NRK Meny
Normal

Krisestemning i Østerrike – vil ha Stöckl

INNSBRUCK/OSLO (NRK): Etter en dårlig start på hoppuka spekuleres det nå i om Østerrike vil se seg rundt etter ny trener. Og Alexander Stöckl nevnes som en av etterfølgerne.

Hoppuka 2017-18

ETTERTRAKTET: Den norske hopptreneren Alexander Stöckl er ettertraktet i Østerrike.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen mener det er krise i hoppleiren til Østerrike nå. De har vært en ledende hoppnasjon i flere tiår, men resultatet hittil i hoppuka er det verste på lenge.

Remen Evensen tror Østerrike gjerne vil ha Norges hopptrener Alexander Stöckl tilbake.

– Han er en av verdens beste trenere. Jeg vet av flere enkeltutøvere i Østerrike som helt klart skulle sett at han var hovedtreneren deres, sier Remen Evensen.

Hopptreneren til Østerrike, Heinz Kuttin, erkjenner at situasjonen ikke er på sitt beste akkurat nå.

– Vi har fått noen dårlige resultater, men vi skal komme oss gjennom dette og se framover. Selvfølgelig kjenner jeg litt på presset. Det er normalt når man er trener for et lag som har gjort det veldig bra over lang tid, sier Kuttin.

Blir i Norge

Men Alexander Stöckl, som har hatt stor suksess med de norske hopperne, er klar på at han blir i Norge til 2022.

– Hvis jeg får et tilbud, så må jeg bare takke nei fordi jeg har kontrakt til 2022 i Norge og den skal jeg fullføre.

–Skal du hjem til Østerrike etter kontrakten går ut?

– Spørsmålet er hvor hjem er da. Jeg har vært i Norge i sju år og blir hvert fall til 2022. Vi er litt sånn midt imellom, ler Stöckl.

Remen Evensen synes det er gledelig for norsk hoppsport at Stöckl blir.

– Vi vil jo gjerne beholde en så god trener som Stöckl. Kanskje litt bittert for Østerrike, som ikke får det de har lyst på.

Nedtur for Kraft

SKI JUMPING-4HILL/

NEDTUR FOR KRAFT: Stefan Kraft har ikke imponert hittil i hoppuka. Han er åpen for å få Stöckl tilbake som trener

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Østerrikes Stefan Kraft vant verdenscupen forrige sesong, men klarte ikke å ta seg til finaleomgangen i Garmisch-Partenkirchen mandag.

– Jeg hadde lyst til å være med å kjempe i toppen, men det funket rett og slett ikke. Pallplass i hoppuka er historie for oss nå, sier Kraft.

Hopperen ser med glede tilbake til tiden han hadde Stöckl som trener og tar han gjerne imot etter kontrakten hans utløper i 2022.

– Ja, selvfølgelig. Jeg har et godt forhold til Alexander den dag i dag. Han er en utrolig god trener, konstaterer Kraft.

Tidenes mestvinnende i verdenscupen, Gregor Schlierenzauer, sier til NRK at han er fornøyd med situasjonen som den er nå, men er åpen for å få Stöckl tilbake i fremtiden.

– Når du kjenner Alexander Stöckl, så vet du at de første årene var gode. Han er definitivt en av de beste trenerne i verden. Han gjør en god jobb i Norge, men vi er fornøyde med vår situasjon, sier Schlierenzauer.

– Kunne du tenkt deg Stöckl som trener i fremtiden?

– Aldri si aldri, ler hopperen.

Siste nytt

 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag