Hopp til innhold

Knallharde smittevernregler stopper ikke fartsfenomen (17): – Har blitt koronatestet ti ganger

Det norske motorsporttalentet Dennis Hauger har fått en forrykende start på sin første Formel 3-sesong. Men det har kostet, og 17-åringen innrømmer at satsingen under koronavirusets herjinger både har vært krevende og litt ensom.

Dennis Hauger

MASKERT: Dennis Hauger og resten av Formel 3-førerne er ilagt strenge koronarestriksjoner.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

– Alle må gå med maske. Og man kommer ikke inn om man ikke har testet seg og fått godkjent. Det er veldig strenge regler, forteller Hauger til NRK.

For mens samfunnet her hjemme sakte, men sikkert begynner å løsne på koronarestriksjonene, er det fremdeles et strengt korona-regime i motorsporten.

Siden starten av Formel 3-sesongen i juli har førerne blitt hyppig testet for koronaviruset.

– Jeg tror jeg sikkert har gjort det over ti ganger så langt.

– Det er veldig strenge regler og det er viktig å følge, legger Hauger til, som har bodd i England siden starten av sesongen.

Dennis Hauger

Hauger både bor og trener i England om dagen.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Flyttet alene

For å drive med en idrett som krever mye reising er ikke ideelt under en pandemi. Restriksjonene innebærer at det er lukket bane, altså ingen i publikum. I tillegg får Hauger kun ha med faren, Tom Erik Hauger, og manageren.

Og for førere utenfor EU er reglene enda strengere. De får ikke lov til å være noe annet sted enn på banen og hotellet.

Og hvis de ble de sett utenfor et av de områdene kunne de få rundt 15.000 euro i bot, forteller Hauger.

Reisen til og fra konkurransene er også nøye planlagt for.

– Alle teamene har charterfly, så vi kjører jo bare med folk som skal på løpshelgen – så alt er veldig planlagt og strengt.

Dennis Hauger

Hauger har fått en god start på Formel 3-sesongen. Her i aksjon i Østerrike.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Derfor, med tanke på Norges reiseregler, måtte noe gjøres for å forhindre karantene etter hver konkurranse. En måned før sesongstart flyttet 17-åringen alene til England.

Og der blir han sannsynligvis til slutten av sesongen, i september. Utenfor hjemmet og banen er det få muligheter på grunn av de strenge reglene.

– Jeg har jo reist til utlandet siden jeg var 11 år. En del alene også, så jeg har jo vært vant til den reisedelen. Men det å flytte alene og at alt er på eget ansvar, er litt annerledes, sier han.

– Sånn er det bare. Sånn er det når man vil gå «all in».

Er det ensomt?

– Ja, det kan det være innimellom.

– Jeg har jo vært en del alene her, men jeg har jo teamet. Selv om jeg bare jobber med voksne, så er det fortsatt folk rundt meg.

Dennis Hauger, Budapest

Hauger kom på pallen i den siste runden i Budapest.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

– Målet mitt er Formel 1

Hauger er likevel vant til å omgås med voksne, for han har vært i motorsportens verden siden før han gikk på skolen. Senest i fjor ble han tidenes yngste vinner av det italienske mesterskapet i Formel 4.

På tross av sin unge alder har han vært i motorsporten i en årrekke allerede.

Som åtteåring fikk han sin første pokal, som 12-åring signerte han sin første proffkontrakt og nå er han en del av Red Bull-teamets satsing inn mot den gjeveste turneringen. Hans store mål:

– Målet mitt er Formel 1 og det har jeg vært ganske klar på tidligere også.

Ingen har klart det før ham, men han omtales av mange som den som kan bli den første nordmannen i Formel 1. Men nåløyet er trangt og det er mye som må ofres.

Dennis Hauger, Italia

Overgangen til Formel 3 har vært stor. Her fra det italienske mesterskapet i Formel 4 i fjor.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

– Et veldig stort steg

Nå har han tatt steget fra Formel 4 til Formel 3, og kjører mot langt mer erfarne og eldre førere.

– Det er et veldig stort steg fra det jeg har vært med på tidligere, sier Hauger.

Så langt har han vært i Østerrike og Ungarn, der han endte på pallen. Neste stopp er ærverdige Silverstone i England.

– Jeg kjenner litt til banen, men ikke med den bilen jeg skal kjøre nå. Så det blir spennende å se. Det er viktig å få selvtilliten der tidlig, sier motorsporttalentet.

Gjennomsnittsfarten på banen er 200 km/t, og det krever et skjerpet hode og gode forberedelser. Men Hauger forteller at han kun får én trening på 45 minutter før start.

– Så er det rett på kvalifisering, og så er det to løp. Det er ikke mye tid vi får på banen før vi må ordentlig prestere og sette den ultimate runden.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal