NRK Meny
Normal

Dette bildet vil ikke Kristoffersen at du skal se

BEAVER CREEK (NRK): «Ikke film!» sier alpinist Henrik Kristoffersen når NRK prøver å lage reportasje om de mystiske stengene som er montert på skiene hans.

Henrik Kristoffersen

FANGET AV KAMERAENE: Henrik Kristoffersen kjørte med to mystiske stenger på skiene på søndag.

Foto: Nathan Bilow / Ap

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det var tydelig under storslalåmrennet på søndag: Henrik Kristoffersen hadde noe rart på skiene da han kjørte inn til en sterk tredjeplass.

Med én gang nordmannen hadde kjørt i mål, tok en servicemann skiene og pakket dem inn i en presenning. Så hemmelig er Kristoffersens nyvinning.

«Ikke film», sa 21-åringen med et glis da han gikk forbi NRKs reporter.

– Det er noe nytt, ja. Men jeg skal ikke snakke noe om skiene i dag, det får vi ikke lov til, sier Kristoffersen smilende.

Presenning

HEMMELIG: En servicemann pakker inn Kristoffersens ski i minuttene etter målgang søndag.

Foto: Tommy Barstein / NRK

Holder skiene rolige

TV-bildene fra rennet viser at skifabrikken har montert på en slags stang oppå hver av skiene.

– Hva utretter det?

– Det må jeg holde hemmelig, sier Kristoffersen.

Etter det NRK erfarer skal stanga holde skiene roligere.

På jakt etter hundredeler

Nyvinningen er et direkte resultat av at det norske laget bestemte seg for å vende alle steiner etter at Kristoffersen ble knust av Marcel Hirscher i et renn i fjor. Det bekrefter treneren overfor NRK.

– Vi sa at vi skal åpne for å gjøre endringer på alt fra sko til ski til plate og alt, snu på alle steiner, være åpne og offensive. De fant noe nytt, og kanskje det funker, sier trener Christian Mitter.

– Det er sjelden det kommer revolusjonerende nyvinninger, det handler om veldig små grep. Men så handler denne idretten om hundredeler også, så da er små grep viktig, sier lagkamerat Aksel Lund Svindal til NRK.

Kristoffersen går inn til ledelse i Beaver Creek.

VIDEO: Se Kristoffersen kjøre med stenger på skiene.

– Vanskelig å holde det skjult

Det er fortsatt uklart nøyaktig hvordan nyvinningen fungerer, men Henrik Kristoffersen innser at katta er delvis ute av sekken, selv om skiene er inni presenningen.

– Alle ser det jo i dag. Så det er vanskelig å holde det skjult, smiler han.

Skiene

NYVINNING: Nærbilde av skiene før start søndag.

Foto: NRK
Henrik Kristoffersen kjørte i går storslalåm med en nyutviklet ski, som han prøver å skjule for konkurrentene. Han avslører hememligheten for oss, men ikke hele.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Ny generalsekretær i NIF