NRK Meny
Normal

Moan: - Kroppen føltes som betong

De norske kombinertguttene kopierte bronsen fra normalbakken da de fikk den samme plasseringen i lagkonkurransen i ski-VM fredag.

Det norske kombinertlaget

En sliten Magnus Moen fikk hjelp at lagkameratene etter at han hadde gått Norge inn til bronse

Foto: NRK

NRK.no fulgte rennet

- Kroppen føltes som betong, og jeg fikk ikke mer ut av den i dag, sa en tydelig skuffet Magnus Moan på pressekonferansen etter løpet.

Moan gikk sisteetappe for Norge og tok en stund inn på Østerrike og Tyskland som lå i tet, men halvveis på etappen var det slutt på innhentingen av nordmannen som har slitt med sykdom under mesterskapet.

- Sykdom kan man ikke gjøre som mye med. Jeg er lei meg for at det gikk som det gikk, men i dag kunne jeg ikke gjøre så mye mer, sa Moan videre.

Skuffet i bakken

Norge lå på fjerdeplass etter variabel hopping i Holmenkollbakken tidligere på dagen, men i langrennet viste de norske guttene at de ville være med å kjempe om medaljene.

- Vi hadde et litt skjevt utgangspunkt etter hoppingen. Vi er godt fornøyd med bronsen. Gutta gikk et knallgodt langrenn, sa landslagstrener Kjetil Strandbråten til NRK.

- Det ble en fin dag. Det var bra trøkk i løypa og det var sol, sa en fornøyd Mikko Kokslien etter at bronsen var sikret.

Kamp om gullet

Etter to etapper ble det klart at kampen om gullet ville stå mellom Østerike og Tyskland, mens Norge måtte kjampe om tredjeplassen med Frankrike. Den duellen avgjorde Magus Moen definitivt i Norges favør etter at Jan Schmid ga han et forsprang på Frankrike ut på den siste etappen.

Moan startet sterkt ut fra start og tok inn sekunder på tetduoen, men de skjønte etterhvert faren og sørget for at han ikke nærmere seg på den siste sløyfen.

Mario Stecher sørget for at Østerrike tok et nytt laggull da han spurtslo Tino Edelman.

Magus Moan var 40,6 sekunder bak vinneren i mål.

Nett-TV: Nytt gull til Østerrike

Video Ski-VM 2011: Kombinertstafett

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting