Hopp til innhold

- Deilig å slå svenskene

Ingvild Snildals svenske trener synes det var deilig å slå svenskene.

Johan Björkegren

Snildals trener Johan Björkegren.

Foto: NRK

- Det var utrolig bra. Jeg er veldig glad, sier Snildals personlige trener, Johan Björkegren, til NRK

Han mener Snildals bronse er en kjempeprestasjon.

-Det er klart at om man tar en medalje i VM så er man utrolig flink. Det er det ikke så mange norske kvinner som har gjort et i et VM. Forrige gang var vel Lene Jensen på 70-tallet, påpeker han.

- Kult å se

Björkegren er svensk, men synes likevel det var deilig å slå svenskene.

- Ja, det er helt klart. Alshammar har fremdeles verdensrekorden. Men Ingvild er ikke langt bak. Det er kult å se, sier Björkegren.

Alshammar satte verdensrekord i semifinalene i går med tiden 25.07.

- Dette betyr utrolig mye. Nå skriver vi en bok og dette er de første kapitlene i en bok vi håper blir veldig tykk. Målet er London i 2012, avslutter hennes trener.

Video nsps_upload_2009_8_1_18_28_35_1558.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se Snildals bronseløp her.

En inspirasjon

Også bronsevinneren fra OL, Sara Bordenstam, gledet seg over suksessen til Ingvild Snildal lørdag.

- Det er helt sinnsykt. Det er så gøy. Ingvild er en inspirasjon for så mange og spesielt for meg. Hun fortjener det så sinnsykt mye. Det er dritkult, sier en kjempeglad Sara Nordenstam til NRK.

Bra for sporten

Nordenstam mislyktes helt i VM og klarte aldri å oppnå det hun fikk til i OL da hun svømte inn til bronse på 200 meter bryst. Men nå var det altså ei annen jente fra Norge som stod på podiet.

- Det er kjempebra for sporten. Når jeg og Alex ikke helt får det til så kommer Ingvild og klinker til. Det er bare helt supert.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • Norge straffet i undertall – tapte mot Tsjekkia

  De norske ishockeygutta holdt følge med storfavoritt Tsjekkia i spill fem mot fem, men tapte VM-kampen 1-3 etter nye problemer i undertall.

  Tsjekkia startet VM på skuffende vis, men har hevet seg etter at blant andre NHL-profil David Pastrnak kom inn i troppen. Norge øynet håpet om en sjokkseier, men i stedet ble det tap nummer sju på rad mot Tsjekkia.

  Men de norske gutta holdt godt følge med Tsjekkia så lenge alle spillere var på isen. I rent fem-mot-fem-spill ble det 0-0.

  – Det er litt sånn det er. Det er jevnt i alle kampene og vanskelig å score i fem mot fem. Så det gjelder å holde seg unna utvisningsboksen, sa Norges Andreas Martinsen til Viaplay.

  Norge sliter nemlig i undertall. Så langt i VM har over 1 av 3 undertallsperioder endt med baklengsmål. Det gjentok seg lørdag. To undertall og ett tsjekkisk straffeslag ga 3-0 før Ludvig Hoff reduserte i tredje periode. Det ble det eneste norske målet tross flere sjanser.

  Roman Cervenka kunne sette inn 4-1 i et tomt norsk bur halvannet minutt før full tid.

  – Det er mye bra som vi bare må ta med oss. Vi spiller mot et av verdens beste hockeylag, sa Martinsen.

  Søndag venter Sverige for Norge.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Jussi Nukari / AP
 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste