NRK Meny
Normal

Mikko Kokslien tok sin første verdenscupseier

Mikko Kokslien vant kombinertrennet på hjemmebane i Lillehammer lørdag, i det som var en sterk norsk dag.

Video Intervju med Mikko Kokslien etter seieren

Se intervju med Mikko Kokslien etter seieren.

Mikko Kokslien

Mikko Kokslien var Norges største håp etter hopprennet, og innfridde alle forventninger.

Foto: Olsen, Geir / Scanpix

Kokslien gikk et sterkt langrenn og vant 8,4 sekunder foran verdenscupleder Jason Lamy Chappuis fra Frankrike. Østerrikske Felix Gottwald tok tredjeplassen.

For første gang kunne Kokslien ta steget opp på toppen av seierspallen. I Kuusamo for en uke siden kom han på annenplass. Kokslien har også en tredjeplass fra Vikersund i mars 2009.

Gikk seg opp

Kokslien var nummer 16 etter hopprennet og gikk ut 1.04 minutter etter ledende Francois Braud. Da en kilometer gjensto, sto seierskampen mellom Kokslien og Chappuis, og nordmannen var sterkest på siste del av løypen.

Video Mikko Kokslien

Se video: Her rykker Kokslien fra Chappuis.

Håvard Klemetsen, som var beste nordmann etter hopprennet, gikk seg opp fire plasser og ble nummer sju, mens Jan Schmid ble nummer åtte. Espen Rian ble nummer elleve. Magnus Moan endte på 26.-plass.

Skuffet Moan

- Jeg er alt for langt bak – igjen. Det er rett og slett for dårlig. Jeg har vært på sporet av noe bedre på trening, men får det ikke helt til i renn. Jeg må nok opp et par hakk til i morgen, sa Moan til NRK etter hopprennet.

Ledende Braud hoppet 138,5 meter og gikk ut med 12 sekunders ledelse på østerrikske Bernhard Gruber. Verdenscupleder Jason Lamy Chappuis var nummer tre, 18 sekunder bak Braud før langrennet.

Siste nytt

 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP
 • Ny Viking-trener presenteres snart

  Denne uken har både Bjarne Berntsen og Lars Bohinen blitt lansert som ny Viking-trener. Nå varsler Viking-ledelsen at en ny trener blir presentert innen kort tid. – Vi er klare til å oversende innstillingen vår til styrene. Der skal den endelige beslutningen tas, forteller daglig leder i Viking, Eirik Henningsen.

 • Assist for Zuccarello i bortetap

  New York Rangers røyk på et 2-3-tap borte mot Ottawa Senators onsdag. Mats Zuccarello kunne notere seg for en assist.

  Nordmannen står med 25 målpoeng (7 mål, 18 assist) etter 31 spilte kamper. New York Rangers' neste kamp er hjemme mot Los Angeles Kings.

  Zuucc
  Foto: Cole Burston / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming