Hopp til innhold

Krasjet og haiket til stadion – så tok han NM-gull

Åsen sikret NM-gull foran Byåsen på stafett for herrer, men oppladningen gikk ikke knirkefritt for en av gullvinnerne.

zCWdHFEE8c0

GULLVINNERE: Magne Haga, Øystein Sendstad, og Herman Martens Meyer.

Foto: NTB

– Først så klarte jeg å sette fast bilen jeg skulle kjøre fra hytta, så skulle faren min hente meg, men han klarte å krasje.

Det forteller Øystein Senstad til NRK. Han gikk andreetappe for Åsen, som sikret NM-gull foran Byåsen og Rustad.

Men den gullmedaljen tar ikke Senstad for gitt.

Hadde han ikke fått haiket med en tilfeldig dame til stadion, hadde drømmen om NM-gull aldri blitt oppfylt.

– Nei, uten henne hadde jeg ikke kommet meg til start. Så jeg er veldig glad for det, sier han.

– Klarte du å fokusere?

– Det var heldigvis en god stund før start at jeg kom til stadion, så jeg ble ikke stressa av det, forteller han videre.

– Har du fått takket henne?

– Jeg har takket henne og er veldig glad for at hun kjørte meg.

Senstad forteller at de imidlertid hadde en reserveløsning. For Åsen hadde også et andrelag, og hvis Senstad ikke hadde rukket start måtte Ulik Auestad steppe inn, forteller Senstad videre.

– Det var egentlig 50/50 hvem av oss som skulle gå, så jeg er veldig glad for at jeg fikk gå. Jeg følte jeg hadde en veldig god dag med gode ski, så jeg er veldig fornøyd, utdyper han.

EilZxai3aQQ

GULL-JUBEL: Magne Haga omfavnet av lagkameratene rett etter å ha krysset målstreken.

Foto: NTB

Klarte ikke å innfri favorittstempelet

Byåsen hadde et soleklart favorittstempel før dagens stafett, men Johannes Høsflot Klæbo fikk en hard jobb som ankermann, da han måtte ta inn nærmere ett minutt på Åsen på sisteetappen.

Selv om Klæbo, sakte, men sikkert spiste opp sekunder på Haga i tet, holdt sistnevnte unna for forhåndsfavoritten og sikret NM-gull for Åsen.

– Det smaker utrolig godt. Jeg tror ikke det var helt ventet at vi skulle klare å ta gullet. Vi hadde vel håpet på topp seks, så det var veldig gøy, sier Haga til NRK.

Byåsen slet med feste på skiene, da tre lag skilte seg ut på førsteetappen. På andreetappe gjorde Magnus Øyaas Håbrekke alt han kunne for å gi Klæbo et godt utgangspunkt på ankeretappen, men fikk det tungt på sisterunden.

PREGET AV UHELL: Kjelsås-løper, Sondre Omland, var blant de som falt under på herrenes stafett.

– Nå har Byåsen for tiden verdens beste ankermann i Johannes Høsflot Klæbo, men han kan ikke trylle han heller, sa Torgeir Bjørn, NRKs langrennsekspert.

Klæbo forteller til NRK at ett minutt opp til Haga ble for mye.

– Jeg åpnet nok for hardt, men jeg hadde ikke noe annet valg. Jeg kunne ikke gå ut rolig. Du kan ta inn mye på slutten, men med over 55 sekunder til Haga ble det litt mye, forteller søndagens sølvvinner.

– Det var mange som lurte på hvor mye Klæbo kunne ta inn der, lurte du på det?

– Ja, selvfølgelig. Du vet aldri med ham. Men jeg visste at med 50 sekunder på en normal dag, så skulle jeg klare det, sier Haga til NRK.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal