Knallsterkt comeback av Phelps

Svømmekongen Michael Phelps beviste hvem som er best i butterfly lørdag.

Michael Phelps

Phelps etter at han utkonkurrerte Cavic.

Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS

I en utdatert drakt satte han rivalene på plass med verdensrekord og VM-gull på 100-meteren.

Amerikanerens erkerival på distansen, serbiske Milorad Cavic, hadde satt verdensrekord i semifinalen, og iført den nye superdrakten virket han å være knallfavoritt i finalen.

Rå Phelps

Men den gang ei. I den nå utdaterte Speedo LZR-drakten var Phelps i kanonform. Han klokket inn til verdensrekord 49,82. Cavic klarte bare sølv med 49,95.

Video nsps_upload_2009_8_1_20_6_57_1566.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se Phelps kanonløp her.

Igjen viste Phelps noe av den råskapen som ga ham åtte OL-gull i Beijing. Da ble det også ordentlige jubelscener i VM-bassenget. Phelps slo i vannet og jublet ut før han brukte god tid på å rette oppmerksomheten mot drakten hans.

- Jeg elsker det

Et klart stikk til konkurrentene som tviholder på superdraktene. Og særlig til Cavic, som hadde tilbudt Phelps en av de nye draktene så han ikke kunne ha noe å skylde på.

- Hvordan kan jeg ikke bli motivert av noe som det? Når folk sier noe som det fyrer det meg kraftig opp. Jeg elsker det, sa Phelps.

- Dette er et testament til Michael Phelps. Han kan gjøre alt, sa Cavic, som også passet på å gratulere Phelps med beskjeden: du er kongen. Han bare så på meg og smilte. For det visste han allerede, sa Cavic.

Michael Phelps

Michael Phelps leverte et knallsterkt løp.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

Bitre rivaler

Rivaliseringen mellom de to tok virkelig av under OL i fjor høst. I en av de mest spennende finalene noensinne, vant Phelps til slutt med et hundredel. Ennå sliter mange serbere med å erkjenne det. Etter prestasjonen i Roma er det iallfall ingen tvil. VM-gullet var så suverent som nesten bare Michael Phelps kan gjøre det.

Siste nytt

 • Grøvdal med sterk sesongdebut

  Karoline Bjerkeli Grøvdal har vært skadeplaget så langt denne sesongen, men lørdag løp hun inn til 15.00,90 på 5000 meter i et blandet felt, skriver NTB. Tiden er bare ni sekunder bak hennes personlige rekord på distansen. Grøvdal startet på 3000 meter under Impossible Games i juni, men måtte bryte.

  Grøvdal
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Slo tilbake etter skrekkomgang

  Chelsea var store favoritter før bortemøtet med West Brom, men en rekke personlige feil bidro til at hjemmelaget ledet hele 3-0 til pause. Chelsea-manager Frank Lampard gjorde to bytter i pausen, og blåtrøyene spilte seg inn i kampen igjen – tre ganger. Til slutt sikret Tammy Abraham for at London-laget tok med seg ett poeng hjem.

  Chelsea
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Molde snublet mot Sandefjord

  Sandefjord tok en sterk seier borte mot Molde etter en tidlig dødballscoring av midtstopper Marc Vales.

  Molde stilte noe reservepreget mellom oppgjørene om mesterligaspill mot Ferencvaros. Nærmest mål var Ohi Omoijuanfo med et stolpeskudd. Laget står nå med sju tap på de ti siste kampen i serien.

  Tapet gjør at Molde potensielt kan falle ned til femteplass etter helgens runde, mens Sandefjord foreløpig er oppe på en niendeplass.

  Eliteserien 2020: Molde - Sandefjord
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal