NRK Meny
Normal

Kristoff om Edvald-manøver: – Ikke smart av ham

AMIENS/OSLO (NRK): Edvald Boasson Hagen ble forbannet etter å ha blitt hindret i spurten av Alexander Kristoff, men sistnevnte mener landsmannen kan skylde seg selv.

Kristoff og Boasson Hagen

KJEMPET: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kom i mål som fjerde og femtemann

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen la seg på hjulet til Alexander Kristoff, og med få meter igjen, forsøkte han å komme seg rundt på høyre side av landsmannen.

Det klarte han aldri. Fordi Kristoff sperret Boasson Hagens åpning til høyre i veibanen, ifølge sistnevnte.

– Jeg ble forbannet på personen som sperrer. Om det er Alex eller noen andre, det er det samme, sier 28-åringen til NRK, før han modererer seg noe.

– Det blir feil å si forbannet, men «lettere irritert». For jeg kunne ha kommet forbi, sier Boasson Hagen.

LES SAKEN: Boasson Hagen revet med i massevelt

– Ikke smart

I stedet for å ta sjansen på å presse seg mellom Kristoff og gjerdesperringene, ga han opp og trillet inn til femteplass.

– Det er surt når du har føler at du har krefter til å komme forbi. Hvis jeg hadde kjørt der så kanskje jeg kunne kommet forbi, men jeg hadde hatt en stor sjanse for å ligge igjen i grøfta eller gjerdet der, og da er det bedre å ikke ta sjansen, sier Boasson Hagen.

Alexander Kristoff på sin side mener han ikke gjorde noe galt på oppløpet, og sier til NRK at Boasson Hagen ble felt av eget feilgrep.

– Jeg holdt høyre side av veien, følte jeg. Så det var ikke smart av han å gå på innsiden der. Han burde valgt den andre siden, sier Katjusja-kaptein Kristoff.

(Les videre under videoen)

50 ryttere gikk i bakken under dagens etappe i Tour de France

Over 30 ryttere gikk i bakken under dagens etappe i Tour de France. Bilder fra TV 2

Samler ikke på femteplasser

Med en ny femteplass i dag, viste Boasson Hagen igjen at han er tilbake i eliten.

– Jeg følte at jeg hadde mye inne og at det var nært. Det er ikke så mye å samle på femteplasser, men jeg er fornøyd med beina og at jeg er med å kjempe i toppen, sa han.

– Den som var mest uheldig i dag var vel Edvald, som ble sperret helt ute som lista da Kristoff endret litt på veibanen. Men jeg tviler vel på at noen av våre ville hatt noe særlig å kjøre på mot Greipel som var veldig imponerende, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Spurten er en krig

Edvald Boasson Hagens trener Fredrik Mohn var ikke kritisk til manøveren til Kristoff, til tross for at han ødela noe for hans elev.

– Det der er en krig, det er sånn det er i spurten. Det er selvfølgelig synd at det er Alex, men sånn er det, sier han, men mener at de største vinnersjansene til Boasson Hagen fortsatt står igjen.

Spesielt lørdagens etappe blir morsom, tror Mohn.

– Etappe 8 er en av de jeg gleder meg til. Det er en etappe med litt småfjell og som er litt urolig. Det er der jeg tror han er sterkest, sier han.

Kristoff nummer fire på dagens etappe og Boasson Hagen rett bak

Slik så spurten i Tour de France ut onsdag. Bilder fra TV 2.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal