Ulset til Bjørndalen etter bronsen: – Jeg er uendelig takknemlig

PYEONGCHANG (NRK): Nils-Erik Ulset skjøt ned alle blinkene på standplass. Etter bronseløpet takker han Ole Einar Bjørndalen for hjelpen før Paralympics.

Nils-Erik Ulset

BRONSEVINNER: Nils-Erik Ulset leverte et feilfritt løp på standplass. Det holdt til bronse for 34-åringen.

– Jeg er uendelig takknemlig. Det sier litt om han at han faktisk tar seg tiden og ønsker å dele den kunnskapen han har, sier Ulset om Ole Einar Bjørndalen.

– Han sitter på en enorm mengde erfaring og kunnskap, så det betyr veldig mye. Det har gjort ting lettere for meg at jeg har en så trygg person å kunne spørre når det er noe jeg lurer på, sier Ulset.

I forkant av mesterskapet har Bjørndalen hjulpet Ulset med å skreddersy et opplegg før lekene i Sør-Korea.

– Han har hjulpet meg med treningsopplegget og spesielt inn mot Paralympics. Det å da komme ut av mesterskapet på denne måten er godt. Du kjenner at en del kilo går av skuldrene, sier Ulset.

– Føler jeg har mislyktes

Tingvoll-mannen leverte et feilfritt løp på standplass på 15 kilometeren. Etter målgang var det en rørt og lettet bronsevinner.

– Jeg har aldri vært så glad for en bronse. I dag var det alt eller ingenting. Det funket fra start. Jeg har vanvittige ski, formen er bra og skytingen var lett. Fytti grisen, i dag var det artig, sier Ulset til NRK etter løpet.

For 34-åringen har slitt så langt i mesterskapet. Nordmannen med 11 medaljer i Paralympics fra før, har stått utenfor pallen i Sør-Korea. Men på 15 kilometer skiskyting stående var det tid var revansje.

– Jeg føler jeg har mislyktes så langt. Jeg har vært i bra form, men har hatt mye stang ut. Dette var siste sjansen min, så det føles godt. Dette betyr alt, sier Ulset.

– Var sikker på medalje

– Dette var veldig forløsende. Det har vært en vanskelig start for Nils-Erik, men han har gradvis fått bedre kontroll på skytingen og i dag klaffet alt for han. Jeg var helt sikker på at han ikke skulle dra herfra uten individuell medalje, sier landslagstrener Lars Berger.

Han så det hele fra sidelinjen og var mektig imponert over Ulsets prestasjoner på standplass.

– Jeg har aldri klart det før. Det er artig å se at andre kan det, sier en smilende Berger om Ulsets skyting.

Ulset

FULLT HUS: Her skyter Ulset ned alle blinkene på siste avgjørende skyting.

Sterk åpning

Ulset åpnet feilfritt med tre fulle hus etter tredje skyting. Det tok nordmannen opp til andreplass ut fra standplass, i underkant av minuttet bak canadieren Mark Arendz.

For i motsetning til 34-åringen bommet den allerede to ganger gullvinneren i mesterskapet, Benjamin Daviet, én gang på nest siste skyting. Dermed gikk franskmannen ut som tredjemann, drøye 20 sekunder bak Ulset.

– Jeg hørte Daviet bommet på tredje skuddet sitt, da tenkte jeg at jeg skulle vente litt. Da kjente jeg at vinden løyet og da var det bare å gi på igjen, sier Ulset.

Både Ulset og Daviet leverte fem treff på siste skyting. Men franskmannen gikk betydelig raskere i sporet. Det holdt til sølv for 28-åringen fra Frankrike.

– Dette er nok et stort øyeblikk i karrieren til denne mannen, sa kommentator Ole Kristian Stoltenberg, etter at Ulset gikk i mål.

Men ingen kunne måle seg med Arendz, som også leverte feilfritt på siste skyting. Canadieren gikk raskt i sporet og kunne innkassere sitt første gull i Paralympics, 1.23,7 foran Ulset.

Se intervjuet med Ulset etter bronsen

Siste nytt

 • Ikke til finale på 200 m. medley

  Tomoe Zenimoto Hvas klarte ikke å kvalifisere seg til finale på 200 meter medley torsdag. Han endte sist i den første semifinalen.

  Hvas hadde ikke sjans til å kvalifisere seg til finale i den første semifinalen. Han kom sist i mål av samtlige med tiden 2.00,21. Det var over to og et halvt sekund bak tiden som kunne tatt Hvas til finale.

  Etterpå var han tydelig preget. I kvalifiseringsheatet knuste han sin norske rekord på distansen med 1.57,64. Det holdt til semifinaleplass.

  Hvas, som vant gull under ungdoms-OL i 2018, har norsk far og japansk mor, og bodde i OL-vertsnasjonen mellom 2007 og 2010.

  Hvas, som har japansk mor, var norsk flaggbærer sammen med stuperen Anne Tuxen under åpningsseremonien forrige uke. Mandag satte han norsk rekord på 200 meter butterfly med 1.56,30, men det holdt ikke til semifinaleplass. Han ble nummer 18 i den øvelsen.

  Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Navrestad videre til semifinalen

  Tore Navrestad tråkket seg inn til en plass i semifinalen i BMX-sykling.

  I samtlige av de tre rundene havnet 25-åringen på tredjeplass (av seks deltakere) bak en jevn duo bestående av franske Joris Daudet og nederlandske Joris Harmsen.

  Med det er han videre til semifinalen som sykles fra 03:00 natt til fredag norsk tid. Da gjenstår nye tre runder.

  Skulle han gå videre til finalen vil kun ett heat være mellom ham og en mulig OL-medalje.

  Tore Navrestad
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Borch trygt videre til finale

  Kjetil Borch har vist god form gjennom hele OL og var heller aldri spesielt truet i kampen om finalebillett i singlesculler.

  Det var de tre beste roerne fra semifinalen til Borch som gikk videre til finalen, og nordmannen holdt seg kontrollert innenfor de tre beste hele veien. Etter 1000 meter hadde han god margin ned til fjerdeplassen.

  Med tiden 6.42.92 i sterk vind tok han seg oppskriftsmessig videre med seier i sin egen semifinale.

  – Det gikk etter planen. Jeg er der jeg skal være. Jobben min i dag var å holde en høy snittfart, og det er godt å komme i mål uten å være helt utbrent. Jeg har et lite gir til, sier Borch til NRK etter semifinalen.

  I semifinalen etterpå kom det et aldri så lite sjokk på rostadion. Storfavoritten Oliver Zeidler fikk store problemer i vinden og klarte ikke bedre enn en fjerdeplass. Dermed er tyskeren ute av OL-finalen.

  Nå seiler danske Sverri Nilsen opp som den kanskje sterkeste konkurrenten til nordmannen, og Borch ser ikke bort ifra en tøff skandinavisk duell.

  – Jeg har visualisert det i flere år, så det er ikke umulig at det skjer. Så har vi en greker og en russer som er i god form. Det er et løp folk bør få med seg, sier Borch.

  Kjetil Borch er Norges eneste gjenværende medaljehåp i roing i Tokyo-OL etter at både Norges dobbeltsculler og dobbeltfirer har røket ut tidligere.

  Finalen går fredag og er den siste og avsluttende dagen med roing under sommerlekene i Tokyo.

  Kjetil Borch i semifinalen i singlesculler i Sommer-OL i Tokyo 29. juli 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal