Hopp til innhold

Solskjær-favoritt får stryk etter tapet: – De er ikke gode nok

Det ble en marerittdag for Manchester United da Brighton ble for sterke på Old Trafford. Nå får spillerne høre det av klubblegende.

Premier League - Manchester United v Brighton & Hove Albion

KRISESTART: Det ble ingen jubel på Old Trafford i sesongåpningen.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Erik ten Hag fikk ikke starten han håpet på. Det ble tap i Premier League-debuten mot Graham Potters Brighton.

Med søndagens tap er ten Hag den første United-manageren som taper sin offisielle United-debut siden Louis van Gaal i 2014.

United-legende Roy Keane var ikke imponert over ten Hags mannskap. Spesielt midtbanen får kritikk.

– Fred og McTominay er ikke gode nok. De kommer ikke til å få Manchester United tilbake. Vi ser det uke inn, uke ut, sa Keane i Sky Sports studio etter kampen.

775586382

SKY SPORTS-EKSPERT: Tidligere United-spiller Roy Keane.

Foto: NICK POTTS / AFP

Eksperten har for vane å være streng med United-spillere og trenere. McTominay og Fred spilte jevnlig under Ole Gunnar Solskjær, og de var også en del av startoppstillingen til ten Hag. Men han vil foreløpig ikke kritisere den ferske manageren.

– Gi mannen en sjanse. Gi ham penger, for han må rekruttere. Det er problemer lenger oppe i klubben, og det er flere protester fra supporterne i dag. Det er store, store problemer i United, sa han.

Ten Hag selv var naturlig nok også skuffet etter nederlaget på Old Trafford.

– Det er selvsagt et tilbakeslag og en stor skuffelse. Jeg visste fra start av at det ikke kom til å bli enkelt. Vi ga bort to baller enkelt, og vi var ikke godt nok organisert, sier Ten Hag til BBC.

Han er imidlertid ikke like ivrig som Keane når det gjelder spillerkjøp.

– Vi kan gjøre det bedre med de spillerne vi har, sier nederlenderen.

Scorer «alltid» mot United

Søndagens tomålsscorer Pascal Groß har nå scoret seks mål mot de røde djevlene i karrieren. Det er dobbelt så mange scoringer som han har scoret mot noen annen motstander i Premier League, ifølge Opta.

– Jeg ville elsket å score flere mål mot andre lag, men det er alltid Manchester United. Jeg vet ikke hvorfor, sier Groß til Sky Sports.

Etter at United stanget i starten av kampen, var det Brighton som sendte første stikk. Welbeck ble spilt flott igjennom i bakrom. Den tidligere United-spilleren serverte så ballen til Groß på bakerste stolpe, som satte ballen enkelt bak David de Gea.

Men vondt skulle bli til verre. Brighton rullet fint opp utenfor Uniteds sekstenmeter, og Groß satte sin andre scoring for dagen da han satte inn en retur som ble fremprovosert av Solly Marsh.

– Jeg stiller spørsmål ved personligheten i laget. Når de ikke har ball, så er de så åpne at det er uvirkelig. Det er rom overalt, sa Keane i pausen.

Premier League - Manchester United v Brighton & Hove Albion

TAP: Cristiano Ronaldo kom inn fra benken, men han klarte ikke å sikre poeng for Manchester United.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Ronaldo byttet inn

Seriestarten på Old Trafford foregikk uten Cristiano Ronaldo fra start. Portugiseren har hatt en usikker sommer i vente, der han angivelig skal ønske seg bort fra rødtrøyene. Han har også stått over treningsleir på grunn av familiære problemer.

Men etter 50 minutter hadde ten Hag sett nok av et Ronaldo-løst United. Superstjerna ble byttet inn for Fred, til stående applaus.

Et kvarter senere skulle det endelig gå Uniteds vei. Etter klabb og babb i feltet til Brighton, traff ballen hodet og skuldra til Diogo Dalot. Ballen gikk så via Alexis Mac Allister og i mål. Dermed stod det 1-2 med drøye 20 minutter igjen av ordinær tid.

– Det er ingen tvil om at Ronaldos innhopp har gjort Manchester United bedre, kommenterte Viaplays Lars Tjærnås.

Premier League - Manchester United v Brighton & Hove Albion

DEBUT: Erik ten Hags Premier League-debut endte ikke som forventet.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Men han klarte ikke å redde de røde djevlene. Dermed havner rødtrøyene bakpå i Premier League allerede etter første serierunde. De er eneste topp seks lag som har tapt før Manchester City møter West Ham. Liverpool gikk imidlertid på et poengtap da de spilte 2-2 mot Fulham.

Det blir en sjanse til å ta sin første Premier League-seier for sesongen om en snau uke. Da møter United Christian Eriksens gamleklubb Brentford på bortebane.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal