NRK Meny
Normal

Krisestemning i Østerrike – vil ha Stöckl

INNSBRUCK/OSLO (NRK): Etter en dårlig start på hoppuka spekuleres det nå i om Østerrike vil se seg rundt etter ny trener. Og Alexander Stöckl nevnes som en av etterfølgerne.

Hoppuka 2017-18

ETTERTRAKTET: Den norske hopptreneren Alexander Stöckl er ettertraktet i Østerrike.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen mener det er krise i hoppleiren til Østerrike nå. De har vært en ledende hoppnasjon i flere tiår, men resultatet hittil i hoppuka er det verste på lenge.

Remen Evensen tror Østerrike gjerne vil ha Norges hopptrener Alexander Stöckl tilbake.

– Han er en av verdens beste trenere. Jeg vet av flere enkeltutøvere i Østerrike som helt klart skulle sett at han var hovedtreneren deres, sier Remen Evensen.

Hopptreneren til Østerrike, Heinz Kuttin, erkjenner at situasjonen ikke er på sitt beste akkurat nå.

– Vi har fått noen dårlige resultater, men vi skal komme oss gjennom dette og se framover. Selvfølgelig kjenner jeg litt på presset. Det er normalt når man er trener for et lag som har gjort det veldig bra over lang tid, sier Kuttin.

Blir i Norge

Men Alexander Stöckl, som har hatt stor suksess med de norske hopperne, er klar på at han blir i Norge til 2022.

– Hvis jeg får et tilbud, så må jeg bare takke nei fordi jeg har kontrakt til 2022 i Norge og den skal jeg fullføre.

–Skal du hjem til Østerrike etter kontrakten går ut?

– Spørsmålet er hvor hjem er da. Jeg har vært i Norge i sju år og blir hvert fall til 2022. Vi er litt sånn midt imellom, ler Stöckl.

Remen Evensen synes det er gledelig for norsk hoppsport at Stöckl blir.

– Vi vil jo gjerne beholde en så god trener som Stöckl. Kanskje litt bittert for Østerrike, som ikke får det de har lyst på.

Nedtur for Kraft

SKI JUMPING-4HILL/

NEDTUR FOR KRAFT: Stefan Kraft har ikke imponert hittil i hoppuka. Han er åpen for å få Stöckl tilbake som trener

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Østerrikes Stefan Kraft vant verdenscupen forrige sesong, men klarte ikke å ta seg til finaleomgangen i Garmisch-Partenkirchen mandag.

– Jeg hadde lyst til å være med å kjempe i toppen, men det funket rett og slett ikke. Pallplass i hoppuka er historie for oss nå, sier Kraft.

Hopperen ser med glede tilbake til tiden han hadde Stöckl som trener og tar han gjerne imot etter kontrakten hans utløper i 2022.

– Ja, selvfølgelig. Jeg har et godt forhold til Alexander den dag i dag. Han er en utrolig god trener, konstaterer Kraft.

Tidenes mestvinnende i verdenscupen, Gregor Schlierenzauer, sier til NRK at han er fornøyd med situasjonen som den er nå, men er åpen for å få Stöckl tilbake i fremtiden.

– Når du kjenner Alexander Stöckl, så vet du at de første årene var gode. Han er definitivt en av de beste trenerne i verden. Han gjør en god jobb i Norge, men vi er fornøyde med vår situasjon, sier Schlierenzauer.

– Kunne du tenkt deg Stöckl som trener i fremtiden?

– Aldri si aldri, ler hopperen.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal