Hopp til innhold

Krisestart for Weng i Tour de Ski: – Jeg er bare ikke god nok

DOBBIACO (NRK) Heidi Weng (27) har vunnet Tour de Ski to år på rad. Men på den første konkurransedagen i årets utgave røk hun ut allerede i prologen.

Weng

LANGT BAK: Heidi Weng, her under prologen på dagens fristilssprint i Toblach.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Jenta fra Enebakk ble «bare» nummer 42 av de 75 startende i kvinneklassen. Det holder naturligvis ikke til noen kvartfinale i årets første Tour de Ski-konkurranse som er sprint i fristil. Det var 8,57 sekunder opp til prologvinner Sadie Bjornsen fra USA.

– Det var ikke noe som skjedde, det er bare at jeg ikke er god nok, da er det greit da, sier Heidi Weng – om opplevelsen av tour-starten i nydelige forhold i italienske Dobbiaco.

Hun ble deretter spurt om det var overraskende at hun var såpass langt bak de beste.

– Nei, egentlig ikke. Jeg har gjort det dårligere de andre sprintene. Jeg er nærmere prologvinnerne nå enn sist, det er i hvert fall positivt, sier Weng.

NRK TV: Følg herreprologen her

Syv norske videre

Falla

DAGENS BESTE NORSKE: Maiken Caspersen Falla, fra dagens prolog.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det var for øvrig ingen norske blant de elleve beste på dagens prolog. Bak vinner Bjornsen havnet Linn Sömskar, Stina Nilsson, Katja Visnar og Laurien van der Graff. Først på en 12. plass kom Maiken Caspersen Falla, 2,70 sekunder bak vinneren.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 14 og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på plassen bak der igjen.

I tillegg til de tre kjempet også Tiril Udnes Weng, Anna Svendsen, Lotta Udnes Weng og Mari Eide seg videre til kvartfinale.

Mangler sprintfart

Weng har vunnet Tour de Ski to år på rad. Men denne sesongen har hun kommet skjevt ut fra start av, helt siden i vår. Derfor forteller 27-åringen at hun ikke har noen store forventninger til seg selv i årets utgave. Målet er at kroppen skal fungere, sier hun, og at hun skal gjøre det bra på enkelte etapper.

På spørsmål fra en journalist om hvordan kroppen kjennes nå, svarer Weng slik:

– Jeg følte meg skikkelig bra, men jeg har ikke sprut og fart over det. Da blir man langt bak når man ikke klarer å stå på med sprintfart. Da blir det som det blir, sier hun – og får deretter spørsmål om det er fornuftig å gå hele Tour de Ski.

– For min del har ikke sammendraget noe å si, men det er greit med noen gjennomkjøringer, og jeg har vært litt småsyk i starten, så jeg fikk ikke gjort det jeg ville heller.

– Vi får se om jeg går opp bakken (sisteetappen i Val di Fiemme), men jeg tror jeg har godt av å være med og kjenne på farten i fellesstarter og kjenne på hvor fort folk går, sier Weng.

Klæbo best i herreklassen

For mennene var det Johannes Høsflot Klæbo som var raskest rundt løypa i Toblach. Han slo Federico Pellegrino med litt over et sekund.

Emil Iversen tok seg videre med en 4. plass.

Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh tok seg også videre, mens Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger røk ut.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Uavgjort i høydramatisk vestlandsderby

  På en utsolgt arena i Stavanger var det høyt tempo fra start i søndagens kamp mellom Viking og Brann, hvor Brann skapte de største sjansene innledningsvis.

  Flere ganger smalt det i metallet bak Viking-keeper Patrik Gunnarsson, og det var også mange tøffe og kraftige dueller i løpet av de 90 minuttene.

  – En strålende reklame for norsk fotball, oppsummerte fotballprofilen Brede Hangeland overfor TV 2 i pausen.

  Til pause var det hjemmelaget som hadde grunn til å være mest fornøyd, takket være Lars-Jørgen Salvesen, som headet Viking i ledelsen etter halvspilt omgang.

  Brann-presset fortsatte i den andre omgangen, men utligningen kom først etter en enorm tabbe i Viking-forsvaret.

  Midtstopperne Djibril Diop og Sondre Langås klarte sammen med keeper Patrik Gunnarsson ikke å bli enige om hvem som skulle klarere på en ball som spratt inne i feltet. Gunnarsson fikk bokset ballen ut, men på returen kom Ole Didrik Blomberg og fikk ballen i mål.

  Bård Finne trodde han avgjort for Brann noen minutter senere, men målet ble korrekt annullert for offside etter en VAR-sjekk. Dermed endte det 1-1 og med ett poeng til hver av lagene.

  – Det var en voksen fotballkamp og gøy å spille, sier Branns Bård Finne til TV 2.

  Viking Brann
  Foto: NTB
 • Sensasjonell norsk pallplass i Amstel Gold Race

  Ingvild Gåskjenn klinket til med en knallsterk tredjeplass i den prestisjetunge Amstel Gold Race i Nederland søndag.

  – Det er hennes desidert største resultat, utbrøt TV 2-kommentator Magnus Drivenes.

  – Hun er på pallen! I alle dager. Det er karrierens beste resultat, uten tvil. Så jeg syner? utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

  25-åringen fra Horten leverte en kjempespurt, og ble det den første norske syklisten med pallplass i Amstel Gold Race.

  – Det i seg selv er enormt. Hun var fantastisk sterk, sa Magelssen.

  Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren.

  Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.

  Det er første gang en norsk syklist har vært på pallen i Amstel Gold Race.

  Norske Ingvild Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren i Amstel Gold Race. Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.
 • Tre norske pallplasser i verdenscupen i roing

  De norske roerne imponerte stort under sesongåpningen i verdenscupen i italienske Varese søndag.

  I karrierens andre A-finale i dobbeltsculleren, klinket Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik til med andreplass under verdenscupåpningen i italienske Varese.

  Den norske duoen – som er kvalifisert til OL – kom i mål på tiden 6.50,60, og ble kun slått av de nederlandske vinnerne Lisa Scheenaard og Martine Veldhuis med 85 hundredeler.

  Helseth og Rørvik hadde vært i en A-finale i dobbeltsculler tidligere i karrieren. Det var i sveitsiske Luzern i juli i fjor, da de ble nummer seks.

  Lars Benske og Ask Jarl Tjøm leverte også en kjempeprestasjon da de rodde inn til 3.-plass i A-finalen i lettvekt dobbeltsculler. Den norske duoen lå lenge sist, men vartet opp med en ellevill avslutning og klokket inn på 6.13,87.

  Inger Seim Kavlie kunne også si seg godt fornøyd da også hun ble nummer tre i A-finalen i singlesculler. Hun klokket inn på 7.27,82, 8,51 sekunder bak den nederlandske vinneren.

  Jonas Juel og Erik Andre Solbakken rodde inn til 5.-plass i herrenes A-finale i dobbeltsculler med tiden 6.17,12, mens Jan Oscar Helvig og Kristoffer Brun ble nummer tre i B-finalen.

  Lørdag rodde også Maia Lund inn til 2.-plass i sin A-finale i lettvekt singlesculler. (NTB/NRK)

  Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik under verdenscupen i italienske Varese
  Foto: Balint Czucz / Roforbundet

Sendeplan

Kl. Program Kanal