Hopp til innhold

Krisestemning i Østerrike – vil ha Stöckl

INNSBRUCK/OSLO (NRK): Etter en dårlig start på hoppuka spekuleres det nå i om Østerrike vil se seg rundt etter ny trener. Og Alexander Stöckl nevnes som en av etterfølgerne.

Hoppuka 2017-18

ETTERTRAKTET: Den norske hopptreneren Alexander Stöckl er ettertraktet i Østerrike.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen mener det er krise i hoppleiren til Østerrike nå. De har vært en ledende hoppnasjon i flere tiår, men resultatet hittil i hoppuka er det verste på lenge.

Remen Evensen tror Østerrike gjerne vil ha Norges hopptrener Alexander Stöckl tilbake.

– Han er en av verdens beste trenere. Jeg vet av flere enkeltutøvere i Østerrike som helt klart skulle sett at han var hovedtreneren deres, sier Remen Evensen.

Hopptreneren til Østerrike, Heinz Kuttin, erkjenner at situasjonen ikke er på sitt beste akkurat nå.

– Vi har fått noen dårlige resultater, men vi skal komme oss gjennom dette og se framover. Selvfølgelig kjenner jeg litt på presset. Det er normalt når man er trener for et lag som har gjort det veldig bra over lang tid, sier Kuttin.

Blir i Norge

Men Alexander Stöckl, som har hatt stor suksess med de norske hopperne, er klar på at han blir i Norge til 2022.

– Hvis jeg får et tilbud, så må jeg bare takke nei fordi jeg har kontrakt til 2022 i Norge og den skal jeg fullføre.

–Skal du hjem til Østerrike etter kontrakten går ut?

– Spørsmålet er hvor hjem er da. Jeg har vært i Norge i sju år og blir hvert fall til 2022. Vi er litt sånn midt imellom, ler Stöckl.

Remen Evensen synes det er gledelig for norsk hoppsport at Stöckl blir.

– Vi vil jo gjerne beholde en så god trener som Stöckl. Kanskje litt bittert for Østerrike, som ikke får det de har lyst på.

Nedtur for Kraft

SKI JUMPING-4HILL/

NEDTUR FOR KRAFT: Stefan Kraft har ikke imponert hittil i hoppuka. Han er åpen for å få Stöckl tilbake som trener

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Østerrikes Stefan Kraft vant verdenscupen forrige sesong, men klarte ikke å ta seg til finaleomgangen i Garmisch-Partenkirchen mandag.

– Jeg hadde lyst til å være med å kjempe i toppen, men det funket rett og slett ikke. Pallplass i hoppuka er historie for oss nå, sier Kraft.

Hopperen ser med glede tilbake til tiden han hadde Stöckl som trener og tar han gjerne imot etter kontrakten hans utløper i 2022.

– Ja, selvfølgelig. Jeg har et godt forhold til Alexander den dag i dag. Han er en utrolig god trener, konstaterer Kraft.

Tidenes mestvinnende i verdenscupen, Gregor Schlierenzauer, sier til NRK at han er fornøyd med situasjonen som den er nå, men er åpen for å få Stöckl tilbake i fremtiden.

– Når du kjenner Alexander Stöckl, så vet du at de første årene var gode. Han er definitivt en av de beste trenerne i verden. Han gjør en god jobb i Norge, men vi er fornøyde med vår situasjon, sier Schlierenzauer.

– Kunne du tenkt deg Stöckl som trener i fremtiden?

– Aldri si aldri, ler hopperen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal