Hopp til innhold

La Liga-sjefen tror rasismeproblemet kan løses på seks måneder

Den siste uken har vært trøblete for La Liga. Javier Tebas er overbevist om at en lovendring vil kunne utrydde fotballrasismen i Spania.

La Liga-sjefen mener spansk fotball trenger mer myndighet til å rydde opp.

– Vi vil ha makten til å gjøre mer. Med makt er vi overbevist om at problemet kan være løst på noen måneder, sa Tebas på en pressekonferanse torsdag.

I dag har La Liga kun lov til å identifisere og anmelde tilfeller av rasisme. Tebas viser til andre land der fotballen kan straffe enkeltpersoner og klubber.

– Vi går en juridisk vei (for å endre lovene), og jeg tror at om seks måneder vil det være null (rasisme). Da vil vi være den beste ligaen i verden.

Et konkret forslag blir fredag sendt til spanske myndigheter. Der bes det om at La Liga og Spanias fotballforbund får flere sanksjonsmuligheter i saker som blant annet handler om rasisme og homofobi.

Tebas erkjenner at La Liga burde ha presset på hardere tidligere. Han angrer også på sin første reaksjon da Vinicius Junior kritiserte ligaledelsens arbeid mot rasisme. Real Madrids brasilianer ble søndag utsatt for apelyder i Valencia.

Javier Tebas
Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

Siste nytt

 • Tidligere Arsenal-spiss døde

  Kevin Campbell (54), som spilte over 200 kamper for Arsenal på 1990-tallet, er død.

  Arsenal opplyser om dødsfallet på X lørdag.

  Campbell ble for snaue to uker siden innlagt på sykehus. Da ble det opplyst at han var i dårlig forfatning.

  «Kevin var høyt verdsatt av alle i klubben. Alle tenker på hans venner og familie i denne tøffe tiden», skriver Arsenal lørdag.

  Campbell vant FA-cupen og ligacupen i 1993, samt den europeiske cupvinnercupen året etter med Arsenal.

  Campbell spilte også for Everton, Nottingham Forest og Leicester gjennom karrieren. Han jobbet blant annet som ekspert etter at han la opp i 2007. (NTB)

 • Millwall-keeper Matija Sarkic er død

  Montenegros landslagsmålvakt Matija Sarkic er død, 26 år gammel. Ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet.

  – Klubben er fullstendig knust over nyheten om at Matija Sarkic er død. Alle i klubben sender vår kjærlighet til Matijas familie og venner, skriver Millwall på sine nettsider.

  Sarkic er født i Montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. Han signerte først for belgiske Anderlecht før han flyttet til England i 2017.

  Tre år senere ble han plukket opp av Premier League-klubben Wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. I fjor sommer signerte han for Championship-klubben Millwall på en permanent avtale. (NTB)

  suayPzrTwnQ
  Foto: NTB
 • PSG signerte russisk landslagskeeper

  Matvej Safonov (25) er klar for å gi Gianluigi Donnarumma kamp om keeperplassen i Paris Saint-Germain.

  Russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver PSG på X.

  Safonov kommer fra den russiske klubben Krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. Etter fem år på A-laget er fasiten 175 kamper.

  25-åringen har også notert seg for 14 A-landskamper for Russland.

  (©NTB)

  LzQafmbYJcU
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal