Lillestrøm holder pusten: – Det kan bli tidenes nedtur

For første gang siden 1966 kan Lillestrøm rykke ned, og dét i kaptein Frode Kippes avskjedskamp.

Elitserien i fotball 2019 Lillestrøm og Stabæk (1-3)

STRAKS SLUTT: Hvis det ikke blir kvalifisering, er fotballkarrieren til Frode Kippe over i kveld.

Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Nok en gang må Lillestrøm slåss med ryggen mot veggen for å unngå nedrykk. Klubben har hatt en egen evne til å holde seg oppe, men nå har Lillestrøm hatt en miserabel høst uten én seier på 11 kamper.

– Det var viktig i fjor også, men denne kampen er nok helt der oppe. Jeg er spent, sier Frode Kippe til NRK.

Det sier litt når det kommer fra bautaen med over 400 kamper for Lillestrøm.

Lillestrøm har altså vært på øverste nivå siden 1975. 45 år på rad er rekord.

Det er imidlertid slutt etter sesongen for stopperveteranen, som kan avslutte en lang og innholdsrik karriere med nedrykk.

– Det kan jo bli tidenes nedtur, sier sportskommentator i Romerikes Blad, Morten Svesengen.

– Det blir en dramatisk avslutning uansett. Hvis han spiller en rolle i at de klarer å berge plassen, vil det være perfekt. Det er kort vei fra himmel til helvete der, sier Svesengen.

Uten selvtillit

Lillestrøm har ikke vunnet på 11 kamper, og selv om Kippe mener det er sammensatte årsaker til at de nok en gang har prestert dårlig, mener han mye sitter i hodet.

Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Lillestrøm. (5-2)

MYE BAKLENGS: 5-2 tap for Kristiansund en av flere vonde kamper i år.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det går på selvtillit. Når mange mister selvtilliten samtidig vil det prege et lag. Nå er det om å gjøre å forenkle ting. Nå blir det krig.

Kan ikke spille på resultat

Aldri tidligere har det vært så mange lag som har vært innblandet i nedrykksstriden foran siste runde. Det kan gi spesielle utslag.

– Jeg regner med lagene i bunnen vil bruke alle midler for å drøye tid og komme sent på banen for å kunne spille på resultat. Jeg håper det ikke blir avgjørende. For oss skal det vel mye til for at vi kan «safe» inn et uavgjortresultat, vi må gå for å vinne. Jeg håper å se et LSK som tør å gå framover, som ikke blir preget av stundens alvor.

Mange har spekulert i om Vålerenga ikke kommer til å gi alt i sin kamp mot nedrykkskandidat Mjøndalen for å sende Lillestrøm ned.

Det tror ikke Lillestrøm-kjempen.

– Jeg stoler på spillere og trenere. Jeg tror de synes det er gøy å spille mot Lillestrøm. De har også hatt trøblete sesong og ønsker nok å avslutte bra.

Frode Kippe

TØFFE TAK: Frode Kippe har vært i tøffe tak tidligere også.

Neppe tårevåt avskjed

Kippe gikk til Lillestrøm som 19-åring i 1997. Derfra gikk turen til Liverpool og Stoke i England i tre sesonger, før han i 2002 var tilbake i Lillestrøm for godt.

Nå starter han nå stort sett på benken i sin siste sesong.

– Det kan bli noen minutter på slutten om vi skal ri av en ledelse. Da er det et bra tegn for LSK.

NM-finale fotball, cupfinale menn 2017: Lillestrøm Sarpsborg 08.

MORSOMMERE ØYEBLIKK: Cupfinaleseieren i 2017 et av høydepunktene.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Uansett blir det en spesiell opplevelse, men han tror ikke følelsene tar overhånd.

– Tårer sitter langt inne. Det er en tid for alt, men hvis vi ikke berger plassen blir det fryktelig opplevelse. Bare ordet «nedrykk» er vondt for meg.

Siste nytt

 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Maren Mjelde senket City

  Landslagskaptein Maren Mjelde ble matchvinner da Chelsea vant 2-1 over Manchester City. Chelsea er ubeseiret i den engelske ligaen og står med 22 poeng på åtte kamper. De er to poeng bak serieleder Arsenal, men har én kamp mindre spilt.

  Trening søndag - EM fotball kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal