Knallharde smittevernregler stopper ikke fartsfenomen (17): – Har blitt koronatestet ti ganger

Det norske motorsporttalentet Dennis Hauger har fått en forrykende start på sin første Formel 3-sesong. Men det har kostet, og 17-åringen innrømmer at satsingen under koronavirusets herjinger både har vært krevende og litt ensom.

Dennis Hauger

MASKERT: Dennis Hauger og resten av Formel 3-førerne er ilagt strenge koronarestriksjoner.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

– Alle må gå med maske. Og man kommer ikke inn om man ikke har testet seg og fått godkjent. Det er veldig strenge regler, forteller Hauger til NRK.

For mens samfunnet her hjemme sakte, men sikkert begynner å løsne på koronarestriksjonene, er det fremdeles et strengt korona-regime i motorsporten.

Siden starten av Formel 3-sesongen i juli har førerne blitt hyppig testet for koronaviruset.

– Jeg tror jeg sikkert har gjort det over ti ganger så langt.

– Det er veldig strenge regler og det er viktig å følge, legger Hauger til, som har bodd i England siden starten av sesongen.

Dennis Hauger

Hauger både bor og trener i England om dagen.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Flyttet alene

For å drive med en idrett som krever mye reising er ikke ideelt under en pandemi. Restriksjonene innebærer at det er lukket bane, altså ingen i publikum. I tillegg får Hauger kun ha med faren, Tom Erik Hauger, og manageren.

Og for førere utenfor EU er reglene enda strengere. De får ikke lov til å være noe annet sted enn på banen og hotellet.

Og hvis de ble de sett utenfor et av de områdene kunne de få rundt 15.000 euro i bot, forteller Hauger.

Reisen til og fra konkurransene er også nøye planlagt for.

– Alle teamene har charterfly, så vi kjører jo bare med folk som skal på løpshelgen – så alt er veldig planlagt og strengt.

Dennis Hauger

Hauger har fått en god start på Formel 3-sesongen. Her i aksjon i Østerrike.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Derfor, med tanke på Norges reiseregler, måtte noe gjøres for å forhindre karantene etter hver konkurranse. En måned før sesongstart flyttet 17-åringen alene til England.

Og der blir han sannsynligvis til slutten av sesongen, i september. Utenfor hjemmet og banen er det få muligheter på grunn av de strenge reglene.

– Jeg har jo reist til utlandet siden jeg var 11 år. En del alene også, så jeg har jo vært vant til den reisedelen. Men det å flytte alene og at alt er på eget ansvar, er litt annerledes, sier han.

– Sånn er det bare. Sånn er det når man vil gå «all in».

Er det ensomt?

– Ja, det kan det være innimellom.

– Jeg har jo vært en del alene her, men jeg har jo teamet. Selv om jeg bare jobber med voksne, så er det fortsatt folk rundt meg.

Dennis Hauger, Budapest

Hauger kom på pallen i den siste runden i Budapest.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

– Målet mitt er Formel 1

Hauger er likevel vant til å omgås med voksne, for han har vært i motorsportens verden siden før han gikk på skolen. Senest i fjor ble han tidenes yngste vinner av det italienske mesterskapet i Formel 4.

På tross av sin unge alder har han vært i motorsporten i en årrekke allerede.

Som åtteåring fikk han sin første pokal, som 12-åring signerte han sin første proffkontrakt og nå er han en del av Red Bull-teamets satsing inn mot den gjeveste turneringen. Hans store mål:

– Målet mitt er Formel 1 og det har jeg vært ganske klar på tidligere også.

Ingen har klart det før ham, men han omtales av mange som den som kan bli den første nordmannen i Formel 1. Men nåløyet er trangt og det er mye som må ofres.

Dennis Hauger, Italia

Overgangen til Formel 3 har vært stor. Her fra det italienske mesterskapet i Formel 4 i fjor.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

– Et veldig stort steg

Nå har han tatt steget fra Formel 4 til Formel 3, og kjører mot langt mer erfarne og eldre førere.

– Det er et veldig stort steg fra det jeg har vært med på tidligere, sier Hauger.

Så langt har han vært i Østerrike og Ungarn, der han endte på pallen. Neste stopp er ærverdige Silverstone i England.

– Jeg kjenner litt til banen, men ikke med den bilen jeg skal kjøre nå. Så det blir spennende å se. Det er viktig å få selvtilliten der tidlig, sier motorsporttalentet.

Gjennomsnittsfarten på banen er 200 km/t, og det krever et skjerpet hode og gode forberedelser. Men Hauger forteller at han kun får én trening på 45 minutter før start.

– Så er det rett på kvalifisering, og så er det to løp. Det er ikke mye tid vi får på banen før vi må ordentlig prestere og sette den ultimate runden.

Sportsnyheter

Tokyo Olympics Athletics

OL-drama for Iuel – full forvirring i semifinalen: – Jeg reagerte på et eller annet

Først falt Amalie Iuel under oppvarmingen. Så tjuvstartet hun, men fikk likevel starte semifinalen. 27-åringen kom inn på sisteplass, og resultatlista viste først at hun var diskvalifisert. Det ble endret.

Siste nytt

 • 52 strake OL-sigrar

  USAs kvinnelag i basket let seg ikkje stoppe i år heller. 93-52 over Frankrike i siste gruppekampen måndag var deira 52. strake siger i OL. Ikkje sidan semifinalen i Barcelona i 1992 har laget tapt.

  Den gongen tapte USA 73-79 for laget som offisielt heiitte Samveldet av uavhengige statar, og som var restane av det nyss oppløyste Sovjetunionen.

  Seinare har USA-kvinnene berre vunne. Det starta med siger over Kina i bronsefinalen i 1992. Så har dei teke seks strake OL-gull utan å ha tapt ein einaste kamp.

  USA tok gull også i 1984 og 1988, og har teke 8 av 11 gull sidan basket for kvinner kom på OL-programmet i 1976. I 1980 var dei avskorne frå å kjempe om gullet, ettersom USA boikotta OL i Moskva.

  A'ja Wilson
  Foto: Aris Messinis / AFP
 • Norge knuste OL-vertene

  De norske håndballkvinnene knuste OL-vertene Japan i den siste gruppespillkampen i ettermiddag. Sluttresultatet ble 37–25 etter at Norge stakk skikkelig fra midtveis i den første omgangen.

  – Det var riktig bra. Jentene var «på». Det handler om å være profesjonelle i slike kamper og få mest mulig ut av dem uten å slite seg ut, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Discovery etter kampen.

  Norge hadde allerede vunnet sin gruppe før dagens kamp, men Thorir Hergeirssons lag fikk en fin gjennomføring før Ungarn venter i OL-kvartfinalen klokka 6.15 onsdag morgen. Ungarerne ble nummer fire i sin gruppe.

  – Jeg synes ikke Ungarn har hatt toppnivå i OL. De startet litt dårlig, men har fått en positiv gnist. De har mange gode spillere, men jeg synes jo vi er sterkere, sa Katrine Lunde til NTB etter kampen.

  Vi fulgte Norge–Japan her.

  ddd
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP
 • Leddet satt på plass

  Christian O’Sullivan har vært til et minimalt kirurgisk inngrep mandag kveld japansk tid hos en håndkirurg. Der ble ytterleddet i høyre tommel satt på plass. Leddet ble testet stabilt etterpå. Håndball-landslaget tar en avgjørelse i morgen formiddag vedrørende eventuelt videre spill i OL.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal