Landslagssjefen tapte veddemål – måtte reise hjem i pinlig hodeplagg

– Ja, jeg føler meg dum, sier landslagstrener Marius Håker etter å ha tapt veddemålet mot sine egne elever.

Landslagstrener Marius Håker

Fôring: Landslagstrener Marius Håker måtte ikle seg dette mindre kledelige hodeplagget til hjemreisen etter å ha tapt et veddemål.

Foto: NRK

Håkers trange gule hjelm vekker definitivt oppsikt, og den skal ikke av med det første.

– Jeg gruer meg mest til turen alene på flytoget og hjem til leiligheten, sier landslagstreneren til NRK.

Før X Games i Aspen gikk av stabelen inngikk han nemlig et veddemål mot Marcus Kleveland og Mons Røisland.

– Vi hadde en hjelmfôring som vi var enige om at så veldig bra ut på Marius. Så vi tenkte at hvis vi fikk med oss minst to medaljer hjem herfra, måtte han reise hjem med den flotte innerhjelmen på, sier Røisland.

Det er en straff landslagstrener Håker tar med glede.

– Det er absolutt verdt det. Jeg har ikke noe mot sånne «bets», det er heller en liten belønning. Det er bare humor, sier han.

– Det blir nok noen rare blikk, så nå er det litt deilig med munnbind faktisk, legger han til.

Lang hjemreise

Røisland og Kleveland avslører at veddemål som dette er vanlig prosedyre når det nærmer seg konkurranse. Selv når det er snakk om X Games i selveste Aspen.

– Vi har en sporty trener som vi pleier å ha noen veddemål med i ny og ne. Denne konkurransen var ikke noe unntak, sier Røisland.

Marius Håker og Marcus Kleveland

FLYPLASSEN: På flyplassen i Denver. Marcus Kleveland er nok mer fornøyd med sitt hodeplagg.

Foto: Kleveland / Instagram

Og etter norsk jubeldag natt til mandag, med bronse til Røisland og gull til Kleveland, så var veddemålet avgjort og straffen et faktum. Nå venter en om lag 24 timer lang hjemreise med den gule hjelmen på hodet. En straff som treneren selv var skuffet over at han ikke måtte ta tidligere.

Siden du tok veddemålet, var det slik at du ikke hadde troa på dem?

– Er du gæren? Den hjelmen hadde jeg vært glad for å ta på i det øyeblikket dem forslo det. Jeg hadde med hjelmen allerede til slopestyle-konkurransen, så jeg er nesten litt skuffet over at jeg ikke kunne ta den på allerede da, sier Håker med et smil.

– Det føles «psyko» bra

Kleveland og Røisland opp med å ta tre medaljer i USA. Røisland tok sølv i slopestyle og bronse i big air, mens Kleveland toppet listene i big air-konkurransen etter å ha knust kneskålen i småbiter for drøyt to år siden.

Marcus Kleveland

GULL: Marcus Kleveland tok gull i big air-konkurransen i X Games Aspen.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det føles jo helt «psyko» bra. Etter to år nå og kjenne at kroppen funker og at triksene sitter som de skal. Jeg kommer aldri til å glemme den kvelden i går, det er det sjukeste jeg har vært med på tror jeg, sier Kleveland.

De legger ikke skjul på at det smakte litt ekstra godt med pallplasseringer etter at de på lørdag følte seg bortdømt i slopestyle. Å dele pallen er noe de har pratet om lenge.

– Det var dødskult. Jeg og Kleveland har prata et par år nå om at vi må havne på pallen sammen. Vi kunne ikke avslutta Aspen bedre. Det var helt sjukt, sier Kleveland og Røisland.

Siste nytt

 • Fortsatt treningsnekt i Viken

  Helsedirektoratet viderefører tiltaksnivå A fram til 25. april for 20 kommuner i Viken.

  Det betyr for toppidrettens del at det ikke tillates fellestreninger i disse kommunene i de neste 14 dagene om det ikke blir gitt unntak.

  Tiltaksnivået videreføres i kommuner med høyest smittetrykk, som i Bærum, Drammen, Lillestrøm og Sarpsborg. Det betyr for eksempel at det ikke gis rom for at eliteserieklubbene Stabæk, Strømsgodset, Mjøndalen, Lillestrøm og Sarpsborg kan starte å trene igjen før tidligst 25. april.

  Tiltaksnivå A videreføres også i kommunene Asker, Eidsvoll, Enebakk, Fredrikstad, Gjerdrum, Lier, Lørenskog, Moss, Nannestad, Nes, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Ullensaker og Ås.

  Torsdag ble det kjent at Odd kunne starte å trene i Skien fra i går, og fra mandag kan også Sandefjord og Bodø/Glimt starte å trene igjen.

  d
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Hovland reddet seg inn

  Golfproffen Viktor Hovland så ut til å ryke ut av den prestisjefylte Masters-turneringen i Augusta, men hentet seg inn og klarte cuten.

  Hovland er nå på delt 17.-plass i turneringen på den ærverdige golfbanen. Han endte dagen ett slag under par.

  ire8BU1YSJI
  Foto: Kevin C. Cox / AFP
 • Hege Riises lag tapte

  Englands landslagskvinner tapte 3-1 for Frankrike i ein privatkamp i Caen fredag. Frankrike leia 2-0 før Fran Kirby gav Hege Riises lag håp med si straffescoring. Men like før slutt sikra heimelaget sigeren.

  Riise og England skal møte Canada tysdag.

  Hege Riise
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal