Hopp til innhold

Kjørte nesten på funksjonær på målstreken: – Det er livsfarlig

ALTA BADIA/OSLO (NRK): Det var svært krevende forhold for alpinistene i Alta Badia. Filip Zubcic duellerte med de norske, og tapte trolig tid da han måtte svinge unna en funksjonær.

NESTEN, MEN BARE NESTEN: Funksjonær på ville veier forstyrrer Filip Zubcic.

Zubcic var nummer ni etter 1. omgang, og knivet mot de norske om en topp-plassering da han kjørte. På vei over målstreken måtte han plutselig styre unna en funksjonær som sto – midt – på målstreken.

Italy Alpine Skiing World Cup

NÆR SMELL: Filip Zubcic på vei over målstreken – og mot en funksjonær på feil sted til feil tid.

Foto: Alessandro Trovati / AP

– Oi, oi, oi, oi, oi, hva i all verden?, utbrøt kommentator Thomas Lerdahl.

Han hadde stor fart, og klarte så vidt å svinge unna. Da han omsider hadde fått bremset brølte han et par gloser mot mannen i grønn bukser i målområdet. Den lille svingen kan ha gjort at han havnet bak de norske, tror NRKs ekspert Kjetil André Aamodt.

– Han var ikke fornøyd, det er livsfarlig. En merkelig manøver, og han måtte svinge til siden der. Det er kanskje de hundredelene han taper mot de norske, sier Aamodt.

– Det var dagens hjerte i halsen og styggeste smell. Hva i all verden var det han drev med? spurte kommentator Thomas Lerdahl.

NRK har stilt spørsmålet til arrangøren, men foreløpig ikke fått svar.

Etter nestenulykken forlot kroaten målområdet uten å gi noen kommentarer.

Krevende forhold

De øvrige løperne i Italia slapp unna funksjonærer på målstreken, men forholdene var til tider svært krevende.

– Dette er den røffeste storslalåmen jeg har kjørt. Hadde det vært trening i dag, hadde jeg ikke trent. Dette er helt på grensen, men vi er ganske bra skiløpere, så da ordner det seg, sier Kristoffersen til NRK.

Atle Lie McGrath

VÆR I MANGE VARIANTER: Det har vært regn, snø, tåke og opphold i løpet av helgen. Det har gjort det krevende å arrangere renn i Alta Badia.

Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

Han vant rennet etter å ha kjørt seg opp fra 6. plass. Etter 1. omgangen, som var preget av snøvær og til tider tett tåke, var han kritisk til arrangørens arbeid.

– Jeg synes synd på de andre som starter senere. Dette er helt på kanten. Det er beslutningene som tas i forkant, det burde man se litt på. Det er mulig å gjøre det litt bedre. De burde ha startet tidligere, forrige uke var det kaldt her, og det er FIS sitt ansvar, sier Kristoffersen til NRK, før han presiserer at han «ikke vil at det skal bli noen overskrifter».

FIS har ei heller besvart NRKs henvendelse i denne saken.

Norsk superdag

VANT: Henrik Kristoffersen kjørte inn til seier etter en strålende finale.

Etter 1. omgang ledet Leif Kristian Nestvold-Haugen, men han ramlet ned til 11. plass i finalen. Det var et lite skår i gleden på en strålende norsk dag. Fire løpere blant de åtte beste, og fem blant de 11 beste.

– Det er utrolig bra, det er mange som kjører bra på ski, sier Kristoffersen.

– Jeg tror vi snakket tidenes norske dag i storslalåm. Det er en vanvittig gjeng, sier NRKs ekspert Kjetil André Aamodt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hovland én under par på første runde

  Viktor Hovland startet Memorial-turneringen på PGA-touren på det jevne. Nordmannen fikk tre bogeys, men fire birdier, blant annet på siste hull, og endte den første runden ett slag under par. Da Hovland gikk i klubbhuset så lå han på en delt 14.-plass, men en rekke spillere er ikke ferdig. Han gikk runden sammen med verdensener Scottis Scheffler og Emiliano Grillo.

  Viktor Hovland
  Foto: AFP
 • Idrettsstyret snur etter feide med Antidoping Norge

  Styret i Norges idrettsforbund drar i bremsen og ber likevel ikke tinget stemme over å gi Antidoping Norge ansvaret for doms- og appellorganet i dopingsaker.

  I stedet besluttet idrettsstyret på sitt styremøte i Bergen torsdag å fremme et endringsforslag der det bes om tingets tilslutning til at styret fortsatt skal arbeide for etablering av en nasjonal antidopinglov, med etablering av en domsfunksjon i dopingsaker uavhengig av idretten og Antidoping Norge.

  Kulturdepartementet har overfor NIF varslet at et høringsutkast til en slik lov kan foreligge allerede våren 2024.

  Helomvendingen skjer få dager etter at Antidoping Norges styreleder Rune Andersen gikk hardt ut mot forslaget i et VG-intervju. Han ga det merkelapper som «radikalt» og «alvorlig for norsk idrett». (NTB)

  NIF valgkomite
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Carlsen-parti ferdig etter 12 minutter

  Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 3. runde i Norway Chess torsdag. Langsjakkpartiet varte i bare 12 minutter.

  Spillerne får ett poeng hver. De skal møtes i armageddon om et ekstra halvpoeng.

  Partiet artet seg mer som et lynsjakkparti. Etter 31 trekk var det over. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste