Kristoff knuste Hushovd i NM

Alxander Kristoff vant landeveisrittet i sykkel-NM.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff jublet da han fikk på seg den norske mestertrøya

Foto: Reidarsen, Arild / Scanpix

Seks dager før Tour de France kom regjerende verdensmester Thor Hushovd til kort mot Alexander Kristoff på fellesstarten i sykkel-NM.

Kristoff spurtet inn til seier foran Vegard Stake Laengen, mens verdensmester Thor Hushovd måtte nøye seg med bronse.

- Jeg klarte å henge med Laengen på den siste runden og visste at jeg skulle ta han i spurten, så jeg var trygg da jeg kom inn på oppløpet, sa Alexander Kristoff til NRK etter løpet.

Krampe

Etter 200 kilometer i den knallharde løypa i Skien var det Laengen fra det norske Joker Merida-laget og BMC-rytteren Kristoff som gjorde opp om seieren. De to fulgte hverandre som skygger på de siste rundene, men på de siste meterne var det Kristoff som spurtet best.

- Jeg fikk kjørt mitt eget tempo hele dagen, og følte at jeg var i veldig bra slag, sa Kristoff videre.

Han vant NM-fellesstarten også som 19-åring i 2007.

- Jeg skal ikke benekte at jeg er veldig fornøyd med denne seieren, jeg var fryktelig sliten på slutten og syklet med krampe, la han til.

Hushovd rykket fra

Thor Hushovd lå lenge i restene av hovedfeltet, men han slo til midtveis ut på sisterunden og kom alene til mål på tredjeplass.

På den siste runden viste den regjerende verdensmesteren klasse, men han var for langt bak til å kunne true de to beste på de siste kilometerne.

PS! Tour de France starter 2. juli, men Alexander Kristoff skal ikke være med.

Siste nytt

 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Keane irritert på England-spillere

  Roy Keane er blitt velkjent for sin misnøye med at spillere på to lag er hyggelige med hverandre før eller etter kamper.

  Det er derfor kanskje ikke noen stor overraskelse at Keane rister på hodet av nyheten om at England-spillerne Mason Mount og Ben Chilwell har havnet i karantene etter å ha blitt kategorisert som nærkontakter av korona-smittede Billy Gilmour.

  Skotske Gilmour og den engelske duoen, som alle tre spiller for Chelsea, skal ifølge ITV ha snakket sammen i 20 minutter i tunellen i etterkant av Englands 0-0-kamp mot Skottland.

  – Hvorfor skal du snakke med en motspiller, og jeg bryr meg ikke om at de spiller på samme klubblag, i over 20 minutter? Selv snakker jeg sjelden med noen i mer enn fem minutter, sier Keane på sedvanlig vis.

  Karantenen gjorde at de to engelske spillerne ikke var på banen mot Tsjekkia tirsdag.

  – Etter en kamp, når du nettopp har vært i krig mot noen, hvorfor vil du snakke med noen så lenge? De burde brukt sunn fornuft, sier Keane.

  Championship - Stoke City v Nottingham Forest
  Foto: Ed Sykes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal