Klubbpresident truer med å suspendere 18 spillere: – Min tid og tålmodighet er slutt

Sporting Lisboas president, Bruno de Carvalho, er rasende på spillerne etter torsdagens 2–0 tap for Atlético Madrid i europaligaen. Etter å ha skjelt dem ut på Facebook, vil han nå suspendere 18 stykker.

Sporting

SUSPENDERT: Sporting sine spillere kan bli suspendert av klubbpresidenten.

Foto: Gabriel Bouys / AFP

Det er kaos i den portugisiske klubben om dagen. Etter tapet mot Atlético Madrid skrev Carvalho et Facebook-innlegg hvor han kritiserte flere av spillerne.

Spesielt midtstopperne Sebastián Coates og Jeremy Mathieu fikk høre det av presidenten, da han mente de jobbet mer for Atleticos angrep enn for egen klubb.

– Våre 11 menn burde ha doblet innsatsen i kampen og spilt som 22 menn. Coates og Mathieu gjorde hva Atletico ikke greide på egenhånd. I stedet for 22 menn, føltes det ut som vi spilte med ni, tordnet Carvalho.

Gelson Martins, Fabio Coentrao og Bas Dost ble heller ikke spart fra den offentlige uthengingen.

Spillerne svarte på Instagram

Spillerne reagerte selv sterkt på meldingen fra presidenten, og den neste dagen samlet 18 av spillerne seg rundt en instagrampost hvor de kritiserte klubbpresidentens manglende støtte til laget.

– På vegne av laget med denne uttalelsen, vil vi utrykke vår avsky over vår president sin offentlige melding etter gårsdagens kamp hvor vi ikke fikk det resultatet vi ønsket.

De fleste av stjernespillerne var med på denne meldingen med adresse til Carvalho, som ikke tok imot kritikken med åpne armer.

Jorge Jesus

MÅ BRUKE B-LAGET: Sportings trener, Jorge Jesus, mister mange spillere til søndagens seriekamp.

Foto: Gabriel Bouys / AFP

Carvalho slo voldsomt tilbake

I stedet satte han seg igjen foran pc-en og skrev et nytt Facebook-innlegg, med beskjeden om at han kom til å suspendere og straffe spillerne.

– Alle spillerne som var med på meldingen er suspendert med øyeblikkelig virkning og vil bli straffet. Disse bortskjemte ungene tror de kommer langt med dette, men min tid og tålmodighet er slutt for dem som tror de er over klubben og beskyttet mot kritikk.

Denne facebookmeldingen er nå slettet.

Slik det ser ut nå, vil Sporting altså bli nødt til å spille med deres b-lag i søndagens hjemmekamp i serien mot Paços de Ferreira.

Sporting ligger forøvrig på tredjeplass i den hjemlige serien, seks poeng bak Benfica som leder.

På torsdag møter de Atletico i returoppgjøret i europaligaen.

Siste nytt

 • Nilsson står over skiathlon

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen i følge Fredrik Aukland, står også over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Vil utestenge utøver i fire år

  Påtalenemnda i Antidoping Norge ber om fire års dopingutestengelse for en mannlig norsk styrkeløfter. Den positive prøven ble avlagt utenfor konkurranse i september 2018. Styrkeløfteren har testet positivt for et anabolt steroid. Det er opp til domsutvalget i Norges idrettsforbund å avgjøre den endelige straffen.

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal