Hopp til innhold

Krisestart for Weng i Tour de Ski: – Jeg er bare ikke god nok

DOBBIACO (NRK) Heidi Weng (27) har vunnet Tour de Ski to år på rad. Men på den første konkurransedagen i årets utgave røk hun ut allerede i prologen.

Weng

LANGT BAK: Heidi Weng, her under prologen på dagens fristilssprint i Toblach.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Jenta fra Enebakk ble «bare» nummer 42 av de 75 startende i kvinneklassen. Det holder naturligvis ikke til noen kvartfinale i årets første Tour de Ski-konkurranse som er sprint i fristil. Det var 8,57 sekunder opp til prologvinner Sadie Bjornsen fra USA.

– Det var ikke noe som skjedde, det er bare at jeg ikke er god nok, da er det greit da, sier Heidi Weng – om opplevelsen av tour-starten i nydelige forhold i italienske Dobbiaco.

Hun ble deretter spurt om det var overraskende at hun var såpass langt bak de beste.

– Nei, egentlig ikke. Jeg har gjort det dårligere de andre sprintene. Jeg er nærmere prologvinnerne nå enn sist, det er i hvert fall positivt, sier Weng.

NRK TV: Følg herreprologen her

Syv norske videre

Falla

DAGENS BESTE NORSKE: Maiken Caspersen Falla, fra dagens prolog.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det var for øvrig ingen norske blant de elleve beste på dagens prolog. Bak vinner Bjornsen havnet Linn Sömskar, Stina Nilsson, Katja Visnar og Laurien van der Graff. Først på en 12. plass kom Maiken Caspersen Falla, 2,70 sekunder bak vinneren.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 14 og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på plassen bak der igjen.

I tillegg til de tre kjempet også Tiril Udnes Weng, Anna Svendsen, Lotta Udnes Weng og Mari Eide seg videre til kvartfinale.

Mangler sprintfart

Weng har vunnet Tour de Ski to år på rad. Men denne sesongen har hun kommet skjevt ut fra start av, helt siden i vår. Derfor forteller 27-åringen at hun ikke har noen store forventninger til seg selv i årets utgave. Målet er at kroppen skal fungere, sier hun, og at hun skal gjøre det bra på enkelte etapper.

På spørsmål fra en journalist om hvordan kroppen kjennes nå, svarer Weng slik:

– Jeg følte meg skikkelig bra, men jeg har ikke sprut og fart over det. Da blir man langt bak når man ikke klarer å stå på med sprintfart. Da blir det som det blir, sier hun – og får deretter spørsmål om det er fornuftig å gå hele Tour de Ski.

– For min del har ikke sammendraget noe å si, men det er greit med noen gjennomkjøringer, og jeg har vært litt småsyk i starten, så jeg fikk ikke gjort det jeg ville heller.

– Vi får se om jeg går opp bakken (sisteetappen i Val di Fiemme), men jeg tror jeg har godt av å være med og kjenne på farten i fellesstarter og kjenne på hvor fort folk går, sier Weng.

Klæbo best i herreklassen

For mennene var det Johannes Høsflot Klæbo som var raskest rundt løypa i Toblach. Han slo Federico Pellegrino med litt over et sekund.

Emil Iversen tok seg videre med en 4. plass.

Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh tok seg også videre, mens Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger røk ut.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

    Vektløfteren Oleksandr Pjeljesjenko er den første OL-utøveren som har blitt drept i krigen i Ukraina, skriver The Guardian.

    Han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale OL-komiteen i Ukraina.

    30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under OL i Rio i 2016. Han har også blitt europeisk mester to ganger.

    «Det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i Ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale OL-komiteen i Ukraina på Instagram.

    Pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. Deretter gjorde han comeback og tok EM-gull i 85-kilosklassen i 2016. Året etter forsvarte han tittelen. I 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og sluttet å konkurrere.

    Mer enn 400 ukrainske idrettsutøvere og idrettsledere skal være drept i krigen.

    (NRK/NTB)

    U11uSDVHKrI
    Foto: Afp
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters
  • Merlier spurtet til seier i Giroen etter sylfrekk Pogacar-manøver

    Tadej Pogacar var nær ved å snyte spurterne for konfekten, men til slutt var Tim Merlier sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia mandag.

    De fleste ekspertene var på forhånd sikre på at den 166 kilometer lange etappen fra Novara til Fossano skulle ende med en massespurt. Det gjorde den også, men det var på hengende håret at ikke superstjernen Tadej Pogacar lurte alle.

    I den siste stigningen med noen få kilometer til mål satte sloveneren fart og fikk følge av sammenlagtrival Geraint Thomas. De to kom sammen inn på den siste kilometeren og hadde luke til det jaktende feltet.

    – Kan dette gå, da? Det hadde vært helt sykt. Alle snakket om spurterne før start, sa Discovery-ekspert August Jensen i innspurten.

    Med noen få hundre meter igjen var Pogacar-manøveren nøytralisert, og på streken var belgiske Tim Merlier først. Soudal Quick-Step-rytteren tok sesongens niende seier.

    – Dette var min hardeste seier noen gang. Det ble en tøff finale. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb, sa Merlier i seiersintervjuet.

    Verken Tobias Foss, Vegard Stake Laengen eller Torstein Træen fikk med utfallet av etappen å gjøre. Det var heller ikke ventet.

    Tadej Pogacar leder fortsatt rittet sammenlagt. Han har 45 sekunder tilgode på Thomas. (NTB)

    Tim Merlier vinner 3. etappe av Giro d'Italia
    Foto: LUCA BETTINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal