NRK Meny
Normal

Krever at Jones fratas medaljene

Presidenten i Den australske olympiske komiteen, John Coates, krever at Marion Jones fratas de fem OL-medaljene hun vant i Sydney.

Marion Jones tatt for doping
Foto: Franck Fife / Scanpix/AFP

Andre mener hun også må miste VM-medaljene hun vant i Sevilla i 1999 og i Edmonton i 2001.

Den amerikanske sprintdronning skal i et brev til venner og familie ha innrømmet at hun brukte doping før OL i Sydney i 2000, der hun vant fem medaljer, tre gull og to bronsemedaljer.

Les også: Beklager doping

Risikerer fengsel

Marion Jones kommer til å erkjenne skyld for å ha løyet til føderale agenter i USA i forbindelse med etterforskningen av BALCO-skandalen.

For det risikerer hun seks måneder fengsel. Nå kan det også hende at hun blir fratatt alle medaljer hun vant i årene 1999 til og med 2001. Marion Jones som var dominerende på sprinten og i lengde rundt årtusenskiftet, skal ha innrømmet å ha brukt stoffet THG (tetrahydrogestrinon), og hun hevder at hun fikk det av treneren Trevor Graham.

Kosttilskudd

Jones sier hun til å begynne med trodde hun fikk et kosttilskudd, men innser at varselklokkene burde ha ringt.

- Jeg burde ha fortstått at ikke alt var som det skulle da han fortalte meg at jeg ikke måtte fortelle om kosttilskuddet til noen, skriver Marion Jones i brevet som blir offentliggjort i Washington Post.

Saken tas opp igjen

Arne Ljungqvist som er formann i IOKs medisinske komite, sier at Jones-saken har ligget på vent i IOKs disiplinærutvalg.

- Den kommer helt sikkert til å bli tatt opp igjen nå, og alt annet enn at hun blir fratatt både OL- og VM-medaljer vil være en stor overraskelse. Det er ventet at Marion Jones kommer til å bli dømt av amerikanske myndigheter etter avsløringene og innrømmelsene i løpet av tre måneder.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal