Hopp til innhold

Knepen seier for håndballjentene

De norske håndballjentene slo tilbake etter den stygge nesestyveren mot Nederland da Danmark ble slått 28-27 i Stavanger lørdag.

Det seiersvante mannskapet til Thorir Hergeirsson innledet firenasjonersturneringen på hjemmebane med 24-33-tap for Nederland. Lørdag ble det nederlaget etterfulgt av en langt bedre dag på jobben.

Avgjørelsen falt da Henny Reistad satte inn 28-27-målet få sekunder før slutt.

Norge innleder EM mot Kroatia fredag i neste uke. Mannskapet til Thorir Hergeirsson er tittelforsvarere etter gullet i 2020. Med i gruppen er også Sveits og Ungarn. (NTB)

Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Danmark
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Siste nytt

  • Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

    Eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball.

    Det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye VAR-utvalg i NFF.

    Det opplyser generalsekretær Karl-Petter Løken på en pressekonferanse torsdag.

    – Klubbene kan etter hver serierunde melde inn VAR-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller Løken.

    Grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

    – Dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av VAR og dommerrollen. Det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av VAR, sier dommersjef Terje Hauge.

    – Så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (NTB).

    VAR Norge
    Foto: NTB
  • Disse blir Holmenkollens rivaler om skiskytter-VM

    Holmenkollen får konkurranse fra Hochfilzen og Kontiolahti om å få arrangere VM i skiskyting i 2028 og 2029.

    Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) melder at trioen har søkt på begge mesterskapene. Tildelingen skjer på kongressen i Beograd i slutten av september.

    I februar ble det kjent at Norges Skiskytterforbund (NSSF) og Oslo kommune kom til å jobbe for å få VM tilbake til Holmenkollen. Det ble sist arrangert der i 2016.

    – Holmenkollen arrangerer verdenscup i skiskyting hvert år, og vi er en anerkjent arrangør i skiskyttersirkuset. At en stor medlemsnasjon som Norge også påtar seg større mesterskap med jevne mellomrom, er både ønskelig og forventet, sa NSSFs generalsekretær Morten Djupvik i vinter.

    Hochfilzen var østerriksk arrangør senest i 2017, mens finske Kontiolahti hadde det i 2015. (NTB)

    Skiskyting
    Foto: NTB
  • OL-toget er gått for norske turnere

    Norge stilte med to turnere i OL i Tokyo. Nå er det klart at sommerens Paris-OL går uten en eneste norske turner.

    I Tokyo-OL deltok Julie Dicko Erichsen og Sofus Heggemsnes. Veldig mye skal til om en norsk turner klarer å ta seg til Paris. Nåløyet er blitt trangere og trangere.

    – Det toget er nok dessverre gått. Det meste av OL-kvalifisering skjedde i forbindelse med verdenscupen, og det skal mye til om noen av våre klarer å kvalifisere seg via EM. Det er blitt tøffere og tøffere, og kravene er skjerpet. Hadde det vært for to år siden, så hadde det holdt, sier generalsekretær Mona Kristiansen i Norges Gymnastikk- og Turnforbund til NTB. (NTB)

    2OHd_s3PmuU
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal