Hopp til innhold

Lauritzen kjenner seg ikke igjen i dopinganklagene mot TVM-laget

– Jeg har ikke dopet meg, sier tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen som syklet på «doplaget» TVM i årene før Steffen Kjærgaard.

Dag Otto Lauritzen

Steffen Kjærgaard, som har innrømmet doping, stempler det nederlandske profflaget TVM som et doplag. – Jeg har ikke blitt tilbudt doping der, sier Dag Otto Lauritzen (bildet) som syklet for laget fra 1993 til 1994. Kjærgaard var på laget fra 1995 til 1997.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Dag Otto Lauritzen

Dag Otto Lauritzen syklet for TVM-laget da VM ble arrangert i Oslo i 1993.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Ifølge Steffen Kjærgaard «florerte det med doping» på TVM-laget han syklet for på 1990-tallet. Dag Otto Lauritzen var sentral på laget i årene før Kjærgaards tid, men Lauritzen hevder han ikke opplevde doping i laget.

– Jeg har selv ikke sett noe eller blitt tilbudt doping der, sier Dag Otto Lauritzen til tv2.no om tiden i TVM-laget.

Lauritzen syklet for det nederlandske profflaget fra 1993 til 1994. I 1992 var han kaptein på Motorola-laget med blant andre den nå dopingutestengte Lance Armstrong.

NRK.no har gjentatte ganger forsøkt å få kontakt med Lauritzen, uten at han har besvart henvendelsene.

Overfor TV 2, der Lauritzen nå er sykkelekspert, hevder 56-åringen at han aldri dopet seg i sin aktive karriere.

– Nei, det har jeg ikke, svarer Lauritzen på, ifølge TV 2, direkte spørsmål om hans egen fortid.

– Doping florerte

Hans versjon av virkeligheten i TVM er vidt forskjellig fra den Kjærgaard ga på tirsdagens pressekonferanse der den tidligere sportssjefen i Norges Cykleforbund innrømmet å ha dopet seg.

– Jeg satt med et inntrykk av at det florerte, svarte Kjærgaard på spørsmål om han hadde en følelse av at det var mye doping i TVM-laget.

Bedt om å dope seg

Kjærgaard syklet for TVM fra 1995 til 1997. Han hevder han aldri dopet seg på dette laget, men forteller at han nærmest ble bedt om å dope seg av lagledelsen.

– I en lengre samtale med sportssjefen og legen i laget foreslo de faktisk at jeg skulle reise hjem og finne meg en normal jobb, sier Kjærgaard om reaksjonen han fikk da han ikke ville være med på dopingen i laget.

Rådet Kjærgaard til å droppe TVM

Kjærgaard er ikke den eneste som mener at doping var et problem i TVM-laget.

Thor Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, var sportssjef i Norges Cykleforbund da Kjærgaard ble proff i TVM i 1995.

– Jeg rådet han (Kjærgaard) til å ikke gå til TVM for jeg visste hva slags lag det var, for å si det sånn, sa Kvålsvoll på en pressekonferanse tirsdag.

Lauritzen ble overrasket

Til TV 2 forteller Dag Otto Lauritzen at han ble overrasket over at Kjærgaard selv tok initiativ til dopinbruk før han gikk til Armstrongs US Postal-lag i 2000.

Kjærgaard avslørte tirsdag at han selv oppsøkte dopinglegen Georges Mouton i 1999.

– At han på egen hånd gjorde det overrasket meg, sier Lauritzen.

Selv om Kjærgaard innrømmer eget dopingbruk, har han foreløpig ikke nevnt navn på andre dopere. Etter tirsdagens pressekonferanse sa Birger Hungerholdt til NRK.no at han er sikker på at Kjærgaard vet mer enn det som kom frem på pressekonferansen.

– Det må han (Kjærgaard) svare for, jeg vet ikke helt hva jeg skal tro når det gjelder det. Det kan være han ikke har lyst til å svartmale andre, sier Lauritzen om at Kjærgaard tier om andre.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Villa-keeper fikk to gule kort – ble likevel straffehelt i Europa

    På en dårlig dag kom Aston Villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske Lille i Serieligaen. Avgjørelsen falt på straffer.

    De engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. Sammenlagt endte det 3-3 over to kamper.

    Begge lag hadde bommet én gang før Lilles kaptein Benjamin André måtte treffe som hjemmelagets femte straffeskytter. Forsøket ble reddet av Emiliano Martinez.

    Forvirringen på tribunen og blant TV-kommentatorene var stor da Martinez fikk sitt andre gule kort for kvelden etter den første runden med straffer. Dommeren slo ned på det han mente var forsøk på å provosere hjemmefansen, men det førte ikke til noen utvisning.

    Årsaken er at gule kort fra selve kampen strykes når straffesparkkonkurransen har kommet i gang.

    Lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. Så dukket Matty Cash opp og banket inn Villas redusering fra 20 meter. Skuddet gikk inn via en motspiller.

    Til slutt avgjorde Aston Villa på straffer, og er dermed klare for semifinale i Serieligaen. Det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant Mesterligaen i 1981/82-sesongen.

    Unai Emery kan bli første manager til å lede Aston Villa til en tittel siden Birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (NTB/NRK)

    Europa Conference League - Quarter Final - Second Leg - Lille v Aston Villa
    Foto: Stephanie Lecocq / Reuters
  • Fyllingen cruiset inn til sin første kongepokal

    Fyllingen tok sin første NM-tittel i basketball da Bærum ble slått 104-94 i den tredje finalekampen. Laget tok også hjem kongepokalen.

    Fyllingen var overlegne i begge de to første finalekampene mot det unge Bærum-laget. Torsdag ble det jevnere.

    Etter en sluttspurt inn mot pause klarte Bærum å ta seg til 47-56, men de klarte ikke å tvinge fram en fjerde NM-finale på hjemmebane. På det minste var avstanden seks poeng opp med tre minutter igjen av kampen.

    Fyllingens beste poengplukkere ble Isaac Likekele og Terell Jordan Brown. Begge stoppet på 26 poeng.

    Ludvik Mürer Bergseng ble Bærums beste poengplukker (26).

    Fyllingen vant serien klart og var klare favoritter i kampen om kongepokalen. (NTB)

  • Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

    Norge havnet i gruppe med arrangørland Østerrike, Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

    Norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits. Laget spiller sine innledende kamper i gruppe E i Innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden.

    EM-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. Antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner.

    Fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. Man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe.

    Hovedrundekampene er lagt til Debrecen og Wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Wien.

    Norge har vunnet håndball-EM for kvinner hele ni ganger. Det første gullet kom i 1998. (NTB)

    Silje Solberg-Østhassel i aksjon mot Slovenia i VM
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal