Hopp til innhold

Liverpool herjet og scoret for første gang på over åtte timer

Endelig kunne Liverpool juble etter å ha slått Tottenham i Nord-London. Nå kan Tottenham ha blitt hektet av i tittelkampen.

Premier League - Tottenham Hotspur v Liverpool
Foto: Nick Potts / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Liverpool hadde ikke vunnet på sine fem siste Premier League-kamper før de møtte Tottenham i kveld. Men scoringer av Firmino, Trent Alexander-Arnold og Sadio Mané sørget for at Liverpool endelig kunne juble igjen.

Firmino scoret Liverpools første mål på over åtte timer i Premier League.

Jürgen Klopp kunne dermed puste lettet ut.

– Det var en god kamp og veldig intenst. Vi scoret mål i de rette øyeblikkene og de riktige personene scoret målene, sier Klopp.

José Mourinho var derimot ikke fornøyd med sine spillere etter kampen.

– Det er veldig vanskelig å stå imot med så mange individuelle feil. Hver gang vi reagerer, så kommer neste feil. Første sjanse var starten på alt, sier Mourinho.

Han kommer også med en bekymrende melding om Harry Kane, som måtte ut med skade.

– Han er skadet i begge anklene. Med begge er det veldig smertefullt. Han kunne ikke (fortsette). Han kan kjempe mot smerter, men det var for vanskelig, sier han.

Det første målet ble satt da Sadio Mané sendte ballen inn til Firmino. Etter scoringen ble keeper Hugo Lloris og forsvarsspiller Eric Dier stående og se på hverandre.

– Lloris blir veldig passiv, og han og Dier forstyrrer hverandre, sier TV 2s ekspert Erik Thorstvedt på kanalens sending.

Flere feil

Andre mål var også Lloris i fokus. Mané skjøt på keeper, men han dyttet ballen ut i kanskje det farligste området mulig. Alexander-Arnold satte returen enkelt i mål.

– Det er en kjempetabbe. Der skal keeperen bare holde ballen i fast grep, sier Brede Hangeland

Etter alle scoringene kunne vi se en tydelig misfornøyd José Mourinho.

Joe Rodon gjorde en tabbe på Liverpools tredje mål da han ikke klarte å klarere ballen før den nådde Mané.

Det var danske Højbjerg som scoret Tottenhams redusering etter et flott langskudd.

Kontroversiell situasjon

Men det var også litt VAR-drama i kveldens kamp. Først fikk Heung-Min Son annullert sin scoring etter en meget marginal, men riktig offside.

En annen VAR-situasjon var kanskje enda mer omdiskutert. Salah satte ballen flott i krysset, og scoringen ble først godkjent. Men da VAR så på bildene, plukket de opp en hands fra Firmino mens han hadde Eric Dier i ryggen.

– Jeg synes det er bare rør, freste Brede Hangeland.

– Det er en feil i regelverket når de på død og liv skal ta det med en gang ballen er borti Firmino, sier TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller.

Dagens resultat betyr at Liverpool ligger på fjerdeplass, med fire poeng til Manchester City på topp. Tottenham ligger på sin side som nummer seks.

Liverpool er med andre ord fortsatt fullt med i tittelkampen, mens Tottenham kan slite med å henge med nå.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal