Hopp til innhold

Liverpool reddet av omstridt avgjørelse: – Komplett kaos. Dette funket ikke.

Alle trodde at Wolves-forsvarer Toti Gomes sendte gjestene i føringen ti minutter før slutt. Linjedommeren var oppe med offsideflagget, men det finnes tilsynelatende ingen bevis på at det var rett.

Lopetegui

REFERAT: Her kan du se kampreferat.

Både BBC og ITV melder at det ikke var en kameravinkel som kunne bekrefte hvorvidt det var en offside eller ikke.

– Det er i så fall en liten skandale, sier Kasper Wikestad i Viaplay-studio etter kampslutt.

Ut ifra TV-bildene var det vanskelig å se hva som skulle ha vært offside inne i feltet. Tilsynelatende var Matheus Nunes som var i offside nærme hjørneflagget. Nunes hadde tatt hjørnesparket i forkant, og var ikke å se på TV-bildene som ble vist.

Regelen er slik at avgjørelsen som er tatt på banen – blir stående.

– Men det er slik at det er tatt en avgjørelse på banen av assistentdommeren, som har vinket for offside. Da er det slik at hvis man ikke finner bilder som kan motbevise den avgjørelsen, så må offsideavgjørelsen stå, konkluderer Wikestad.

Han følger opp på Twitter natt til søndag:

– Det er aldri offside på Matheus Nunes. Tenker kanskje han vinket på Toti da, som ikke er offside, heller. Det sagt, virker rart det og, for de har jo kommunikasjon med bussen.

– Komplett kaos. Dette funket ikke, fastslår kommentatoren.

VAR-drama

Wolves-manager Julen Lopetegui var svært uenig i og viste det velkjente VAR-tegnet etter det oransje-trøyene trodde var vinnermålet.

Toti Gomes

ØYEBLIKKET: Toti Gomes satte i gang store jubelscener da han trodde han avgjorde kampen mot Liverpool.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Den spanske treneren var rasende etter kampen, hvor han og Wolves-kaptein Rúben Neves oppsøkte dommeren for å få svar på annulleringen.

– Vi har sett situasjonen, og det finnes ingen offside. Beklager. Det er umulig. Noen har fortalt han at det er offside, men vi har sett bildene og det eksisterer ikke. Avgjørelsen er feil, sier Lopetegui til ITV.

Også Klopp var usikker angående Wolves' tredje scoring.

– Jeg er ikke helt sikker på deres tredje mål. Vi har bare et bilde hvor det mulig ser ut som offside, men jeg forstår hvorfor de er sinna over annulleringen. Vi ønsker ikke at VAR skal bare ha en vinkel, sier Klopp til ITV.

Pål André Helland sa i Viaplay-studio før det ble kjent at det ikke var bilder av situasjonen, at det var uforståelig at TV-seerne ikke fikk se bildene av Nunes i offsideposisjon.

– Det er helt spinnvilt av de som produserer at vi ikke får se VAR-bildene, sa den tidligere Lillestrøm-spilleren.

Stor keepertabbe

– Så kommer jo alle tabbers mor. Den kommer til å dukke opp i samtlige årskavalkader av FA-cupen 22/23, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Liverpools målvakt, Alisson, hadde full kontroll på ballen etter 25 minutters spill, etter et Wolves-angrep. Merseyside-klubben rotet så vekk ballen, men gjestene klarte ikke å utnytte slurvet.

Sekunder etterpå serverte målvakten til de rødkledde en ny mulighet for gjestene. Han sparket ballen rett i føttene på Wolves-angriper Gonçalo Guedes, som satte ballen i mål.

Alisson

MEGATABBE: Alisson ga ballen til Gonçalo Guedes som sendte gjestene i ledelsen i førsteomgang.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Liverpool-manager Jürgen Klopp fortalte hva han syntes om tabben.

– Det målet skal ikke skje, men vi alle vet hvor ofte Alisson redder oss, sa Klopp til ITV.

Wikestad la merke til at målvakten ser rett på Guedes, men likevel valgte å spille ballen.

– Han ser på han, også sier han «why don't you have a go?» (kan du ikke bare gi det et forsøk?), sa Kasper Wikestad i Viaplay-studio i pausen.

Tjærnås la til at det beviser at de beste keeperne kan gjøre de største tabbene.

– Vi så en enorm keepertabbe på Old Trafford i går, og vi ser en enorm keepertabbe i dag, sa Tjærnås rett etter det første målet.

Tidligere landslagskeeper, Erik Thorstvedt, hadde først ikke sett situasjonen da NRK tok kontakt. Da han fikk se situasjonen, svarte han:

– En «skal» jo spille seg ut bakfra, og spiller på små marginer hele tiden. Da går det galt av og til, skriver han i en SMS og fortsetter:

– Det er ikke første gang Allison roter med ballen i beina. De fleste lag har minst en sånn i sesongen. Men denne var jo VELDIG rar. Ser han ham ikke?

Núñez-mål

Like før pause klarte endelig storkjøpet til Liverpool, Darwin Núñez, å finne nettmaskene for første gang etter VM-pausen. Trent Alexander-Arnold prikket en fantastisk pasning til uruguayaneren som satte den lekkert i mål på helvolley.

Nunez

NETTKJENNING: Endelig fant Núñez veien til mål og han slapp følelsene løs på Anfield.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Liverpool tok kontroll på kampen etter pausen, og bare åtte minutter inn i andreomgangen fikk debutanten, Cody Gakpo, sitt første målpoeng i Liverpool-drakt.

Han fant nemlig Mohamed Salah inne i feltet, og etter en klumsete klarering fra Wolves-stopper Toti. Ballen falt rett i beina egypteren som iskaldt satte ballen i mål.

Superinnbyttere

Etter 63 minutter gjorde den spanske Wolves-manageren, Julen Lopetegui, et trippelbytte. Blant disse tre var Hee-chan Hwang og Matheus Cunha. Det skulle vise seg å være en smart avgjørelse.

Bare tre minutter senere vant sørkoreaneren ballen og stormet fremover. Han kombinerte flott med Cunha som pisket ballen hardt inn foran mål. Der var Hwang igjen og styre ballen i mål bak en utspilt Alisson.

Wolves-jubel

JUBEL: Gjestene jublet for 2–2 på Anfield.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Kampen endte 2–2 mellom Liverpool og Wolverhampton, som betyr at Premier League-klubbene må ut i omkamp, i et ellers tett kampprogram. Det er neppe Lopetegui eller Liverpool-manager Jürgen Klopp spesielt fornøyde med.

Sportsnyheter

Idrettstinget

Høy temperatur før Al-Samarai vant presidentvalget: «Verdensmesterskapet i å snakke stygt»

Både styremedlem Astrid Uhrenholdt Jacobsen og håndballpresident Kåre Geir Lio holdt flammende innlegg før valget i Norges idrettsforbund. Så ble Zaineb Al-Samarai valgt til ny president.

Siste nytt

 • Benzema ferdig i Real Madrid.

  Franske Karim Benzema forlater Real Madrid i sommer. Det ble bekreftet søndag.

  Benzema ble hentet fra Lyon i 2009 og har siden vært med på å vinne alt som vinnes kan. Det har totalt blitt 25 titler, inkludert fem mesterligatriumfer og fire ligagull.

  LaLiga - Real Madrid v Almeria
  Foto: ISABEL INFANTES / Reuters
 • Mol og Sørum til finale i Tsjekkia

  Anders Mol og Christian Sørum tok seg til finale i verdenstourturneringen i sandvolleyball i Ostrava. De slo hjemmehåpene i semifinalen.

  Med settsifrene 19-21, 21-17, 15-8 er nordmennene klare for finale foran den tsjekkiske duoen Ondrej Perusic/David Schweiner.

  I finalen, som starter 16.30, venter enten Cherif Younousse/Ahmed Tijan, Qatar eller amerikanske Andrew Benesh/Miles Partain.

  Den norske stjerneduoen tapte et jevnt første sett i semifinalen, før de i sett nummer to fikk spillet mer på gli og utlignet. Dermed måtte kampen avgjøres i et tredje sett.

  Der skaffet de seg en stor ledelse og ga ikke fra seg initiativet på vei mot finaleplass. (NTB)

  EM Sandvolley 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Dennis Hauger nummer åtte i Barcelona

  Dennis Hauger endte på 8. plass under søndagens Formel 2-løp i Barcelona.

  Nordmannen startet fra sjette beste startspor og falt dermed to plasser. Prema-fører Oliver Bearman vant løpet og tok sin andre seier denne sesongen.

  Hauger står med én seier denne sesongen. Den kom under sprintløpet i Australia.

  Nå venter en liten pause for Formel 2-sirkuset. Neste runde kjøres i Østerrike 2. juli.

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste