Hopp til innhold

Overlevde semifinalekrigen - i finalen venter offensive spanjoler

Heidi Løke klager ikke etter den tøffe kampen i Montenegro. I finalen kan det bli mer rom for strekspilleren, da Larvik møter et offensivt, spansk forsvar.

Montenegro Norway Handball

Heidi Løke fikk tøff behandling mot Buducnost, men den fysiske kampen har ikke satt merker på kroppen.

Foto: Risto Bozovic / Ap

– Fysiske kamper er gøy å spille. Det er bra at det er litt tøft. Det var sikkert litt i overkant, men jeg har ikke lyst til å klage. Sånn er det å være strekspiller, sier Heidi Løke til NRK.no.

Strekspilleren er ikke nevneverdig sliten etter søndagens batalje mot Buducnost. Der Larvik gikk seirende ut og endelig får spille sin første mesterligafinale, som spilles 7./8. og 14./15. mai.

– Vi visste det kom til å bli en fight, det var nærmest en krig. Folk bruker seg selv til det fulle for å stoppe deg, sier en lattermild Tine Stange til NRK.no.

Tross «krigen» er det ingen skader å melde om fra Larvik-troppen etter kampen.

– Løke må stoppes på ulovlig vis

Øystein Havang

Det offensive forsvaret som venter i finalen er uvant kost for Larvik, mener Øystein Havang.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

NRKs håndballeksepert Øystein Havang synes tidvis Buducnosts behandling av Løke var i tøffeste laget.

– Men skal du stoppe Løke må du bruke ulovlige midler. Sånn sett fikk de innimellom holdt henne i sjakk, men hun kom veldig godt fra det og skapte mye, sier han.

Han understreker at det på et så høyt, internasjonalt nivå blir kampene fysiske.

– På dette nivået er det mye muskler. Hvor mye muskler du får lov til å bruke kommer an på hvordan dommerne legger lista. Innimellom var det i overkant, men jeg synes Larvik taklet det veldig bra. De viste rutine og lot seg ikke stresse, mener Havang.

Møter et offensivt forsvar

I den andre semifinalen slo spanske Reyno de Navarra noe overraskende ut Györ, den ungarske klubben som Løke skal spille for neste sesong.

Montenegro Norway Handball

Karoline Dyhre Breivang og Tine Stange kunne slippe jubelen løs da finalebilletten var sikret.

Foto: Risto Bozovic / Ap

– Det hadde vært gøy å møte Györ i finalen, men spanjolene har vært gode gjennom hele Champions League så jeg gleder meg til å møte dem også, sier Løke.

Tirsdag avgjøres det hvem som får fordel av hjemmebane i siste finalekamp.

Løke tror på en ny tøff affære, da Larvik møter et offensivt forsvar som ofte spiller 3-2-1.

Et slikt forsvar er uvant for Larvik, mener Havang.

– Det blir spesielt. Det er to forskjellige spillestiler som møter hverandre. Et offensivt forsvar kan gi mer rom til Løke. Det blir avgjørende om de takler presset som forstyrrer løp og pasninger, sier han.

Håper på historisk fortsettelse

Mandag er Larviks Tine Stange fortsatt strålende fornøyd etter seieren- og det historiske aspektet med Larvik som første norske lag i en mesterligafinalen gir ekstra grunn til å smile.

– Jeg synes det er veldig kult. Jeg håper vi kan fortsette og bli ytterligere historiske og løfte pokalen i mai, sier hun.

Finalemotstanderen har hun foreløpig ikke ofret mange tankene.

– I dag skal vi nyte seieren, så får vi rette oss inn mot finalen etter hvert. Det blir tøft, men vi har et godt lag og en god sjanse til å klare det, sier hun.

Det er Havang enig i.

– De har et lag som virkelig er at av de beste. De mest rutinerte spillerne som drar lasset har så å si vunnet alt som kan vinnes. De har det som skal til for å klare dette, sier han.

Konstant bråk fra tribunen

Under søndagens semifinalemøte med Buducnost spilte Larvik i en av Europas mest beryktede haller. Allerede da Larvik-spillerne ankom hallen vel halvannen time før kampstart, kunne brølet fra de 7000 på tribunen høres.

– Vi fikk høre litt av hvert av publikum og hva de ville gjøre med oss, men det kan man faktisk ikke ha på trykk, sier Løke og ler.

Løke lot seg ikke vippe av pinnen av tilropene.

– Jeg bare smilte og provoserte nesten litt tilbake. Det var så gøy å oppleve den stemningen og atmosfæren, sier Løke.


Ny trener klar

Bøhn

Karl Erik Bøhn fikk sparken som Larvik-trener denne sesongen. Klubben har ny trener klar for kommende sesong, men vil ikke avsløre hvem det er.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Mandag kom også nyheten om at Larvik har en ny trener klar for kommende sesong. Hvem som skal lede Norges beste kvinnelag vil klubben imidlertid ikke avsløre.

– Ja, avtalen er klar, men vi kan ikke gå ut med navnet fordi vedkommende har en del avklaringer han må gjøre, sier daglig leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen til aftenposten.no.

Tidligere denne sesongen fikk Karl Erik Bøhn sparken fra trenerjobben i Larvik. Bøhn føler beslutningen ble tatt på sviktende grunnlag, og har tatt ut stevning mot håndballklubben.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

    Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

    Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

    Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

    Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

    I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

    Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

    Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

    Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

    Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

    Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

    Gallagher
    Foto: Reuters
  • Ruud enkelt videre i Madrid

    Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

    Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

    Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

    I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

    – Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

    (NTB/NRK)

    Casper Ruud Madrid
    Foto: Ana Beltran / Reuters
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal