Lillestrøm avgjorde mot Molde syv minutter på overtid

Det så ut til å gå mot poengdeling i toppkampen mellom Molde og Lillestrøm, men syv minutter på overtid, scoret Lillestrøm målet som sikret tabelltopp.

Eliteserien i fotball Molde-Lillestrøm

SEIER: Lillestrøm topper tabellen etter dagens seier mot Molde.

– Vi snakket om det. På Aker Stadion skjer det mye de siste minuttene, og sånn var det i dag også, smiler Lillestrøm-trener Geir Bakke til NRK etter kampen.

For lenge så det også ut som om Molde og Lillestrøm skulle dele poengene. Men syv minutter på overtid, og ett minutt etter at den tillagte tiden egentlig var brukt opp, avgjorde Lillestrøm.

For da den tillagte tiden var passert, fikk Lillestrøm frispark på 20 meter og et stykke ut mot sidelinjen.

Trønderen Gjermund Åsen trappet opp, og frisparket gikk via hodet til Fridjónsson og fant det borteste hjørnet til Jacob Karlstrøm.

– Det var en liten touch, men en god ball fra Gjermund. Jeg klarte å styre den i mål, så jeg er veldig glad, sier matchvinneren.

– Vi er ikke kloke

Det sene målet frustrerer naturligvis Molde-trener Erling Moe.

– Det er ingen god følelse. Vi er ikke kloke på slutten. Vi åpner oss opp når vi ikke skal gjøre det, sier Moe til Eurosport etter kampen.

AVGJØRENDE: Gjermund Åsen (nest lengst til venstre) slo frisparket som sikret Lillestrøm seieren.

For i en kamp hvor Molde egentlig presset på for seieren, var det altså gjestene fra Lillestrøm som lurte med seg tre poeng. Treneren mener Molde mistet fokus mot slutten av kampen og at det var urutinert å lage frispark seks minutter på overtid.

– Ja, det er jeg enig i. Det er foranledningen som fører til det. Det er ikke bra, sier Moe til NRK.

– Føler meg som et barn

Der Molde naturligvis var svært skuffet, var Lillestrøm-spillerne tilsvarende i ekstase. Blant dem Gjermund Åsen, som slo det avgjørende frisparket. Om følelsen før han slo frisparket, sier han følgende:

– Jeg føler meg som et barn, jeg har alt å vinne og jeg må egentlig bare nyte det. Det er sånn man drømmer om på løkka når ingen ser på, sier Åsen.

På det tidspunktet stod det altså 1–1. Molde hadde scoret på en heading etter et hjørnespark, mens Lillestrøm hadde scoret på en heading etter et innkast. Det første Lillestrøm-målet burde nok Molde-keeper Karlstrøm gjort en bedre jobb på.

Molde

KEEPERFEIL: Molde-keeper Jacob Karlstrøm rakk ikke ut på det første målet, og Igoh Ogbu kunne dermed stange inn ledelsen.

For et langt innkast ble stusset videre, og Karlstrøm ruset ut for å ta ballen. Men rett før han fikk hendene på ballen, headet Ogbu ballen i en bue over Molde-keeperen.

– Jeg skal ut og plukke det, så burde jeg kanskje bokset i stedet. Det var kjipt, sier keeperen selv.

– Det er alltid noe å pirke på. Han er en god målvakt, og han er offensiv. Det kunne helt sikkert vært løst enda bedre, svarer Molde-trener Moe.

Ropte på straffe

Kampen kunne nok vippet begge veier. Med ti minutter igjen, kunne Molde muligens fått straffespark.

Ola Brynhildsen var på vei gjennom, og i en løpsduell ender han opp med å falle. Reprisen viser at det var kontakt mellom han og Lillestrøm-forsvareren. Kontakten skjedde omtrent akkurat på 16-meterslinjen.

– Slike situasjoner kan vi ikke hisse oss opp på hver gang. Det ser sånn ut (som straffe), men sånn ble det ikke denne gangen, sier Moe.

Dermed står Lillestrøm nå med syv poeng på de tre første kampene i årets sesong.

Narve Gilje Nordås og Per Svela hentes av Gjert Ingebrigtsen etter løpet i Huelva

Nordås hentet av Gjert Ingebrigtsen etter seieren: – En trist sak for alle parter

Narve Gilje Nordås sier han kan fortsette trenersamarbeidet med Gjert Ingebrigtsen selv om det har blitt ut tiltale mot treneren. Tirsdag kveld forlot de stadion sammen.

• Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

• VG: Bård Finne får to kampers karantene

Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

– Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

– Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

– Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)