Hopp til innhold

Krisestart for Weng i Tour de Ski: – Jeg er bare ikke god nok

DOBBIACO (NRK) Heidi Weng (27) har vunnet Tour de Ski to år på rad. Men på den første konkurransedagen i årets utgave røk hun ut allerede i prologen.

Weng

LANGT BAK: Heidi Weng, her under prologen på dagens fristilssprint i Toblach.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Jenta fra Enebakk ble «bare» nummer 42 av de 75 startende i kvinneklassen. Det holder naturligvis ikke til noen kvartfinale i årets første Tour de Ski-konkurranse som er sprint i fristil. Det var 8,57 sekunder opp til prologvinner Sadie Bjornsen fra USA.

– Det var ikke noe som skjedde, det er bare at jeg ikke er god nok, da er det greit da, sier Heidi Weng – om opplevelsen av tour-starten i nydelige forhold i italienske Dobbiaco.

Hun ble deretter spurt om det var overraskende at hun var såpass langt bak de beste.

– Nei, egentlig ikke. Jeg har gjort det dårligere de andre sprintene. Jeg er nærmere prologvinnerne nå enn sist, det er i hvert fall positivt, sier Weng.

NRK TV: Følg herreprologen her

Syv norske videre

Falla

DAGENS BESTE NORSKE: Maiken Caspersen Falla, fra dagens prolog.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det var for øvrig ingen norske blant de elleve beste på dagens prolog. Bak vinner Bjornsen havnet Linn Sömskar, Stina Nilsson, Katja Visnar og Laurien van der Graff. Først på en 12. plass kom Maiken Caspersen Falla, 2,70 sekunder bak vinneren.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 14 og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på plassen bak der igjen.

I tillegg til de tre kjempet også Tiril Udnes Weng, Anna Svendsen, Lotta Udnes Weng og Mari Eide seg videre til kvartfinale.

Mangler sprintfart

Weng har vunnet Tour de Ski to år på rad. Men denne sesongen har hun kommet skjevt ut fra start av, helt siden i vår. Derfor forteller 27-åringen at hun ikke har noen store forventninger til seg selv i årets utgave. Målet er at kroppen skal fungere, sier hun, og at hun skal gjøre det bra på enkelte etapper.

På spørsmål fra en journalist om hvordan kroppen kjennes nå, svarer Weng slik:

– Jeg følte meg skikkelig bra, men jeg har ikke sprut og fart over det. Da blir man langt bak når man ikke klarer å stå på med sprintfart. Da blir det som det blir, sier hun – og får deretter spørsmål om det er fornuftig å gå hele Tour de Ski.

– For min del har ikke sammendraget noe å si, men det er greit med noen gjennomkjøringer, og jeg har vært litt småsyk i starten, så jeg fikk ikke gjort det jeg ville heller.

– Vi får se om jeg går opp bakken (sisteetappen i Val di Fiemme), men jeg tror jeg har godt av å være med og kjenne på farten i fellesstarter og kjenne på hvor fort folk går, sier Weng.

Klæbo best i herreklassen

For mennene var det Johannes Høsflot Klæbo som var raskest rundt løypa i Toblach. Han slo Federico Pellegrino med litt over et sekund.

Emil Iversen tok seg videre med en 4. plass.

Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh tok seg også videre, mens Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger røk ut.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal