Hopp til innhold

Kilde sier nei til landslagsutvalg

Fredag ble utvalget som skal se på en modernisering av landslagsavtalen presentert. Et par timer senere kom beskjeden om at Aleksander Aamodt Kilde ikke blir en del av utvalget.

Kilde Baumann

UTVALG: Arne Baumann (venstre) skal lede utvalget. Det blir uten Aleksander Aamodt Kilde.

Foto: NTB

I en uttalelse fra alpinlandslagets utøvere sendt til NRK kommer det frem at utøverrepresesentant Kilde ikke vil stille i landslagsutvalget som Skiforbundet presenterte fredag.

– Aleksander, støttet av landslagets øvrige utøvere, har besluttet å ikke delta i utvalget slik det nå er sammensatt, skriver utøverne i uttalelsen.

Saken var oppe i Dagsnytt 18 fredag, hvor det ble presentert som at alle utøverrepresentantene fra de ulike grenene hadde trukket seg fra utvalget. Det riktige er at det kun er Kilde som har trukket seg.

Hadde ikke avklart med Kilde

Skiforbundet kom tidligere fredag med en pressemelding om utvalgets sammensetning.

Utvalget skal ledes av Baumann.

– Jeg er takknemlig for at alle som er spurt har takket ja til å være med, spesielt utøverne som nå er midt i sesongen. Med disse utvalgsmedlemmene er jeg trygg på at vi sammen skal diskutere oss frem til gode forslag som Skistyret til slutt skal ta stilling til, sa Baumann i en pressemelding.

Flere utøvere har i lang tid vært i konflikt med Skiforbundet rundt landslagskontrakten, blant dem Aleksander Aamodt Kilde. Ifølge Skiforbundet skal en ny landslagsavtale være klar til sesongen 2024/25. Den må bli godkjent av Skistyret.

Skiforbundet hevdet tidligere denne uken at Kilde har blitt invitert til å være medlem av utvalget. Kilde sa imidlertid den gang at han ikke hadde hørt noe fra ledelsen i Skiforbundet siden 28. november.

Skiforbundet skrev i pressemeldingen at Kilde, som er utøverrepresentant for alpint, var sterkt ønsket som medlem i utvalget:

«Men dette er så langt ikke avklart», skrev de.

Overfor NRK utdypet Baumann:

– Vi ønsker Aleksander inn i utvalget. Det har vi snakket om en stund. Etter skaden i Wengen så forstår jeg at han tenker gjennom saken. Jeg håper han vil prioritere dette viktige arbeidet. Som utvalgsleder ønsker jeg at han deltar i utvalget.

De øvrige medlemmene i utvalget er:

  • Johann Forfang, hopp
  • Pål Golberg, langrenn
  • Indira Liseth, paralangrenn
  • Einar Lurås Oftebro, kombinert
  • Petter Svendsen, sponsorsjef Telenor
  • Stein Bugge, sponsorsjef Sparebank 1
  • Thomas E. Darrell, leder Finnmark Skikrets
  • Erik Bruun, skistyremedlem
  • Claus Johan Ryste, sportssjef alpint
  • Ivar Stuan, sportssjef kombinert
  • Clas Brede Bråthen, sportssjef hopp
  • Cathrine Instebø, daglig leder langrenn/Espen Bjervig, tidligere langrennssjef

– I utvalget skal det være takhøyde slik at alle kan snakke åpent om problemstillingene. Alt må på bordet slik at utvalget kan levere en best mulig innstilling til Skistyret, sa Baumann om utvalget.

Skiforbundet opplyste i pressemeldingen at utvalget selv skal beslutte endelig mandat i saken.

«Utvalget skal utarbeide en felles uttalelse i forbindelse med oppstart, og vil også med jevne mellomrom orientere om arbeidet underveis, før innstillingen sendes til Skistyret», skrev Skiforbundet.

Les også Kildes oppgjør: – Om jeg skal komme tilbake, må noe endres helt øverst i Skiforbundet

Aleksander Aamodt Kilde

Kom med krass kritikk

Tidligere denne uken kom Kilde med krass kritikk av ledelsen i Skiforbundet.

– Det er en ovenfra og ned-holdning hvor de tenker at utøvere kommer og går. Til slutt, så er det jo kanskje ingen som kommer fordi det er en såpass stor arroganse at folk ikke orker å ha noe med dem å gjøre, sa alpinisten til NRK.

Sammen med Lucas Braathen og Johannes Høsflot Klæbo har han frontet en kamp for å få endringer på landslagsavtalen, etter en lengre konflikt rundt utøvernes «image rights».

Skiforbundet har ved flere anledninger denne høsten og vinteren vist til at utvalg som skal bli satt ned. Det dukket første gang opp i møteprotokollen etter styremøtet 13. oktober, hvor de henviste til et tidligere vedtak om et «bredt sammensatt landslagsutvalg».

Konflikten mellom skistjernene og Norges Skiforbund

Mandatet og medlemmene til utvalget skulle behandles på styremøtet 29. november, men behandlingen ble da utsatt.

Kilde opplyste selv i forbindelse med intervjuet tidligere i uken at han ikke har hatt kontakt med ledelsen i Skiforbundet siden 28. november.

Informasjon om landslagsutvalget har igjen vært på agendaen til styremøtene 31. januar og 7. februar.

I en uttalelse onsdag fra skipresident Tove Moe Dyrhaug og Ola Evjen, lederen av alpinkomiteen, skrev de at Kilde har blitt invitert til å være med i utvalget.

«Utøverne og våre sponsorer er viktige for Skiforbundet, og disse er godt representert i utvalget. Vi vil fortsette dialogen om dette med Aleksander direkte med han i utvalget», uttalte Dyrhaug og Evjen onsdag.

Rettelse: NRK skrev først at Baumann fikk beskjed om at Kilde hadde trukket seg i Dagsnytt 18. Det riktige er at han der fikk beskjed om at alle utøverne hadde trukket seg, mens han like i etterkant fikk vite at det kun var Kilde som hadde trukket seg.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal