Kokslien slo Northug som 18-åring

I 2003 spurtslo kombinerløper Mikko Kokslien langrennsesset Petter Northug på en sprint. Likevel har Kokslien aldri vært i tvil om hva han skulle satse på. – Kombinert er mer utfordrende, sier han.

Mikko Kokslien

Mikko Kokslien og Petter Northug utkjempet mange dueller i skiløypa som tenåringer. Da var ofte Kokslien best.

Foto: Scanpix

Se kombinert torsdag: Hopp klokken 11.30, langrenn kl. 16

Mikko Kokslien kunne like så godt blitt langrennsløper som kombinertløper. Han var så god i langrenssporet at han slo Petter Northug som 18-åring.

– Jeg husker det godt, men jeg var mest irritert for at jeg ikke slo Martin Johnsrud Sundby som vant med to centimeter, sier Mikko Kokslien.

Rennet han snakker om var en norgescup-sprint på Lillehammer i desember 2003. Johnsrud Sundby, Kokslien og Northug tok pallplassene.

Petter Northug husker at han konkurrerte mot Kokslien tidlig i tenårene.

- Det var Kokslien som gikk fortest da vi konkurrerte mot hverandre, har Northug tidligere fortalt NRK.

Ingen spurtkanon

I mandagens lagkonkurranse ble Magnus Moan vurdert som en bedre spurter enn Kokslien og gikk derfor ankeretappen.

Kokslien selv hevder han ikke er så god til å spurte, men det er vanskelig å forklare når du slo Northug mindre enn to år før sistnevnte slo gjennom - nettopp med en kjempespurt.

– Det var en seig sprintløype den vi gikk på Lillehammer, og Northug lå nok litt bak meg allerede før oppløpet. Spurten sto mellom Johnsrud Sundby og meg, forklarer han, men legger til:

– Jeg har jobbet mye med spurten og blitt flinkere. På en god dag klarer jeg å spurte bra, men jeg er ingen utpreget spurter.

Artikkelen fortsetter under bildet

Mikko Kokslien

De norske kombinertgutta med Magnus Moan (t.v.), Jan Schmid, Mikko Kokslien og Håvard Klemetsen tok bronse i lagkonkurransen i den lille bakken.

Foto: Øijord, Thomas Winje / SCANPIX

– Jeg var en god langrennsløper

I tenårene deltok Mikko Kokslien i både langrenn-, hopp- og kombinert-konkurranser.

– Jeg var en god langrennsløper også, men har aldri vurdert å satse bare på det. Jeg har alltid sett på kombinert som mye mer utfordrende enn både langrenn og hopp.

– For ikke så lenge siden fant jeg en gammel avisartikkel om meg der jeg som tiåring sier at jeg skal bli kombinertuttøver. Jeg har alltid trivdes best med kombinert, sier Kokslien.

Selve seieren over Northug hevder Kokslien han ikke tenker så mye på.

– Vi har gått hver vår vei. Han har blitt en god langrennsløper og jeg en god kombinertløper, sier Kokslien.

Video: Kokslien etter det individuelle løpet

Video Kokslien: - irriterende nært en medalje

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter: 500 m og 1500 m
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 1500 m menn
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, prolog
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, prolog
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner
V-cup skøyter: 500 m menn