NRK Meny
Normal

Kokslien avsluttet nesten med seier

Bryan Fletcher fra USA holdt så vidt unna for Mikko Kokslien i lørdagens kombinertkonkurranse i Holmenkollen og tok sin første verdenscupseier.

Video Mikko Kokslien imponerte ikke

Mikko Kokslien avsluttet sesongen med andreplass i Holmenkollen og tredjeplass i verdenscupen

Foto: Nyhetsspiller

Fletcher gikk lenge i tet sammen med japaneren Taihei Kato. Sistnevnte ledet etter hoppdelen. Duoen stivnet nesten fullstendig på de siste hundre meterne inne på skistadion.

Mikko Kokslien og Magnus Moan var i gruppen som ledet an i jakten bak på den siste runden. Da løperne var bak Gratishaugen for siste gang hadde Fletcher og Kato nesten 20 sekunders forsprang. Selv om det gikk tungt også for gruppen bak, viste Kokslien at han hadde krefter igjen til en utrolig sluttspurt.

På oppløpet hentet Kokslien inn Kato og spurtet inn til annenplassen. Bare 2,3 sekunder skilte fram til vinneren over målstreken. Kanskje ventet Kokslien litt for lenge med å sette inn det siste giret. Kombinertløperen fra Søre Ål gikk ut hele
1.50 etter Kato i løypa og virket uansett å fornøyd med annenplass. Den samme sluttplasseringen fikk han også i fredagens konkurranse.

Kato klarte å kare seg i mål som nummer tre, mens Magnus Moan ble nest beste nordmann på femteplass. Trønderen var 5,5 sekunder etter Fletcher i mål. Gudmund Storlien gikk ut som nummer fire, men tapte noen plasseringer og fikk 10.-plass til slutt.

Lørdagens kombinertkonkurranse ble noe amputert. Marssolen i Holmenkollen førte til at det lugget i ovarennet da utøverne gjennomførte sine første hopp. Dermed ble det besluttet å korte ned konkurransen til kun ett hopp i bakken, og ti kilometer langrenn i stedet for 15 kilometer.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal