NRK Meny
Normal

Krever at Jones fratas medaljene

Presidenten i Den australske olympiske komiteen, John Coates, krever at Marion Jones fratas de fem OL-medaljene hun vant i Sydney.

Marion Jones tatt for doping
Foto: Franck Fife / Scanpix/AFP

Andre mener hun også må miste VM-medaljene hun vant i Sevilla i 1999 og i Edmonton i 2001.

Den amerikanske sprintdronning skal i et brev til venner og familie ha innrømmet at hun brukte doping før OL i Sydney i 2000, der hun vant fem medaljer, tre gull og to bronsemedaljer.

Les også: Beklager doping

Risikerer fengsel

Marion Jones kommer til å erkjenne skyld for å ha løyet til føderale agenter i USA i forbindelse med etterforskningen av BALCO-skandalen.

For det risikerer hun seks måneder fengsel. Nå kan det også hende at hun blir fratatt alle medaljer hun vant i årene 1999 til og med 2001. Marion Jones som var dominerende på sprinten og i lengde rundt årtusenskiftet, skal ha innrømmet å ha brukt stoffet THG (tetrahydrogestrinon), og hun hevder at hun fikk det av treneren Trevor Graham.

Kosttilskudd

Jones sier hun til å begynne med trodde hun fikk et kosttilskudd, men innser at varselklokkene burde ha ringt.

- Jeg burde ha fortstått at ikke alt var som det skulle da han fortalte meg at jeg ikke måtte fortelle om kosttilskuddet til noen, skriver Marion Jones i brevet som blir offentliggjort i Washington Post.

Saken tas opp igjen

Arne Ljungqvist som er formann i IOKs medisinske komite, sier at Jones-saken har ligget på vent i IOKs disiplinærutvalg.

- Den kommer helt sikkert til å bli tatt opp igjen nå, og alt annet enn at hun blir fratatt både OL- og VM-medaljer vil være en stor overraskelse. Det er ventet at Marion Jones kommer til å bli dømt av amerikanske myndigheter etter avsløringene og innrømmelsene i løpet av tre måneder.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal