like inne på egen halvdel. Pasningen fant motspiller Fernandes som utnyttet at keeper sto langt ute, og fant nettmaskene med et velplassert skudd fra distanse.

Mål etter kampens første skudd for United. Og effektivitet ble nøkkelen for ten Hag og co., som senere i omgangen fullførte snuoperasjonen.

bPIrmn-jRTs

JUBEL: Mainoo gratuleres av lagkameratene etter 2-1-scoringen.

United angrep fint langs venstresiden før Aaron Wan-Bissaka fant Kobbie Mainoo 14 meter fra mål. Unggutten dempet ballen, vendte opp og curlet ballen elegant i lengste kryss. Sjelden har Old Trafford vært mer høylytt denne sesongen.

– Det er en kunstscoring! semb For en spiller Mainoo er, til å være bare 18 år gammel, roste Nils Johan Semb hos Viaplay.

– Det klikker for Klopp. Han vil at laget skal være kompakte og sin vante formasjon, kommenterte Neville.

Sen utligning

På tampen av kampen berget Mohamed Salah et fortjent poeng for Liverpool fra straffemerket. Wan-Bissaka taklet unødvendig innenfor egen 16-meter og sendte Harvey Elliott.

Liverpool fikk til slutt avfyrt 28 skudd mot Uniteds mål. Blant annet en helt enorm sjanse til Diaz i sluttminuttene, men som føk like over tverrliggeren.

Med bare ett poeng på Old Trafford, topper Arsenal tabellen på målforskjell.

• Thorsby med praktfull heading i storseier

I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
  • Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

Vipers Kristiansand knuste Gjerpen 33-19 og tok seg enkelt til finale i håndballsluttspillet.

Dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot Györ i den første kvartfinalen i Mesterligaen.

I hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for Vipers. Klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en NM-pokal. Sluttspillet står igjen.

Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med sju mål på ni skudd mot Gjerpen i Skienshallen. Gjestene ledet «bare» 15-11 til pause.

Fra før har Storhamar og Sola tatt seg videre. De slo ut henholdsvis Oppsal (29-28 og 39-27) og Fredrikstad (30-24 og 37-21).

I den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. Molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med Larvik. Det første oppgjøret ga LHK-seier 35-29. (NTB)

Anna Vjakhireva
  • Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

Kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. Trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over Drammen.

I den første kampen vant Kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i Drammen ble det 28-23-seier for bortelaget.

Dermed vant Kolstad semifinalen sammenlagt 60-49.

Kort tid før pausen fikk Drammens nøkkelspiller August Storbugt rødt kort etter at Sander Sagosen dundret i parketten.

TV 2s håndballekspert Bent Svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig.

– Bildene lyver ikke. Det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa Svele på direkten.

Kjelling hadde et helt annet syn på saken.

– Det er et latterlig rødt kort. Han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. Men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. Det er en skulder som treffer ham, sa DHK-treneren til TV 2 i pausen.

– Jeg skjønner at det er vondt for stakkars Sander som får den i ansiktet. Rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. Men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte Kjelling.

Storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi Kolstads robuste forsvarsblokk.

– Det er kjempeuheldig og kjempetrist. Jeg gir dommer en mulighet til å dømme. Det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. Det er ikke med vilje, sa han til TV 2.

ØIF Arendal tar imot Elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36.

Tidligere i sesongen har Kolstad vunnet både serien og NM. (NTB)