Hopp til innhold

Krisestart for Weng i Tour de Ski: – Jeg er bare ikke god nok

DOBBIACO (NRK) Heidi Weng (27) har vunnet Tour de Ski to år på rad. Men på den første konkurransedagen i årets utgave røk hun ut allerede i prologen.

Weng

LANGT BAK: Heidi Weng, her under prologen på dagens fristilssprint i Toblach.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Jenta fra Enebakk ble «bare» nummer 42 av de 75 startende i kvinneklassen. Det holder naturligvis ikke til noen kvartfinale i årets første Tour de Ski-konkurranse som er sprint i fristil. Det var 8,57 sekunder opp til prologvinner Sadie Bjornsen fra USA.

– Det var ikke noe som skjedde, det er bare at jeg ikke er god nok, da er det greit da, sier Heidi Weng – om opplevelsen av tour-starten i nydelige forhold i italienske Dobbiaco.

Hun ble deretter spurt om det var overraskende at hun var såpass langt bak de beste.

– Nei, egentlig ikke. Jeg har gjort det dårligere de andre sprintene. Jeg er nærmere prologvinnerne nå enn sist, det er i hvert fall positivt, sier Weng.

NRK TV: Følg herreprologen her

Syv norske videre

Falla

DAGENS BESTE NORSKE: Maiken Caspersen Falla, fra dagens prolog.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det var for øvrig ingen norske blant de elleve beste på dagens prolog. Bak vinner Bjornsen havnet Linn Sömskar, Stina Nilsson, Katja Visnar og Laurien van der Graff. Først på en 12. plass kom Maiken Caspersen Falla, 2,70 sekunder bak vinneren.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 14 og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på plassen bak der igjen.

I tillegg til de tre kjempet også Tiril Udnes Weng, Anna Svendsen, Lotta Udnes Weng og Mari Eide seg videre til kvartfinale.

Mangler sprintfart

Weng har vunnet Tour de Ski to år på rad. Men denne sesongen har hun kommet skjevt ut fra start av, helt siden i vår. Derfor forteller 27-åringen at hun ikke har noen store forventninger til seg selv i årets utgave. Målet er at kroppen skal fungere, sier hun, og at hun skal gjøre det bra på enkelte etapper.

På spørsmål fra en journalist om hvordan kroppen kjennes nå, svarer Weng slik:

– Jeg følte meg skikkelig bra, men jeg har ikke sprut og fart over det. Da blir man langt bak når man ikke klarer å stå på med sprintfart. Da blir det som det blir, sier hun – og får deretter spørsmål om det er fornuftig å gå hele Tour de Ski.

– For min del har ikke sammendraget noe å si, men det er greit med noen gjennomkjøringer, og jeg har vært litt småsyk i starten, så jeg fikk ikke gjort det jeg ville heller.

– Vi får se om jeg går opp bakken (sisteetappen i Val di Fiemme), men jeg tror jeg har godt av å være med og kjenne på farten i fellesstarter og kjenne på hvor fort folk går, sier Weng.

Klæbo best i herreklassen

For mennene var det Johannes Høsflot Klæbo som var raskest rundt løypa i Toblach. Han slo Federico Pellegrino med litt over et sekund.

Emil Iversen tok seg videre med en 4. plass.

Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh tok seg også videre, mens Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger røk ut.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Stjernefall til ski-NM

  NM i Tolga går uten Håvard Solås Taugbøl, Hans Christer Holund, Sjur Røthe, Lotta Udnes Weng, Heidi Weng og Helene Marie Fossesholm.

  Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

  Taugbøl er ute resten av sesongen med brudd i hånden, mens Holund og Røthe ikke er tilbake etter sykdom. Udnes Weng, Weng og Fossesholm står også over alle tre for å lade batteriene.

  Ski-NM på Tolga starter med lagsprinter onsdag. For seniorene avsluttes det med tre- og femmil fredag.

  Holmenkollen skifestival 2023
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Riise gleder seg over Graham-comeback: – Hun er motivert

  For første gang under Hege Riise var Caroline Graham Hansen tilbake i landslagstroppen.

  Også Ada Hegerberg var tilbake etter et langt skadeavbrekk.

  – Vi gleder oss veldig. Det er jo to verdensklassespillere. Vi skal ta imot dem og få dem inn i vårt spill og benytte det de har av erfaring og kapasitet, sier landslagssjefen til NRK.

  Det var i august i fjor at Graham Hansen meldte forfall til landslaget, og ba om en pause. Grunnen var at hun var utmattet og sliten.

  – Hun er veldig motivert for å spille. Hun har mere lyst til å være med og bidra. Jeg synes det er en voksen avgjørelse, å hoppe av når du kjenner at du ikke orker. Det er en fin og viktig avgjørelse, og så er vi glad for at hun melder seg til tjeneste igjen.

  Riise har hatt jevnlige samtaler med både Hegerberg og Graham Hansen selv om de har vært ute av landslaget i en lengre periode.

  – Å få dem inn med den erfaringen de har er viktig. Vi føler at det vil løfte oss enda mer. Det vil gi oss en spisskompetanse som vi gleder oss til å se, sier Riise.

 • Hauger lagt inn på sykehus før Australia GP

  Dennis Hauger har ikke hatt noen optimal oppladning til Formel 2-løpet i Australia denne helgen.

  I forrige uke måtte nordmannen legges inn på sykehus i England etter mistanke om blindtarmsbetennelse. Etter ultralyd og en CT-sjekk slapp han operasjon, men mistet verdifull simulatortid før løpet til helgen.

  – Han har det bra nå, men det er ikke ideelt ettersom han måtte avbryte treningen hos Red Bull, sier manager Harald Huysman til NRK.

  I tillegg røk en reise til Nederland som forberedelser til helgen.

  – Han skulle reise videre til Nederland for videre simulatortrening og forberedelser med sine ingeniører. Men dette måtte han også droppe og reise hjem til Norge istedenfor, forteller Huysman videre.

  Hauger ligger på en sjuendeplass i Formel 2-sammendraget.

  Dennis Hauger
  Foto: Torbjørn Brovold / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste