Hopp til innhold

Leder etter andre skyting

Til tross for strafferunden, leder Bjørndalen etter andre skyting.

Siste nytt

  • Flere overraskelser i Spanias bruttotropp til EM

    Landslagssjef Luis de la Fuente kom med flere overraskelser da han presenterte Spanias bruttotropp til sommerens fotball-EM i Tyskland.

    Ayoze Pérez, Fermín Lopez, Aleix Garcia og Álex Baena var kanskje de største overraskelsene i De la Fuentes tropp. Perez kommer fra en sterk sesong i Betis, hvor han har notert seg for ni mål og én målgivende på 31 kamper.

    Lopez har også gjort sakene sine godt denne sesongen, hvor han har fått sitt store gjennombrudd i Barcelona.

    Garcia og Baena har begge vært innom landslaget tidligere. Begge debuterte mot Kypros i november i fjor, mens Baena også fikk et innhopp mot Colombia i mars.

    Det er også en rekke spillere som var forventet å kjempe om en EM-plass, som ikke er med i bruttotroppen. Blant de største navnene finner vi Real Madrid-stjernen Lucas Vázquez og PSG-profilen Marco Asensio.

    Hele troppen:

    Målvakter: Unai Simón (Athletic Bilbao), Álex Remiro (Real Sociedad) og David Raya (Arsenal).

    Forsvarsspillere: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesús Navas (Sevilla), Álex Grimaldo (Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea), Robin Le Normand (Real Sociedad), Pau Cubarsí (Barcelona), Nacho Fernández (Real Madrid), Daniel Vivian (Athletic Bilbao) og Aymeric Laporte (Al-Nassr).

    Midtbanespillere: Rodri Hernandez (Manchester City), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Fermín Lopez (Barcelona), Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain), Aleix Garcia (Girona) og Álex Baena (Villarreal).

    Angrepsspillere: Lamine Yamal (Barcelona), Dani Olmo (Leipzig), Nico Williams (Athletic Bilbao), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Joselu (Real Madrid), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Ferrán Torres (Barcelona) og Ayoze Pérez (Real Betis).

    Mesterskapet spilles mellom 14. juni og 14. juli i Tyskland. (NTB)

    Spanias landslagssjef
    Foto: NTB
  • Ingebrigtsen dropper Bislett: – En tøff og vanskelig vurdering

    Henrik Ingebrigtsen stiller ikke til start under Bislett Games torsdag. Det gjør heller ikke Magnus Tuv Myhre, opplyser stevnesjef Steinar Hoen.

    TV2 omtalte saken først.

    Mandag ettermiddag får imidlertid NRK følgende forklaring via Ingebrigtsens mediekontakt Espen Skoland:

    – Henrik har gjort en tøff og vanskelig vurdering. Han kjenner på stigende form, og velger å prioritere langsiktig. Han tror og håper at det kommer store muligheter fremover, og vil prioritere å bygge form i riktig tempo. Han vil fortsatt være tilsted og hjelpe Jakob under hans forberedelser.

    Magnus Tuv Myhre har slitt etter koronasykdom, og har ennå ikke innledet sesongen. Begge skulle ha løpt 5000 meter på Bislett. På den distansen har det vært en intens kamp de siste ukene om en plass på det norske EM-laget.

    Laget presenteres kl. 14 torsdag, altså noen timer før Bislett Games. Bislett-løpet ville sånn sett ikke påvirket EM-uttaket.

    I helgen løp Henrik Ingebrigtsen 5000 meter i belgiske Brüssel på tiden 13.26,92. Det gjør at det sannsynligvis står mellom ham og Awet Kibrab om den siste plassen på EM-laget. Kibrab har løpt på 13.25,48 i år.

    Jakob Ingebrigtsen har friplass, Narve Gilje Nordås er sterkest av de øvrige, mens Per Svela med 13.19,87 har en bedre tid enn Awet Kibrab og Henrik Ingebrigtsen på 5000 meter denne sesongen.

    EM starter 7. juni, og det vises på NRK.

    Heller ikke Filip Ingebrigtsen deltar på Bislett. Han klarte ikke å kvalifisere seg til EM på noen distanse og sliter med en hofteskade, ifølge Skoland.

    Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ruud fortsetter å håve inn millioner

    Med finaleplass i prestisjetunge Roland-Garros vil Casper Ruud allerede ha tjent mer penger denne sesongen enn det han gjorde i løpet av hele fjorårssesongen.

    Dagen før nordmannen går i gang i storturneringen i Paris, har han tjent om lag 2,43 millioner dollar. Finaleplass i Roland-Garros vil bety ytterligere 1,2 millioner dollar. Det vil ta nordmannen opp i 3,5 millioner, snaue 400.000 mer enn det som var tilfelle for hele fjoråret.

    Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (tre ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen.

    Ruud har tidvis demonstrert stjernetakter i årets sesong. I februar tok han seg til to strake finaler i Mexico, før han i Masters-turneringen i Indian Wells nådde kvartfinalen.

    I begynnelsen av april nådde han finale i Masters-turneringen i Monte-Carlo, der blant andre Djokovic ble beseiret på veien. Finaletapet mot Stefanos Tsitsipas ble revansjert i Barcelona en uke senere. For få dager siden gikk han til topps i Genéve.

    Øverst på inntjeningstoppen denne sesongen har Jannik Sinner en solid luke til sine konkurrenter. Den italienske verdenstoeren har tjent 4,46 millioner euro, mye av det takket være finaletriumfen i Australian Open. (NTB)

    Casper Ruud etter seieren i ATP250-turneringen i Genève
    Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal