Hopp til innhold

Nådeløs kritikk etter ten Hag-intervju: – Det vrir seg i magen

Erik ten Hag ga uttrykk for at han var fornøyd med prestasjonen mot Liverpool. Det fikk ekspertene til å tenne på alle plugger.

Britain Soccer Premier League

Liverpools Jürgen Klopp slutter av egen vilje etter sesongen. I Manchester øker presset på Erik ten Hag uke for uke, og spekulasjonene rundt hans fremtid tiltar i styrke.

Tross ett poeng mot titteljagende, er det ikke gitt at ten Hag våkner opp til positive overskrifter i de nådeløse britiske tabloidene mandag morgen. Manageren selv virket imidlertid fornøyd i intervjuet etter kampen.

Det til tross for at United slapp til 28 skudd imot, og hadde ikke én eneste avslutning selv før pause. ten Hag mente at United hadde fortjent seier mot Liverpool, men også i 4-3-tapet mot Chelsea tidligere i uka og i 1-1-kampen mot Brentford nylig.

– Jeg er skuffet over å ha mistet syv poeng etter å ha ledet, men vi har oss selv å skylde for å gjøre dumme feil, sa nederlenderen og fortsatte:

Jeg er veldig stolt over dette laget. Vi har et ungt lag, men leverer en slik prestasjon. Det viser at fremtiden er lys, sa han om Liverpool-kampen.

fda

MØTE: Klopp og ten Hag.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Uttalelsene ble ikke tatt godt imot i studio hos Viaplay.

Han burde gå i terapi. Han behøver en psykolog. Det er lov å bemerke fakta som alle andre ser, tordnet Viaplays ekspert Bojan Djordjic og fortsatte:

Det vrir seg i magen. Hvor blind kan han være, en mann som er manager for en av verdens største klubber?

Han fikk støtte av Pål André Helland.

Han er helt på villspor. Det er enklere å si det som det er.

– Kampen var galskap

– Denne kampen var galskap, sa Klopp til Viaplay etter kampen.

United ble lenge herjet med av gjestene fra Liverpool og gikk til pause uten en eneste avslutning – på eller utenfor mål.

Hjemmelaget havnet under, men snudde med et skudd fra 40 meter fra Bruno Fernandes og et kunststykke fra stortalentet Kobbie Mainoo.

– Hvs du hadde sagt at det var mulig, hadde jeg sagt nei. Men jeg står ikke her og er deprimert. Slike ting skjer, og vi må fortsette å kjempe, sier Klopp.

Britain Soccer Premier League

KLEM: Casemiro tar tak i Mainoo etter 2-1-målet.

Foto: Dave Thompson / AP

Liverpool berget poeng med en sen straffe fra Mohamed Salah, men poengtap mot United regnes som et bananskall i tittelkampen mot Arsenal og Manchester City.

Liverpool kaster bort to poeng, konkluderer Viaplays ekspert Bojan Djordjic.

– Liverpool har bare seg selv å skylde. De var ikke kliniske nok, og dette er to poeng mistet, sier tidligere toppspiller Jamie Carragher hos Sky Sports.

Tidlig annullert scoring

Duellen mellom rivalene startet på eksplosivt vis. Knapt minutter var spilt da Alejandro Garnacho rykket gjennom gjestenes forsvar, rundet keeperen og satte ballen i mål. Men flagget var hevet.

– Pasningen mål spilles mye tidligere. Der bommet Bruno Fernandes på timingen, mente Sky Sports' ekspert og tidligere Manchester United-spiller Gary Neville.

Alejandro Garnacho

ANNULLERT: Garnacho setter ballen i mål, men vinkes av for offside.

Foto: Carl Recine / Reuters

Sekunder etter det annullerte målet, fikk Dominik Szoboszlai muligheten til å score på ekte for Liverpool. Et gisp gikk gjennom Old Trafford mens ungareren stilte inn siktet, men en glitrende redning fra André Onana stoppet skuddet.

Det var to krigerske lag, med ære og viktige poeng på spill, som fortsatte å storme mot hverandre gjennom en kaotisk første del av kampen.

Uten skudd til pause

Det finnes flere mulige sjakkstillinger enn det finnes atomer i universet, og like bak kommer antallet forsvarskonstellasjoner i Manchester United. Søndagens oppstilling var den 26 ulike forsvarsfireren ten Hag har plukket ut denne sesongen, blant annet med unggutten Willy Kambwala (19) i midtforsvaret.

Midtveis i første omgang klarte ikke den nykomponerte fireren å stå imot lenger. Faresignalene hadde vært der, og etter en corner satt den for Liverpool.

Darwin Núñez stusset ballen videre mot bakerste stolpe, hvor Luis Diaz saksesparket Klopps menn i ledelsen. Hjemmefansen falt til ro, mens det tok fullstendig av i bortesvingen.

Luis Diaz

I FØRINGEN: Her setter Diaz inn kampens første mål.

Foto: Carl Recine / Reuters

Ti minutter senere kom Liverpool igjen, denne gangen på en kontring, men en langstrakt Onana fikk slått bort Salahs avslutning mot langhjørnet. Bare en av flere store Liverpool sjanser, og til pause sto det 0–15 i skuddstatistikken.

Det er første gang på ni år at United går skuddløse på Old Trafford til pause. Ifølge Opta er det bare bunnlaget Sheffield United (554) som har sluppet til flere skudd imot i Premier League enn Manchester United (552) denne sesongen.

Snudde med drømmescoringer

Andre omgang holdt på å starte med et Nunez-mål, men i stedet sto det snart 1–1 på resultattavlen. Det etter en enorm forsvarstabbe og et praktfullt skudd fra nærmere 40 meter.

Jarell Quansah slo ballen uvørent på tvers like inne på egen halvdel. Pasningen fant motspiller Fernandes som utnyttet at keeper sto langt ute, og fant nettmaskene med et velplassert skudd fra distanse.

Mål etter kampens første skudd for United. Og effektivitet ble nøkkelen for ten Hag og co., som senere i omgangen fullførte snuoperasjonen.

bPIrmn-jRTs

JUBEL: Mainoo gratuleres av lagkameratene etter 2-1-scoringen.

Foto: AFP

United angrep fint langs venstresiden før Aaron Wan-Bissaka fant Kobbie Mainoo 14 meter fra mål. Unggutten dempet ballen, vendte opp og curlet ballen elegant i lengste kryss. Sjelden har Old Trafford vært mer høylytt denne sesongen.

– Det er en kunstscoring! semb For en spiller Mainoo er, til å være bare 18 år gammel, roste Nils Johan Semb hos Viaplay.

– Det klikker for Klopp. Han vil at laget skal være kompakte og sin vante formasjon, kommenterte Neville.

Sen utligning

På tampen av kampen berget Mohamed Salah et fortjent poeng for Liverpool fra straffemerket. Wan-Bissaka taklet unødvendig innenfor egen 16-meter og sendte Harvey Elliott.

Liverpool fikk til slutt avfyrt 28 skudd mot Uniteds mål. Blant annet en helt enorm sjanse til Diaz i sluttminuttene, men som føk like over tverrliggeren.

Med bare ett poeng på Old Trafford, topper Arsenal tabellen på målforskjell.

Siste nytt

 • Solgt 7500 billetter til kampen mot Italia

  Norge leder gruppen på målforskjell etter to kamper. Det ble en stor seier mot Finland i åpningskampen før det ble 0-1-tap mot Nederland.

  Fredag kommer Italia til Oslo, og to dager før kamp er det solgt 7500 billetter, opplyser Norges Fotballforbund. Ullevaal har en kapasitet på om lag 25.000.

  I april var 3106 tilskuere på plass til Norges kamp mot Finland.

  Italia kommer til Ullevaal etter å ha slått Nederland og tapt mot Finland. De to beste i puljen kvalifiserer seg til EM i Sveits neste år.

  Ada Hegerberg Caroline Graham Hansen
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Klopp fyrte mot konkurrentene i avskjeden med supporterne

  Tidligere Liverpool-trener Jürgen Klopp brukte sin avskjed med fansen til å sende noen stikk mot ligarivalene Manchester City, Manchester United og Chelsea.

  Klopp deltok tirsdag foran 10.000 supportere på en spørsmål og svar-seanse i Liverpool og snakket delvis fritt. Han kunne riktignok røpe at han hadde fått en liste over emner som var forbudt å prate om.

  Klopp sa at han hadde fått beskjed om å unngå TV-kanalen TNT, dommere, Manchester City, økonomiske ting og VAR.

  Men på spørsmål om utsiktene til at Liverpool kan tildeles ytterligere to Premier League-titler dersom City skulle bli straffet for de 115 anklagene for økonomiske uregelmessigheter, sa Klopp:

  – Hvis du organiserer en bussparade, er jeg med. Hvor lang tid det tar, bryr jeg meg ikke om.

  Tyskeren ble også spurt om hans berømte man-management-stil.

  – Hvis hele verden mister tillit og tro på en spiller, må manageren være den som står bak ham, sa han og dro en parallell til en av konkurrentene:

  – Jeg kan ikke bare være enig i at «han er ubrukelig», som andre klubber har gjort. Å kjøpe en spiller for 80 millioner pund og deretter sende ham ut på lån! sa Klopp og refererte til Manchester Uniteds kjøp av Jadon Sancho.

  Klopp klarte å holde følelsene i sjakk da han tok farvel med Anfield etter sesongens siste kamp mot Wolves.

  Han ble imidlertid rørt til tårer da arenaen sang i kor «Jeg er så glad for at Jürgen er rød», før han tok farvel en siste gang.

  Klopp
  Foto: AP
 • Viaplay sikret tre nye sesonger med europaligaen og conferenceligaen

  Viaplay fortsetter som rettighetshaver for europaligaen og conferenceligaen i fotball til 2027.

  Det opplyser de i en pressemelding.

  Europaligaen og conferenceligaen regnes som nivå to og tre av de europeiske turneringene. TV 2 har rettighetene til Champions League, som er den gjeveste turneringen.

  Neste sesong er det et nytt format i alle de tre turneringene, hvor gruppespill erstattes med ligaspill. Det betyr enda flere kamper for alle lagene som deltar.

  Håndball-VM kvinner Norge 2023: Pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal