NRK Meny
Normal

Kokslien avsluttet nesten med seier

Bryan Fletcher fra USA holdt så vidt unna for Mikko Kokslien i lørdagens kombinertkonkurranse i Holmenkollen og tok sin første verdenscupseier.

Video Mikko Kokslien imponerte ikke

Mikko Kokslien avsluttet sesongen med andreplass i Holmenkollen og tredjeplass i verdenscupen

Foto: Nyhetsspiller

Fletcher gikk lenge i tet sammen med japaneren Taihei Kato. Sistnevnte ledet etter hoppdelen. Duoen stivnet nesten fullstendig på de siste hundre meterne inne på skistadion.

Mikko Kokslien og Magnus Moan var i gruppen som ledet an i jakten bak på den siste runden. Da løperne var bak Gratishaugen for siste gang hadde Fletcher og Kato nesten 20 sekunders forsprang. Selv om det gikk tungt også for gruppen bak, viste Kokslien at han hadde krefter igjen til en utrolig sluttspurt.

På oppløpet hentet Kokslien inn Kato og spurtet inn til annenplassen. Bare 2,3 sekunder skilte fram til vinneren over målstreken. Kanskje ventet Kokslien litt for lenge med å sette inn det siste giret. Kombinertløperen fra Søre Ål gikk ut hele
1.50 etter Kato i løypa og virket uansett å fornøyd med annenplass. Den samme sluttplasseringen fikk han også i fredagens konkurranse.

Kato klarte å kare seg i mål som nummer tre, mens Magnus Moan ble nest beste nordmann på femteplass. Trønderen var 5,5 sekunder etter Fletcher i mål. Gudmund Storlien gikk ut som nummer fire, men tapte noen plasseringer og fikk 10.-plass til slutt.

Lørdagens kombinertkonkurranse ble noe amputert. Marssolen i Holmenkollen førte til at det lugget i ovarennet da utøverne gjennomførte sine første hopp. Dermed ble det besluttet å korte ned konkurransen til kun ett hopp i bakken, og ti kilometer langrenn i stedet for 15 kilometer.

Siste nytt

 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images
 • Snøball mot Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen raste etter at noen i publikum kastet en snøball på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Nordmannen endte nok en gang på andreplass bak Marcel Hirscher.

  ddd
 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal