Hopp til innhold

Lette i fem år etter drømmetreneren – nå har Pedersen funnet henne

BISLETT (NRK): Det har tatt tid for Isabelle Pedersen å finne et sted å føle seg hjemme i jobben som idrettsutøver. Hun fant det hos en olympisk mester i Los Angeles, blant noen av friidrettens aller største stjerner.

Isabelle Pedersen på Bislett 8. juni 2020

NY START: Det har vært noen mørke skyer over Isabelle Pedersens tilværelse de siste sesongene. Nå har hun endelig funnet et miljø hun blomstrer i.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

– Det er en alle tiders dame. Hun bryr seg virkelig om dem som er rundt henne og tar vare på oss. Hun har vært fenomenal gjennom denne perioden.

Isabelle Pedersen (28) sitter på en kafé utenfor Bislett stadion og snakker om Joanna Hayes (43).

Noen vil huske Hayes som den olympiske mesteren på 100 meter hekk fra Aten i 2004. Nå er Hayes i ferd med å bli en av de mest profilerte friidrettstrenerne i verden – i kraft av at det hun har fått til med Sydney McLaughlin (20), som i løpet av korttid har blitt friidrettens kanskje aller største stjerne.

ZdelmgOgzKI

STJERNETRENER: Joanna Hayes er kvinnen bak stjerneskuddet Sydney McLaughlin. Isabelle Pedersen er en del av samme treningsgruppe.

Foto: USA TODAY USPW / Reuters

Adskillig mindre oppmerksomhet har det vært rundt at norgesrekordholderen på 100 meter hekk også har fått innpass i Hayes’ treningsgruppe. Nå forteller Isabelle Pedersen at samarbeidet for hennes del nær sagt har snudd tilværelsen på hodet, og det i positiv forstand.

Trygghet og glede

– Hayes og det teamet jeg har i LA har gitt meg trygghet, gitt meg trivsel og gitt meg en glede som jeg ikke har hatt på lenge. Det er profesjonalisme, struktur og både en by og et miljø som jeg virkelig har forelsket meg i. Det er noe jeg har lett etter siden jeg ikke kunne ha norsk trener lenger, sier Pedersen.

Kommer gleden som en konsekvens av tryggheten?

– Det går hånd i hånd. Men jeg stortrives jo i denne gruppen, jeg synes det er fantastisk å ha så mange mennesker som er så jordnære og som faktisk bryr seg om folk, som tar vare på hverandre, som vil at alle skal gjøre det bra. En annens suksess er ikke din fiasko.

Hva er det som gjør at Hayes klarer å skape denne tryggheten?

– Joanna Hayes har lyktes på topp i sport. Hun har hatt sin idrettskarriere med fenomenalt flotte mennesker rundt seg som både har vært utøvere og trenere som er blant de største i verden – noensinne – i friidrett. Du blir det som er rundt deg.

Alt blomstrer

I 2010 ble Isabelle Pedersen fra Bergen juniorverdensmester. Talentet hennes er udiskutabelt. I 2015 dro hun for første gang til USA for å få impulser som skulle gjøre henne til en enda bedre hekkeløper. Hele tiden har hun tatt skritt framover som idrettsutøver, kanskje med et unntak for 2019-sesongen.

Samtidig har det vært skrevet saker om hyppige bytter av trener. Det har tatt tid å finne et sted å føle seg hjemme.

Nå velger hun å se på det som læring.

– Det er litt som med andre jobber, man prøver å finne en jobb som man trives i og som gjør at hver dag når man står opp, så har man lyst til å gå på jobb. Og det å kunne komme til Joanna Hayes og finne det, finne den roen, det gjør at alt blomstrer, sier Pedersen.

Isabelle Pedersen på Bislett 8. juni 2020

HJEMMEBANE: Isabelle Pedersen gjør bare én konkurranse utendørs i år. Det blir på Bislett.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

Hun er i Oslo for å løpe den uvanlige distansen 200 meter hekk i «Impossible Games» på Bislett torsdag. En øvelse hun løp mye på Fana stadion i sine unge år.

– 200 meter hekk er en barneøvelse i utgangspunktet, påpeker hun.

– Det kreves at du kan løpe med begge bein. Det har jo ikke jeg gjort på mange år, så det blir spennende. Jeg tror det blir gøy!

Annerledesåret

For hennes del blir det den eneste konkurransen utendørs i en friidrettssesong som den globale koronapandemien effektivt har fintet ut over sidelinja.

Selv var hun den første norske friidrettsutøveren som fikk sesongplanen endret. Pedersen satset nemlig mot innendørs-VM i Kina. Før det ble avlyst, rakk hun å levere din beste sesongåpning innendørs noen gang på 60 meter hekk.

Nå ser hun ikke noe poeng i å jakte små og store konkurranser utover sommeren og høsten. I stedet vil hun bygge kapasiteten videre ut fra den oppskriften Joanna Hayes har gitt henne.

– Hva jeg gjør denne sommeren her påvirker hvordan jeg kommer til å være når høstsesongen kommer. Når det kommer til mål så er det sånn at det gir mer tid for å kunne trener mer. Hvis jeg gjør bra ting nå, så kan jeg forlenge karrieren min, påpeker hun.

Å takke nei til å løpe på Bislett var imidlertid ikke aktuelt, selv om det blir en helt annen opplevelse enn da hun brukte over en time på æresrunden rundt stadion etter løpet og måtte hoppe opp på tribunen med piggskoene på for ikke å komme i veien for neste løp.

Isabelle Pedersen på Bislett 8. juni 2020

NORGESREKORDHOLDER: Isabelle Pedersen har den norske rekorden på 100 meter hekk.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

Indre ro

– Jeg kjempeglad for at de ønsket at jeg skulle være en del av det. Jeg skal gjøre det beste jeg kan. Det er en helt annerledes sesong, det har aldri vært en sånn sesong før, og forhåpentligvis skjer det aldri igjen, sier Pedersen.

Etter planen skulle hun ha løpt både innendørs-VM, OL og EM i 2020. Hun velger å ikke la seg frustrere over at en hel sesong er spolert.

– Hvis du har lyst til å være et menneske som har indre ro og som ikke har lyst til å være bitter når du er 55, så ville jeg prøvd å lære at man ikke bør tenke negativt på grunn av ytre faktorer, for det kan du ikke få gjort noe med, påpeker hun.

Håpet er at verden normaliserer seg såpass at hun kan reise tilbake til Los Angeles til høsten, helst i august og senest i september.

– Jeg synes det er fantastisk å være i LA, jeg stortrives og synes det er knallgøy. Jeg kommer på trening og vet at alt er organisert på plass og kan bare gå ut og gjøre det jeg skal gjøre, sier Isabelle Pedersen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal