NRK Meny
Normal

Glemte VM-gullet i taxi midt på natta

– Jeg aner ikke hvordan det skjedde, sier gullvinner Pawel Fajdek.

ATHLETICS-WORLD/ Fajdek of Poland bites his gold medal after the men's hammer final during the 15th IAAF World Championships at the National Stadium in Beijing

MISTET MEDALJEN: Polske Pawel Fajdek glemte gullmedaljen sin i en taxi på vei hjem fra byen.

Foto: DAMIR SAGOLJ / Reuters

ATHLETICS-WORLD/ Fajdek of Poland competes in men's hammer throw final during 15th IAAF World Championships in Beijing

VERDENSMESTER: Pawel Fajdek tok sin andre VM-tittel i sleggekast på lørdag.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Jeg oppdaget plutselig at medaljen min var borte, forteller Pawel Fajdek (26) til den polske tabloidavisen Super Express.

Sleggekasteren vant lørdag sitt andre VM-gull på rad, da den store kula landet på 80 meter og 88 centimeter i Beijing.

Til Super Express forteller den polske verdensmesteren at han, etter en medaljeseremoni søndag, dro ut på gallamiddag med landslagets sponsor.

– Husker ingenting

Men det var først da han kom hjem at Fajdek oppdaget at gullmedaljen var vekk.

– Jeg innså etter hvert at den lå igjen i drosjen jeg hadde kjørt med. Men da var klokka allerede to på morgenen, forteller sleggekasteren.

Ifølge den polske avisen lå medaljen igjen i taxien, fordi sjåføren på vei hjem hadde insistert på å få ta et bilde av den.

– Jeg aner ikke hvordan den plutselig havnet hos sjåføren. Eller i baksetet på bilen. Det er ingen som husker noe. Det er mer enn nok for meg å vite at han kjørte avgårde med den, forteller Fajdek.

– Sovnet raskt

Men saken fikk likevel en lykkelig utgang. For da hotellet fikk høre om hendelsen sjekket de sikkerhetsvideoene, hvor de fant drosjens nummer.

Klokka 4.30 lørdag morgen skal Fajdek ifølge svenske Expressen ha blitt gjenforent med gullmedaljen sin.

– Jeg sovnet veldig fort, forteller han.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal