NRK Meny
Normal

Lauritzen kjenner seg ikke igjen i dopinganklagene mot TVM-laget

– Jeg har ikke dopet meg, sier tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen som syklet på «doplaget» TVM i årene før Steffen Kjærgaard.

Dag Otto Lauritzen

Steffen Kjærgaard, som har innrømmet doping, stempler det nederlandske profflaget TVM som et doplag. – Jeg har ikke blitt tilbudt doping der, sier Dag Otto Lauritzen (bildet) som syklet for laget fra 1993 til 1994. Kjærgaard var på laget fra 1995 til 1997.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Dag Otto Lauritzen

Dag Otto Lauritzen syklet for TVM-laget da VM ble arrangert i Oslo i 1993.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Ifølge Steffen Kjærgaard «florerte det med doping» på TVM-laget han syklet for på 1990-tallet. Dag Otto Lauritzen var sentral på laget i årene før Kjærgaards tid, men Lauritzen hevder han ikke opplevde doping i laget.

– Jeg har selv ikke sett noe eller blitt tilbudt doping der, sier Dag Otto Lauritzen til tv2.no om tiden i TVM-laget.

Lauritzen syklet for det nederlandske profflaget fra 1993 til 1994. I 1992 var han kaptein på Motorola-laget med blant andre den nå dopingutestengte Lance Armstrong.

NRK.no har gjentatte ganger forsøkt å få kontakt med Lauritzen, uten at han har besvart henvendelsene.

Overfor TV 2, der Lauritzen nå er sykkelekspert, hevder 56-åringen at han aldri dopet seg i sin aktive karriere.

– Nei, det har jeg ikke, svarer Lauritzen på, ifølge TV 2, direkte spørsmål om hans egen fortid.

– Doping florerte

Hans versjon av virkeligheten i TVM er vidt forskjellig fra den Kjærgaard ga på tirsdagens pressekonferanse der den tidligere sportssjefen i Norges Cykleforbund innrømmet å ha dopet seg.

– Jeg satt med et inntrykk av at det florerte, svarte Kjærgaard på spørsmål om han hadde en følelse av at det var mye doping i TVM-laget.

Bedt om å dope seg

Kjærgaard syklet for TVM fra 1995 til 1997. Han hevder han aldri dopet seg på dette laget, men forteller at han nærmest ble bedt om å dope seg av lagledelsen.

– I en lengre samtale med sportssjefen og legen i laget foreslo de faktisk at jeg skulle reise hjem og finne meg en normal jobb, sier Kjærgaard om reaksjonen han fikk da han ikke ville være med på dopingen i laget.

Rådet Kjærgaard til å droppe TVM

Kjærgaard er ikke den eneste som mener at doping var et problem i TVM-laget.

Thor Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, var sportssjef i Norges Cykleforbund da Kjærgaard ble proff i TVM i 1995.

– Jeg rådet han (Kjærgaard) til å ikke gå til TVM for jeg visste hva slags lag det var, for å si det sånn, sa Kvålsvoll på en pressekonferanse tirsdag.

Lauritzen ble overrasket

Til TV 2 forteller Dag Otto Lauritzen at han ble overrasket over at Kjærgaard selv tok initiativ til dopinbruk før han gikk til Armstrongs US Postal-lag i 2000.

Kjærgaard avslørte tirsdag at han selv oppsøkte dopinglegen Georges Mouton i 1999.

– At han på egen hånd gjorde det overrasket meg, sier Lauritzen.

Selv om Kjærgaard innrømmer eget dopingbruk, har han foreløpig ikke nevnt navn på andre dopere. Etter tirsdagens pressekonferanse sa Birger Hungerholdt til NRK.no at han er sikker på at Kjærgaard vet mer enn det som kom frem på pressekonferansen.

– Det må han (Kjærgaard) svare for, jeg vet ikke helt hva jeg skal tro når det gjelder det. Det kan være han ikke har lyst til å svartmale andre, sier Lauritzen om at Kjærgaard tier om andre.

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm