Hopp til innhold

Ulset til Bjørndalen etter bronsen: – Jeg er uendelig takknemlig

PYEONGCHANG (NRK): Nils-Erik Ulset skjøt ned alle blinkene på standplass. Etter bronseløpet takker han Ole Einar Bjørndalen for hjelpen før Paralympics.

Nils-Erik Ulset

BRONSEVINNER: Nils-Erik Ulset leverte et feilfritt løp på standplass. Det holdt til bronse for 34-åringen.

– Jeg er uendelig takknemlig. Det sier litt om han at han faktisk tar seg tiden og ønsker å dele den kunnskapen han har, sier Ulset om Ole Einar Bjørndalen.

– Han sitter på en enorm mengde erfaring og kunnskap, så det betyr veldig mye. Det har gjort ting lettere for meg at jeg har en så trygg person å kunne spørre når det er noe jeg lurer på, sier Ulset.

I forkant av mesterskapet har Bjørndalen hjulpet Ulset med å skreddersy et opplegg før lekene i Sør-Korea.

– Han har hjulpet meg med treningsopplegget og spesielt inn mot Paralympics. Det å da komme ut av mesterskapet på denne måten er godt. Du kjenner at en del kilo går av skuldrene, sier Ulset.

– Føler jeg har mislyktes

Tingvoll-mannen leverte et feilfritt løp på standplass på 15 kilometeren. Etter målgang var det en rørt og lettet bronsevinner.

– Jeg har aldri vært så glad for en bronse. I dag var det alt eller ingenting. Det funket fra start. Jeg har vanvittige ski, formen er bra og skytingen var lett. Fytti grisen, i dag var det artig, sier Ulset til NRK etter løpet.

For 34-åringen har slitt så langt i mesterskapet. Nordmannen med 11 medaljer i Paralympics fra før, har stått utenfor pallen i Sør-Korea. Men på 15 kilometer skiskyting stående var det tid var revansje.

– Jeg føler jeg har mislyktes så langt. Jeg har vært i bra form, men har hatt mye stang ut. Dette var siste sjansen min, så det føles godt. Dette betyr alt, sier Ulset.

– Var sikker på medalje

– Dette var veldig forløsende. Det har vært en vanskelig start for Nils-Erik, men han har gradvis fått bedre kontroll på skytingen og i dag klaffet alt for han. Jeg var helt sikker på at han ikke skulle dra herfra uten individuell medalje, sier landslagstrener Lars Berger.

Han så det hele fra sidelinjen og var mektig imponert over Ulsets prestasjoner på standplass.

– Jeg har aldri klart det før. Det er artig å se at andre kan det, sier en smilende Berger om Ulsets skyting.

Ulset

FULLT HUS: Her skyter Ulset ned alle blinkene på siste avgjørende skyting.

Sterk åpning

Ulset åpnet feilfritt med tre fulle hus etter tredje skyting. Det tok nordmannen opp til andreplass ut fra standplass, i underkant av minuttet bak canadieren Mark Arendz.

For i motsetning til 34-åringen bommet den allerede to ganger gullvinneren i mesterskapet, Benjamin Daviet, én gang på nest siste skyting. Dermed gikk franskmannen ut som tredjemann, drøye 20 sekunder bak Ulset.

– Jeg hørte Daviet bommet på tredje skuddet sitt, da tenkte jeg at jeg skulle vente litt. Da kjente jeg at vinden løyet og da var det bare å gi på igjen, sier Ulset.

Både Ulset og Daviet leverte fem treff på siste skyting. Men franskmannen gikk betydelig raskere i sporet. Det holdt til sølv for 28-åringen fra Frankrike.

– Dette er nok et stort øyeblikk i karrieren til denne mannen, sa kommentator Ole Kristian Stoltenberg, etter at Ulset gikk i mål.

Men ingen kunne måle seg med Arendz, som også leverte feilfritt på siste skyting. Canadieren gikk raskt i sporet og kunne innkassere sitt første gull i Paralympics, 1.23,7 foran Ulset.

Se intervjuet med Ulset etter bronsen

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal