Hopp til innhold

Landslagssjefen tapte veddemål – måtte reise hjem i pinlig hodeplagg

– Ja, jeg føler meg dum, sier landslagstrener Marius Håker etter å ha tapt veddemålet mot sine egne elever.

Landslagstrener Marius Håker

Fôring: Landslagstrener Marius Håker måtte ikle seg dette mindre kledelige hodeplagget til hjemreisen etter å ha tapt et veddemål.

Foto: NRK

Håkers trange gule hjelm vekker definitivt oppsikt, og den skal ikke av med det første.

– Jeg gruer meg mest til turen alene på flytoget og hjem til leiligheten, sier landslagstreneren til NRK.

Før X Games i Aspen gikk av stabelen inngikk han nemlig et veddemål mot Marcus Kleveland og Mons Røisland.

– Vi hadde en hjelmfôring som vi var enige om at så veldig bra ut på Marius. Så vi tenkte at hvis vi fikk med oss minst to medaljer hjem herfra, måtte han reise hjem med den flotte innerhjelmen på, sier Røisland.

Det er en straff landslagstrener Håker tar med glede.

– Det er absolutt verdt det. Jeg har ikke noe mot sånne «bets», det er heller en liten belønning. Det er bare humor, sier han.

– Det blir nok noen rare blikk, så nå er det litt deilig med munnbind faktisk, legger han til.

Lang hjemreise

Røisland og Kleveland avslører at veddemål som dette er vanlig prosedyre når det nærmer seg konkurranse. Selv når det er snakk om X Games i selveste Aspen.

– Vi har en sporty trener som vi pleier å ha noen veddemål med i ny og ne. Denne konkurransen var ikke noe unntak, sier Røisland.

Marius Håker og Marcus Kleveland

FLYPLASSEN: På flyplassen i Denver. Marcus Kleveland er nok mer fornøyd med sitt hodeplagg.

Foto: Kleveland / Instagram

Og etter norsk jubeldag natt til mandag, med bronse til Røisland og gull til Kleveland, så var veddemålet avgjort og straffen et faktum. Nå venter en om lag 24 timer lang hjemreise med den gule hjelmen på hodet. En straff som treneren selv var skuffet over at han ikke måtte ta tidligere.

Siden du tok veddemålet, var det slik at du ikke hadde troa på dem?

– Er du gæren? Den hjelmen hadde jeg vært glad for å ta på i det øyeblikket dem forslo det. Jeg hadde med hjelmen allerede til slopestyle-konkurransen, så jeg er nesten litt skuffet over at jeg ikke kunne ta den på allerede da, sier Håker med et smil.

– Det føles «psyko» bra

Kleveland og Røisland opp med å ta tre medaljer i USA. Røisland tok sølv i slopestyle og bronse i big air, mens Kleveland toppet listene i big air-konkurransen etter å ha knust kneskålen i småbiter for drøyt to år siden.

Marcus Kleveland

GULL: Marcus Kleveland tok gull i big air-konkurransen i X Games Aspen.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det føles jo helt «psyko» bra. Etter to år nå og kjenne at kroppen funker og at triksene sitter som de skal. Jeg kommer aldri til å glemme den kvelden i går, det er det sjukeste jeg har vært med på tror jeg, sier Kleveland.

De legger ikke skjul på at det smakte litt ekstra godt med pallplasseringer etter at de på lørdag følte seg bortdømt i slopestyle. Å dele pallen er noe de har pratet om lenge.

– Det var dødskult. Jeg og Kleveland har prata et par år nå om at vi må havne på pallen sammen. Vi kunne ikke avslutta Aspen bedre. Det var helt sjukt, sier Kleveland og Røisland.

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal