Lillestrøm holder pusten: – Det kan bli tidenes nedtur

For første gang siden 1966 kan Lillestrøm rykke ned, og dét i kaptein Frode Kippes avskjedskamp.

Elitserien i fotball 2019 Lillestrøm og Stabæk (1-3)

STRAKS SLUTT: Hvis det ikke blir kvalifisering, er fotballkarrieren til Frode Kippe over i kveld.

Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Nok en gang må Lillestrøm slåss med ryggen mot veggen for å unngå nedrykk. Klubben har hatt en egen evne til å holde seg oppe, men nå har Lillestrøm hatt en miserabel høst uten én seier på 11 kamper.

– Det var viktig i fjor også, men denne kampen er nok helt der oppe. Jeg er spent, sier Frode Kippe til NRK.

Det sier litt når det kommer fra bautaen med over 400 kamper for Lillestrøm.

Lillestrøm har altså vært på øverste nivå siden 1975. 45 år på rad er rekord.

Det er imidlertid slutt etter sesongen for stopperveteranen, som kan avslutte en lang og innholdsrik karriere med nedrykk.

– Det kan jo bli tidenes nedtur, sier sportskommentator i Romerikes Blad, Morten Svesengen.

– Det blir en dramatisk avslutning uansett. Hvis han spiller en rolle i at de klarer å berge plassen, vil det være perfekt. Det er kort vei fra himmel til helvete der, sier Svesengen.

Uten selvtillit

Lillestrøm har ikke vunnet på 11 kamper, og selv om Kippe mener det er sammensatte årsaker til at de nok en gang har prestert dårlig, mener han mye sitter i hodet.

Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Lillestrøm. (5-2)

MYE BAKLENGS: 5-2 tap for Kristiansund en av flere vonde kamper i år.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det går på selvtillit. Når mange mister selvtilliten samtidig vil det prege et lag. Nå er det om å gjøre å forenkle ting. Nå blir det krig.

Kan ikke spille på resultat

Aldri tidligere har det vært så mange lag som har vært innblandet i nedrykksstriden foran siste runde. Det kan gi spesielle utslag.

– Jeg regner med lagene i bunnen vil bruke alle midler for å drøye tid og komme sent på banen for å kunne spille på resultat. Jeg håper det ikke blir avgjørende. For oss skal det vel mye til for at vi kan «safe» inn et uavgjortresultat, vi må gå for å vinne. Jeg håper å se et LSK som tør å gå framover, som ikke blir preget av stundens alvor.

Mange har spekulert i om Vålerenga ikke kommer til å gi alt i sin kamp mot nedrykkskandidat Mjøndalen for å sende Lillestrøm ned.

Det tror ikke Lillestrøm-kjempen.

– Jeg stoler på spillere og trenere. Jeg tror de synes det er gøy å spille mot Lillestrøm. De har også hatt trøblete sesong og ønsker nok å avslutte bra.

Frode Kippe

TØFFE TAK: Frode Kippe har vært i tøffe tak tidligere også.

Neppe tårevåt avskjed

Kippe gikk til Lillestrøm som 19-åring i 1997. Derfra gikk turen til Liverpool og Stoke i England i tre sesonger, før han i 2002 var tilbake i Lillestrøm for godt.

Nå starter han nå stort sett på benken i sin siste sesong.

– Det kan bli noen minutter på slutten om vi skal ri av en ledelse. Da er det et bra tegn for LSK.

NM-finale fotball, cupfinale menn 2017: Lillestrøm Sarpsborg 08.

MORSOMMERE ØYEBLIKK: Cupfinaleseieren i 2017 et av høydepunktene.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Uansett blir det en spesiell opplevelse, men han tror ikke følelsene tar overhånd.

– Tårer sitter langt inne. Det er en tid for alt, men hvis vi ikke berger plassen blir det fryktelig opplevelse. Bare ordet «nedrykk» er vondt for meg.

Siste nytt

 • Kristoffersen med knepent finaletap

  Henrik Kristoffersen har flere ganger sagt hva han mener om disiplinen, men fredag sikret han en sterk andreplass i parallellstorslalåm.

  Kristoffersen har aldri vunnet et parallellslalåmrenn. Han hadde fra før en 2.-plass som bestenotering.

  Alpinisten har flere ganger sagt at han ikke er noen tilhenger av disiplinen, som han mener handler mer om flaks enn om prestasjoner.

  Fredag så han imidlertid ut til å trives i parallell-løypa i Østerrike.

  Nordmannen kvalifiserte seg til finalen etter å ha vist svært sterk kjøring i semifinalen. I finalen møtte han Alexis Pinturault, som tok første stikk i duellen med 16 hundredeler.

  Franskmannen var også raskest i det andre møtet og vant dermed rennet. Kristoffersen ble slått med 11 hundredeler i østerrikske Lech.

  – Jeg er ganske fornøyd med dagen. Det er ingen skam å tape mot Alexis (Pinturault), men litt kjipt at det er i starten jeg ryker. Resten kjører jeg like fort som ham, men starten er tross alt en stor del av denne grenen, sier Kristoffersen.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Martti Kainulainen / AFP
 • Alle de norske hopperne gikk videre

  Alle de norske hopperne gikk videre til morgendagens renn, etter en lite spenstig kvalifisering.

  Halvor Egner Granerud ble beste norske og havnet på tredjeplass i kvalifiseringen, bak tyske Karl Geiger og polske Dawid Kubacki.

  Øvrig norske: Johann André Forfang ble nummer 15, Sander Vossan Eriksen nummer 24, Anders Håre nummer 30, Marius Lindvik nummer 38, Robert Johansson nummer 43 og Daniel-André Tande ble nummer 48 av de 50 som kvalifiserte seg.

  Det var i en liten periode knyttet spenning rundt Daniel-André Tande som var avhengig av at andre hoppet dårligere. Han kom seg videre han også, men freste etter at han hadde hoppet.

  – Nei, det er faktisk noe av det latterligste jeg har vært med på. Så lav fart med så mye bakvind over kulen. Det blir rett og slett for dumt, sa Tande til NRK, etter et skuffende hopp.

  Tande
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Strengere regime i toppfotballen

  Det har hopet seg opp med smittefilfeller i den norske toppfotballen de siste ukene.

  Nå gjør Norges Fotballforbund noen endringer i toppfotballens smittevernprotokoll. Det melder NFF selv i en pressemelding.

  – Vi gjør nå noen innstramminger og presiseringer i protokollene som vil gjelde i sesonginnspurten. Vi har fått god bistand fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og tar selvsagt deres innspill til følge i de oppdaterte protokollene, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

  Blant de nye endringene er at treningskamper nå kun tillates etter søknad. Det er også krav til negativ test før spillere kan gjenoppta trening etter symptomer på luftveisinfeksjon.

  Patrick Berg og Fredrik Bjørkan.
  Foto: Mats Torbergsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal