NRK Meny
Normal

Kristoff krever OL-plass

Etter sin første proffseier på torsdag er Alexander Kristoff klar på at han bør få være med på det norske OL-laget i landeveissykkel.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff ble utelatt fra Norges VM-lag på sykkel i fjor, men under OL i sommer synes han at han fortjener å være med.

Foto: DIRK WAEM / Afp

– I år kan det fort bli en spurt, og sammen med Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd er jeg raskest i Norge. Derfor forventer jeg helt klart en plass i OL, sier Alexander Kristoff til NRK.

Han ble vraket til sykkel-VM i fjor. Da var det Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen som fikk sjansen som hjelperyttere for henholdsvis Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

– Et gjennombrudd

Torsdag vant Kristoff karrierens første proffseier i tredagersrittet De Panne i Belgia, og nå mener han at det er på tide at han får sjansen for Norge i et mesterskap.

– Internasjonalt er dette et gjennombrudd, sier Kristoff.

Flat løype

Kristoff mener løypa er såpass paddeflat at en rask syklist som ham selv må få sjansen.

Steffen Kjærgaard

Sportssjef Steffen Kjærgaard har lagt merke til Kristoffs prestasjoner i Belgia.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det mener også NRKs sykkelekspert Ove Eriksen.

– Jeg mener at dette her er en glimrende søknad fra Alexander Kristoff, sier Ove Eriksen.

Imponert sportssjef

Foran VM i Danmark i fjor valgte sykkelforbundet å la Norges to store stjerner, Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, velge ut hver sin hjelperytter. Da falt Kristoff utenfor.

Sportssjef Steffen Kjærgaard er enig med Kristoff i at ting stiller seg litt annerledes denne gangen. Han er imponert over det 24-åringen har vist i Belgia.

– Jeg tror nok det er fordelaktig å vinne et sykkelløp med tanke på å komme med til OL, men de tre siste dagene har uansett vist at han er på et skikkelig nivå, sier Kjærgaard til NRK

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Brann