- Deilig å slå svenskene

Ingvild Snildals svenske trener synes det var deilig å slå svenskene.

Johan Björkegren

Snildals trener Johan Björkegren.

Foto: NRK

- Det var utrolig bra. Jeg er veldig glad, sier Snildals personlige trener, Johan Björkegren, til NRK

Han mener Snildals bronse er en kjempeprestasjon.

-Det er klart at om man tar en medalje i VM så er man utrolig flink. Det er det ikke så mange norske kvinner som har gjort et i et VM. Forrige gang var vel Lene Jensen på 70-tallet, påpeker han.

- Kult å se

Björkegren er svensk, men synes likevel det var deilig å slå svenskene.

- Ja, det er helt klart. Alshammar har fremdeles verdensrekorden. Men Ingvild er ikke langt bak. Det er kult å se, sier Björkegren.

Alshammar satte verdensrekord i semifinalene i går med tiden 25.07.

- Dette betyr utrolig mye. Nå skriver vi en bok og dette er de første kapitlene i en bok vi håper blir veldig tykk. Målet er London i 2012, avslutter hennes trener.

Video nsps_upload_2009_8_1_18_28_35_1558.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se Snildals bronseløp her.

En inspirasjon

Også bronsevinneren fra OL, Sara Bordenstam, gledet seg over suksessen til Ingvild Snildal lørdag.

- Det er helt sinnsykt. Det er så gøy. Ingvild er en inspirasjon for så mange og spesielt for meg. Hun fortjener det så sinnsykt mye. Det er dritkult, sier en kjempeglad Sara Nordenstam til NRK.

Bra for sporten

Nordenstam mislyktes helt i VM og klarte aldri å oppnå det hun fikk til i OL da hun svømte inn til bronse på 200 meter bryst. Men nå var det altså ei annen jente fra Norge som stod på podiet.

- Det er kjempebra for sporten. Når jeg og Alex ikke helt får det til så kommer Ingvild og klinker til. Det er bare helt supert.

Siste nytt

 • Ny norsk opptur i curling

  Det ble en ny norsk seier for Team Ulsrud i curling-EM da laget slo England 9-5 søndag. Det norske EM-laget står nå med to seiere og ett tap etter at tre kamper er spilt. For kvinnene ble det 6-5 over Latvia og 3-7-tap for Danmark i EM søndag.

  AFP_10O3Z4
  Foto: WANG ZHAO
 • Tok sitt første ATP-mesterskap

  Den greske tennisspilleren Stefanos Tsitsipas tok sitt første ATP-mesterskap ved å slå østerrikeren Dominic Thiem med 2-1 i sett søndag. Tsitsipas slo ut veteranen Roger Federer i semifinalen og på veien ble også Nadal stoppet.

  Britain Tennis ATP Finals
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • England med enkel seier mot Kosovo

  England til slutt vant 4-0 mot Kosovo i lagets siste EM-kvalifiseringskamp etter at Harry Winks og Mason Mount fikk sine første landslagsmål. England hadde allerede sikret seg plass i EM, men fikk med seg en siste god opplevelse med 4-0 mot Kosovo.

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Kosovo v England
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal