Hopp til innhold

Kolstad tok NM-gull – slo Elverum 27-23 i finalen

En strålende første omgang la grunnlaget for Kolstad i 27-23-seieren over Elverum i NM-finalen i håndball søndag.

– Det var deilig. Vi spiller en fantastisk 1. omgang der vi tar et langt skritt i riktig retning, men så surrer vi det til i annen omgang med masse bom og dumme feil. Vi står i det og vinner til slutt. Det er jeg stolt over, sa Sander Sagosen til TV 2.

Trønderne ledet 18-11 til pause etter et sterkt siste kvarter av den første omgangen. Kolstad satte inn et rykk midtveis i 1. omgang. Da gikk trønderne fra 7-7 til 10-7, og etter hvert ble ledelsen økt ytterligere.

Elverum kom ut i 2. omgang med mer energi og reduserte fort til 15-18. Den luken holdt seg lenge før Kolstad langt på vei sikret seieren med firemålsledelse med tre og et halvt minutt igjen.

Den luken ble aldri tettet, og dermed kunne Kolstad juble for sitt annet NM-gull på to år.

Kolstad startet for noen år siden en storsatsing og hentet flere stjernespillere tilbake fra europeiske toppklubber.

Blant dem som har sluttet seg til klubben er Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud.

I fjor høst ble det imidlertid kjent at klubben slet hardt økonomisk. Det førte til at mange spillere måtte ned i lønn. Tidligere i februar signerte Sagosen ny kontrakt med laget fra hjembyen.

Kolstad og Elverum møttes også i fjorårets NM-finale. Der stoppet Kolstad rivalens rekke på fire NM-gull på rad. Elverum står med fem NM-titler siden 2009/10. (NTB)

e3ga-I_2lBg
Foto: NTB

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

d

Svensk profil opprørt etter «Janteloppet»: – Nesten et mordforsøk

Max Novak tok en sterk tredjeplass i lørdagens Ski Classic-renn. Men svensken er irritert på det som skjedde på den andre runden – som han tror kan ha kostet ham seieren.

Siste nytt

 • Amerikansk OL-håp ute av OL

  Alicia Monson, USAs rekordholder på 5000 og 10.000 meter, mister sommerens OL i Paris.

  Årsaken er en avrivning i menisken. Hun har nå blitt operert og det er ventet at hun må gjennom en lengre periode med rehabilitering og opptrening.

  – Jeg har jobbet hardt for muligheten til å representere USA i enda et OL, så det smerter å ikke stille til start, skriver Monson på Instagram.

  25-åringen kom på 5.-plass på 10.000-meteren under VM i Budapest sist sommer. Hun var regnet som en outsider til medalje i sommerens leker.

  US Championships Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Hollywood-laget Wrexham rykket opp

  Wrexham er klar for nivå tre i engelsk fotball, League One, etter å ha vunnet 6–0 mot Forest Green Rovers.

  Dermed er klubben, som eies av Hollywood-kjendisene Ryan Reynolds og Rob McElhenney, har dermed rykket opp to sesonger på rad.

  – Hvis du fortalte meg for noen år siden at jeg ville grått fledestårer over en kamp som fant sted i Nord-Wales, ville navnet ditt vært Rob McElhenney. Gratulerer til Wrexham og til co-styrelederen min, skriver skuespilleren Reynolds på X/Twitter.

  Hans partner var hakket mer ordknapp:

  – Har ikke ord, skrev McElhenney.

  Klubben ble stiftet i 1864. For litt mer enn tre år siden ble den kjøpt opp av de to Hollywood-yndlingene. De siste årene har de tiltrukket seg en stor internasjonal fanbase og økt oppmerksomhet gjennom Disney-serien «Welcome to Wrexham».

  Wrexham US Tour Soccer
  Foto: Jon Super / AP
 • Uavgjort for Berges Burnley etter utrolig selvmål

  Sander Berge og Burnley var på vei mot en kjærkommen seier, men etter en enorm tabbe fra keeper Arijanet Muric endte det med ett poeng.

  Burnley trenger alt de kan få av poeng for å unngå nedrykk til nivå to, og Josh Brownhill tente håpet om tre dyrebare poeng da han sendte vertene opp i ledelsen kvarteret før slutt.

  Håpet var imidlertid bare tent i fem minutter før Berge sendte ballen tilbake til Muric.

  Kkeeperen forsøkte å bruke sålen til å dempe pasningen. Muric var imidlertid uoppmerksom, og ballen trillet via foten hans og inn i eget nett.

  Dermed er det seks poeng opp til trygg grunn for Berges lag. Sheffield United, Manchester United, Newcastle, Tottenham og Nottingham Forest gjenstår i sesonginnspurten. (NTB)

  Burnley
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal