Lett match for Canada mot Norge

Det norske ishockeylandslaget ble ett par hakk for små mot gullfavoritt Canada.

Lars Erik Spets under to kanadiere

Lars Erik Spets blir klemt mellom to kanadiske spillere. Norge var ingen målestokk for kanadiske superstjerner.

Foto: Cris Bouroncle / Scanpix/AFP

Canada - Norge 8-0

Se Norges gruppe: Gruppeoversikt

Det var ingen overraskelse at de canadiske hjemmefavorittene skulle herje med de norske gutta, men nordmennene kjempet tappert lenge.

Først i tredje periode ble klasseforskjellen markant.

Kampfakta: Canada - Norge

Se Canada - Norge i opptak!

Holdt nullen i første periode

I første periode holdt de norske gutta stand mot de kanadiske superstjernene. Til tross for en kanonade mot det norske målet, holdt Norges keeper Paal Grotnes hockeylandslaget inne i kampen med flere avgjørende redninger. Selv med to perioder i undertall, gikk lagene til pause med 0-0 i målprotokollen.

Men i andre periode begynte kreftene til de hardtkjempende nordmennen å ta slutt. Allerede etter 2 minutter og 30 sekunder av perioden scoret Canada sitt første, på et langskudd fra Jarome Iginla. Deretter scoret Dany Heatley etter drøyt fire minutter, før Michael Richards økte til 3-0.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Martin Roymark og Shea Weber

Martin Roymark i duell med Canadas Shea Weber.

Foto: Cris Bouroncle / Scanpix/AFP

Kjempet tappert

– Jeg er imponert av det norske laget. Vi ligger ikke bakpå, og kommer til sjanser selv om kanadierne er gode. De har måttet kjempe hardt for de målene de har fått, sa NRKs ishockeyekspert Per Kristian Vellan etter de to første periodene.

I starten av tredje periode fikk nordmennene sin største sjanse. Et skudd fra Anders Bastiansen havnet i beina på Patrick Thoresen , men KHL-stjernen vippet pucken over fra kloss hold.

Istedet gikk hjemmelaget opp til 4-0 ved Ryan Getzlaf . Og 5-0. Og 6-0 like etterpå.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lars Erik Spets i sandwich

Lars Erik Spets i 'sandwich' mellom Jonathan Toews og Ryan Getzlaf.

Foto: Cris Bouroncle / Scanpix/AFP

Dermed ble ikke resultatet like oppløftende som det lenge så ut til. Canadierne vant tredje periode hele 5-0, og viste tydelig forskjellen mellom NHL-nivå og norsk eliteserie.

– Vi holdt bra nivå lenge, men det røyna litt på mot slutten. Det er synd fordi målforskjellen kan bli avgjørende senere i turneringen, sa Vellan etter kampen.

Sliter du med vanskelige OL-sider? Her er NRKs OL-guide .

Fornøyd med Norges innsats? Si din mening!

Sportsnyheter

Lukaku gret og var redd for korleis det gjekk med lagkameraten: – Be strong, I love you

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal