Kristoffersen og Nestvold-Haugen på pallen: – For meg var det personlig

BEAVER CREEK/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold-Haugen sikret en nesten helnorsk pall i storslalåm i USA. For Nestvold-Haugen betydde pallplasseringen ekstra mye.

WCUP Mens Giant Slalom Skiing

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg har ligget på pallen flere ganger etter første omgang, men ikke klart å levere etter to omganger. Så for meg var det personlig å endelig sette den. Jeg fikk litt flashback til VM egentlig. Det var nære på et par steder, men jeg tok stor risiko og det fikk jeg betalt for, sier 32-åringen, som sikret tredjeplassen.

Det er veteranens andre pallplass i verdenscupkarrieren. Han har dermed startet storslalåmsesongen bra. I Sölden endte han på 10.-plass.

– Det er deilig å være 32 og kunne si at man er i toppform, sier Nestvold-Haugen fornøyd.

De norske alpinistene leverte solid kjøring i første omgang.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ned til 2.-plass, kun 0,20 bak ledende Tommy Ford fra USA, mens Henrik Kristoffersen fulgte hakk i hæl - kun tre hundredeler bak Nestvold-Haugen.

I andre omgang fulgte de to nordmennene opp med fantastisk kjøring. Før Tommy Ford kjørte, lå Kristoffersen på førsteplass, mens Nestvold-Haugen fulgte opp med sterk kjøring og la seg på en andreplass.

WCUP Mens Giant Slalom Skiing

Lucas Braathen sanket verdenscuppoeng og markerte seg i konkurranse nok en gang.

Foto: Robert F. Bukaty / AP

– Føles veldig bra om dagen

Ford var imidlertid i en egen klasse søndag.

Den 30 år gamle amerikaneren hadde aldri ledet etter en første omgang, men fullførte med overbevisning på hjemmebane og vant med en margin på 80 hundredels sekund.

Dermed ble det en andre- og tredjeplass på den norske duoen.

– Det er den beste sesongåpningen jeg har hatt noen gang. Det føles veldig bra om dagen, sier Nestvold-Haugen

Henrik Kristoffersen var også fornøyd med egen kjøring, selv om seieren glapp.

– Jeg synes jeg kjører bra. Det er ikke favorittbakken og jeg taper mye foran Golden Eagle. Men jeg er bra happy med dagen, kommenterer Kristoffersen.

– De norske fartsgutta har vært to stykker på pallen så mange ganger. Det er godt at det nå er teknikkgutta sin tur, legger han til.

God kjøring av Braathen

Lucas Braathen, som kjørte ned til en 6.-plass i verdenscupåpningen i Sölden, leverte også en god første omgang i Beaver Creek og plasserte seg på 13.-plass etter første omgang.

– Jeg er ikke her for å bli nummer 13, sier 19-åringen til NRK.

– Det var full gass som gjaldt, men det blir for dumt å være misfornøyd, selv om jeg gjorde noen feil, sier han.

Braathen endte til slutt på 15.-plass.

Både Aleksander Aamodt Kilde og Rasmus Windingstad kjørte ut i første omgang. Kjetil Jansrud stod over søndagens renn.

I kvinnenes super-G i Lake Louise ødela en feil mye av rennet for Kajsa Vickhoff Lie, som til slutt endte på 14.-plass. Hun var 1,38 bak tyske Viktoria Rebensburg, som vant rennet.

Siste nytt

 • Uniteds-direktørens hus påtent

  Huset til Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward ble tirsdag kveld utsatt for hærverk av frustrerte supportere som krever hans avgang.

  En video publisert på sosiale medier viser en gruppe United-supportere kledd i hettegensere og finlandshetter som først prøver å ringe på intercomen ved porten til Woodwards hjem.

  Da han ikke svarte, sprayet de rød maling over porten, kastet en røykbombe i bakken og sendte røde bluss mot huset, skriver BBC.

  Verken Woodward eller hans familie skal ha vært hjemme.

  Manchester United bekreftet hærverket i en uttalelse like før midnatt. United legger til at de som står bak ugjerningen, blir utestengt på livstid.

  Ed Woodward
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Til semifinale for første gong

  Garbiñe Muguruza er klar for sin første semifinale i Australian Open etter 7-5, 6-3 over Anastasia Pavljutsjenkova.

  Den spanske 26-åringen er utanfor rangering i Australian Open, der ho aldri før har passert kvartfinalen. Men ho har tidlegare vunne French Open (2016) og Wimbledon (2017).

  I semifinalen møter ho Simona Halep, som knuste Anett Kontaveit med 6-1, 6-1 i løpet av berre 54 minutt.

  Halep tapte finalen i Australian Open for to år sidan. Ho vann French Open i 2018 og Wimbledon i fjor.

  Halep og Muguruza skal møtest i semifinalen natt til torsdag.

  Garbine Muguruza
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen mot Leicester endte 1-1, og det så lenge ut til at det ville bli resultatet tirsdag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal