NRK Meny
Normal

Krangler om dokumenter bak flere hundre tusen

Kontrollkomiteen i Norges Cricketforbund mener det mangler godkjennelse for bruk av cirka 800.000 kroner, men administrasjonen mener komiteen har gjort en for dårlig jobb.

Cricket, penger,

MYE MANGLER: Lønninger og reisekostnader er to av flere punkter som har gitt Norges Cricketforbund et underskudd på 800.00 kroner.

– Jeg har hverken sett et styrevedtak eller godkjenning fra styret om en slik økning av pengebruk, hevder leder i kontrollkomiteen i Norges Cricketforbund (NCF), Vineet Jain.

NRK skrev mandag om den betente konflikten mellom cricketforbundet og Norges Idrettsforbund.

Jain har den siste tiden gått gjennom regnskapsførselen til cricketforbundet for 2015 og funnet en rekke avvik.

– Reisekostnadene er overskridet med nesten 300.000 kroner, men jeg har aldri sett noen reiseregninger på det, sier Jain.

Kritiserer forbundet

Kontrollkomiteen skriver i sin rapport at det mangler styrevedtak bak flere kostnader, og de savner en rekke bilag knyttet til blant annet reiser.

Til tross for en positiv utvikling med over 700.000 i overskudd, skriver komiteen:

«NCFs regnskapsførsel er ikke pålitelig. NCF har hatt et år med mindre aktivitet, men vesentlig økte kostnader (...) Kontrollkomiteen vil presisere at regnskapet og budsjettoversikten ikke er god».

 • På spesielt to punkter har kostnadene økt i forhold til det vedtatte budsjettet.

Lønninger: 261.018 kroner

 • «Kontrollkomiteen har lagt merke til at lønnskostnader er på kr. 1.378.181 mot budsjettet som er kr. 1.117.163 dvs. kr. 261.018 for mye bruk».

Reisekostnader: 299.330 kroner

 • «Reisekostnader er på kr. 801 868 mot budsjettet på kr. 502.538, igjen et avvik på kr. 299 330».

Til sammen, inkludert «andre fremmedtjenester», dreier det seg om beløp på cirka 800.000 kroner.

Jain

KOMITÉLEDER: NRK møtte Vineet Jain på Lørenskog.

Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK

Mener komiteen har gjort en dårlig jobb

Espen André Johansen var generalsekretær i forbundet i 2015. Han er kritisk til arbeidet bak rapporten, som han mener er svært mangelfull.

– Jeg stiller meg undrende til arbeidet kontrollkomiteen har gjort. Spørsmålene som reises her, er det mulig å finne i styreprotokoller eller i dialog med administrasjonen, Idrettens regnskapskontor (IRK) og det forrige styret, sier Johansen.

Han understreker at han selv ikke sitter på dokumentasjonen, men peker på naturlige årsaker til at kostnadene økte:

– Norges herrelandslag kvalifiserte seg til World Cricket League 6, det påførte forbundet en ekstra reise med landslaget for å spille en turnering. Det er informasjon jeg forventer at en kontrollkomité klarer å fremskaffe, sier Johansen, og viser til at den forlengede sesongen også ga høyere lønnsutgifter.

NRK har forsøkt å få kontakt med nåværende generalsekretær Morten Bruun Evensen uten hell.

Daglig leder Kai Holmen i Idrettens regnskapskontor har fått rapporten på mail, men har ikke besvart NRKs spørsmål.

Den kastede nestlederen Mohammad Ikhlaq Khan forteller at flere av kostnadene ble styrebehandlet, men at det var uenighet internt.

Jain hevder komiteen har gått gjennom alle styreprotokollene, men innrømmer at komiteen har hatt dårlig tid med arbeidet.

Komiteen har heller ikke hatt dialog med IRK.

– Hvis de mener det er feil, er det bare å sende det til oss, sier Jain, som ikke utelukker en ny rapport.

NRK videreformidler kritikken fra den tidligere generalsekretæren.

– Vi ba dem sende alt til oss, med tanke på kontoutskrifter, vedtak og regnskap. I tillegg har vi sett på vedtakene og protokollene på nettsiden. Vi har laget en rapport ut i fra det vi har funnet.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal