Hopp til innhold

Nordmennene føler seg bortdømt i X Games: – Det er ganske bittert

Mons Røisland og Marcus Kleveland imponerte i dagens slopestyle. Røiseland tok sølv, mens Kleveland tok femteplass. Det mener de er feildømt.

Røisland og Kleveland

BORTDØMT: Både Mons Røisland og Marcus Kleveland føler seg bortdømt i X Games.

Foto: Skjermdump / NRK

Mons Røisland (24) tok sølv i slopestyle i X Games. Han var sist ut i tredje runde, og avsluttet med en backside 1260 på siste hopp.

– Der klaffer alt for Mons, sa ekspertkommentator Silje Norendal.

Det var Dusty Henricksen som stakk av med seieren foran Røisland, mens norske Marcus Kleveland (21) endte som nummer fem i Aspen.

Snytt for gull?

Men både Røisland og Kleveland mener at de burde fått bedre plassering. Røisland mener at hans siste runde burde holde til gull.

– Jeg skal være ærlig at jeg trodde jeg havnet på toppen av pallen da. Jeg kan vel ikke si det er skuffende med sølv, men godfølelsen var altfor bra, sier Røisland til NRK.

– Alle i bunnen mente i hvert fall at det skulle være førsteplass, legger Kleveland til, som står ved hans side i NRK-intervjuet.

Mons Røisland

SØLVGUTT: Mons Røisland tok sølv i slopestyle.

Foto: Brettforbundet

Silje Norendal forstår skuffelsen hos Røisland.

– Vi får ta den andreplassen vi fikk i dag, men jeg skjønner at Mons er litt skuffa. Han hadde kanskje dagens beste runde og gjorde veldig mye riktig, sier hun.

Landslagssjef Marius Håker forteller at laget jublet etter dagens slopestyle. Han mener at de hadde sin beste runde for hele uken.

– Mons presterte på et helt annet nivå. Han hadde to av de største rotasjonene som ble gjort i løypa og det er egentlig ingenting å ta ham på. Vi var helt sikre på at han hadde vunnet, og det var flere av de utenlandske kjørerne som sto og så på også, sier Håker til NRK.

– Burde tatt tredjeplass

Også Kleveland mener at han burde blitt plassert høyere. Han trodde at hans innsats holdt til pallplass.

– Jeg landet i hvert fall andre runde mye renere enn første. Jeg trodde at det var ganske sikker medalje der. Da jeg havnet på femteplass, så er det ganske bittert, sier Kleveland.

Her mener også ekspert Silje Norendal at han ble bortdømt. Hun synes litt synd på ham.

– Han var tilbake etter to års skade og hadde lyst til å vise seg frem. Det synes jeg også han gjorde, men han ble bortdømt i våres øyne. Han burde nok hatt tredjeplassen i dag. Det er kjipt, men det er en dommersport, sier hun.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air Snowboard menn.

SKUFFET: Marcus Kleveland hadde håpt på pallplass i dagens slopestyle.

Foto: Cornelius Poppe / NTB

Det samme skjedde også på fredag. Da ville gullvinneren egentlig gi sin medalje til Kleveland, fordi han også mente avgjørelsen var feil.

– Jeg vet ikke hva jeg har gjort mot dommerne, men de liker meg tydeligvis ikke, sier han og flirer.

– Vi får satse på en bra Big Air i kveld, legger han til.

I natt skal både Kleveland og Røisland konkurrere i Big Air.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Aston Villa til europeisk semifinale for første gang på 42 år

    På en dårlig dag kom Aston Villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske Lille i Serieligaen. Avgjørelsen falt på straffer.

    De engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. Sammenlagt endte det 3-3 over to kamper.

    Dermed er Aston Villa klare for semifinale i Serieligaen. Det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant Mesterligaen i 1981/82-sesongen.

    Lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. Så dukket Matty Cash opp og banket inn Villas redusering fra 20 meter. Skuddet gikk inn via en motspiller.

    I forkant klønet Lille det til da keeper Lucas Chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen.

    Tidligere i kampen scoret Yusuf Yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens Lille-kaptein Benjamin André stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen.

    Unai Emery kan bli første manager til å lede Aston Villa til en tittel siden Birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (NTB/NRK)

    Aston Villa jubler for avansement til semifinalen i Serieligaen etter straffeseier over Lille
    Foto: Stephanie Lecocq / Reuters
  • Fyllingen cruiset inn til sin første kongepokal

    Fyllingen tok sin første NM-tittel i basketball da Bærum ble slått 104-94 i den tredje finalekampen. Laget tok også hjem kongepokalen.

    Fyllingen var overlegne i begge de to første finalekampene mot det unge Bærum-laget. Torsdag ble det jevnere.

    Etter en sluttspurt inn mot pause klarte Bærum å ta seg til 47-56, men de klarte ikke å tvinge fram en fjerde NM-finale på hjemmebane. På det minste var avstanden seks poeng opp med tre minutter igjen av kampen.

    Fyllingens beste poengplukkere ble Isaac Likekele og Terell Jordan Brown. Begge stoppet på 26 poeng.

    Ludvik Mürer Bergseng ble Bærums beste poengplukker (26).

    Fyllingen vant serien klart og var klare favoritter i kampen om kongepokalen. (NTB)

  • Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

    Norge havnet i gruppe med arrangørland Østerrike, Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

    Norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits. Laget spiller sine innledende kamper i gruppe E i Innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden.

    EM-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. Antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner.

    Fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. Man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe.

    Hovedrundekampene er lagt til Debrecen og Wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Wien.

    Norge har vunnet håndball-EM for kvinner hele ni ganger. Det første gullet kom i 1998. (NTB)

    Silje Solberg-Østhassel i aksjon mot Slovenia i VM
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal