Ulset til Bjørndalen etter bronsen: – Jeg er uendelig takknemlig

PYEONGCHANG (NRK): Nils-Erik Ulset skjøt ned alle blinkene på standplass. Etter bronseløpet takker han Ole Einar Bjørndalen for hjelpen før Paralympics.

Nils-Erik Ulset

BRONSEVINNER: Nils-Erik Ulset leverte et feilfritt løp på standplass. Det holdt til bronse for 34-åringen.

– Jeg er uendelig takknemlig. Det sier litt om han at han faktisk tar seg tiden og ønsker å dele den kunnskapen han har, sier Ulset om Ole Einar Bjørndalen.

– Han sitter på en enorm mengde erfaring og kunnskap, så det betyr veldig mye. Det har gjort ting lettere for meg at jeg har en så trygg person å kunne spørre når det er noe jeg lurer på, sier Ulset.

I forkant av mesterskapet har Bjørndalen hjulpet Ulset med å skreddersy et opplegg før lekene i Sør-Korea.

– Han har hjulpet meg med treningsopplegget og spesielt inn mot Paralympics. Det å da komme ut av mesterskapet på denne måten er godt. Du kjenner at en del kilo går av skuldrene, sier Ulset.

– Føler jeg har mislyktes

Tingvoll-mannen leverte et feilfritt løp på standplass på 15 kilometeren. Etter målgang var det en rørt og lettet bronsevinner.

– Jeg har aldri vært så glad for en bronse. I dag var det alt eller ingenting. Det funket fra start. Jeg har vanvittige ski, formen er bra og skytingen var lett. Fytti grisen, i dag var det artig, sier Ulset til NRK etter løpet.

For 34-åringen har slitt så langt i mesterskapet. Nordmannen med 11 medaljer i Paralympics fra før, har stått utenfor pallen i Sør-Korea. Men på 15 kilometer skiskyting stående var det tid var revansje.

– Jeg føler jeg har mislyktes så langt. Jeg har vært i bra form, men har hatt mye stang ut. Dette var siste sjansen min, så det føles godt. Dette betyr alt, sier Ulset.

– Var sikker på medalje

– Dette var veldig forløsende. Det har vært en vanskelig start for Nils-Erik, men han har gradvis fått bedre kontroll på skytingen og i dag klaffet alt for han. Jeg var helt sikker på at han ikke skulle dra herfra uten individuell medalje, sier landslagstrener Lars Berger.

Han så det hele fra sidelinjen og var mektig imponert over Ulsets prestasjoner på standplass.

– Jeg har aldri klart det før. Det er artig å se at andre kan det, sier en smilende Berger om Ulsets skyting.

Ulset

FULLT HUS: Her skyter Ulset ned alle blinkene på siste avgjørende skyting.

Sterk åpning

Ulset åpnet feilfritt med tre fulle hus etter tredje skyting. Det tok nordmannen opp til andreplass ut fra standplass, i underkant av minuttet bak canadieren Mark Arendz.

For i motsetning til 34-åringen bommet den allerede to ganger gullvinneren i mesterskapet, Benjamin Daviet, én gang på nest siste skyting. Dermed gikk franskmannen ut som tredjemann, drøye 20 sekunder bak Ulset.

– Jeg hørte Daviet bommet på tredje skuddet sitt, da tenkte jeg at jeg skulle vente litt. Da kjente jeg at vinden løyet og da var det bare å gi på igjen, sier Ulset.

Både Ulset og Daviet leverte fem treff på siste skyting. Men franskmannen gikk betydelig raskere i sporet. Det holdt til sølv for 28-åringen fra Frankrike.

– Dette er nok et stort øyeblikk i karrieren til denne mannen, sa kommentator Ole Kristian Stoltenberg, etter at Ulset gikk i mål.

Men ingen kunne måle seg med Arendz, som også leverte feilfritt på siste skyting. Canadieren gikk raskt i sporet og kunne innkassere sitt første gull i Paralympics, 1.23,7 foran Ulset.

Se intervjuet med Ulset etter bronsen

Siste nytt

 • «Forbudt» overgang ryster Danmark

  FC København har hentet spissen Kamil Wilczek. Han spilte for rivalen Brøndby halve fjorårssesongen før han gikk til tyrkiske Göztepe. Svært få spillere går fra Brøndby til FCK.

  – Det er en forbudt overgang, sier fotballekspert Andreas Kraul.

  Kamil Wilczek.
  Foto: Anders Kjaerbye / AP
 • Glesnes tap i MLS-semifinale

  Jakob Glesnes og hans Philadelphia Union tapte 1–2 for Portland Timbers i semifinalen av MLS' comeback-turnering. Dermed blir det ingen nordmenn i finalen av turneringa i Orlando.

  Portland Timbers tok ei tidleg leiing etter scoring av Jeremy Ebobisse. Philadelphia hadde sjansen til å utlikne då dei fekk straffespark på overtid i første omgang, men Sergio Santos blåste straffa over mål.

  I andre omgang dobla Dario Zuparic Portland si leiing etter eit hjørnespark, før Andrew Wooten reduserte fem minutt før slutt. Men utan fleire mål er det Portland Timbers som er klare for finalen, der dei skal møte vinnaren av oppgjeret mellom Orlando City og Minnesota United.

  Jakob Glesnes (t.h.) i duell med Zdeněk Ondrášek.
  Foto: Jerome Miron / Reuters
 • Aké er klar for Manchester City

  Nathan Aké blir Bournemouths dyraste sal nokosinne, etter at Manchester City skal ha bladd opp med rundt 475 millionar kroner for den tidlegare Chelsea-spelaren.

  – City har vore det beste laget i England det siste tiåret, og det er ein draum å kome hit. Det er eit topplag fullt av spelarar i verdsklasse, seier Aké.

  Nederlendaren var ein del av Bournemouth-laget som rykka ned frå Premier League førre sesong, men blir ikkje med ned til meisterskapsserien.

  Nathan Aké
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal