Lauren (28) floppet da hun fikk sitt livs sjanse

Kickeren Lauren Silberman ble historisk da hun som første kvinne fikk prøvespille for NFL. Det gikk ikke slik hun hadde håpet.

Lauren Silberman er den første kvinnen som prøvespillte for NFL. Det gikk ikke helt veien for den sportsinteresserte damen.

VIDEO: Lauren Silberman ble første kvinne som prøvespilte for NFL. Se hvordan det gikk her.

En skade ødela mye for 28-åringen.

Lauren Silberman

En skuffet Lauren Silberman etter forsøket.

Foto: ELSA / Afp

– Jeg er veldig glad for denne muligheten. Jeg er den første kvinnen som prøvespiller for NFL, men jeg håper at jeg ikke blir den siste, kommenterer den historiske spilleren, ifølge nyhetsbyrået AP.

I desember 2011 ble forbudet mot å bruke kvinnelige spillere i den amerikanske fotballigaen opphevet, men det skulle ta to år før en kvinne skulle få prøve seg.

– Militæret er i ferd med å godkjenne at kvinner får delta i krig. Hvis kvinner skal delta i strid, hvordan kan vi hindre dem i å spille fotball, kommenterte Roger Goodell i NFL da.

Mislykket forsøk

Silberman, som er kicker, fikk anledningen til å vise seg frem for talentspeidere fra ulike klubber under en prøvespilling søndag.

– Jeg måtte ta sjansen, sier hun.

Det er imidlertid tvilsomt om hun imponerte noen, for 28-åringen mislyktes altså fullstendig i forsøket.

Hun greide ikke å sparke ballen lenger enn 17,4 meter, og etter kun to spark måtte hun gi seg og gå av banen.

– En lårskade ødela forberedelsene til prøvespillingen, uttalte hun en svært skuffet Silberman, som slet med å holde tårene tilbake.

Håper på nytt forsøk

Silberman har imidlertid liten erfaring fra amerikansk fotball, men kom gjennom nåløyet til NFL på grunn av bakgrunnen hennes som fotballspiller (soccer) fra college.

– Jeg vil bli veldig glad om jeg får anledningen til å prøve meg en gang til. Men det er ikke opp til meg. Det må talentspeiderne avgjøre.

– Forhåpentligvis legger de merke til teknikken min. Det handler ikke alltid om lengden, sier hun.

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix
 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag