NRK Meny
Normal

Klubbpresident truer med å suspendere 18 spillere: – Min tid og tålmodighet er slutt

Sporting Lisboas president, Bruno de Carvalho, er rasende på spillerne etter torsdagens 2–0 tap for Atlético Madrid i europaligaen. Etter å ha skjelt dem ut på Facebook, vil han nå suspendere 18 stykker.

Sporting

SUSPENDERT: Sporting sine spillere kan bli suspendert av klubbpresidenten.

Foto: Gabriel Bouys / AFP

Det er kaos i den portugisiske klubben om dagen. Etter tapet mot Atlético Madrid skrev Carvalho et Facebook-innlegg hvor han kritiserte flere av spillerne.

Spesielt midtstopperne Sebastián Coates og Jeremy Mathieu fikk høre det av presidenten, da han mente de jobbet mer for Atleticos angrep enn for egen klubb.

– Våre 11 menn burde ha doblet innsatsen i kampen og spilt som 22 menn. Coates og Mathieu gjorde hva Atletico ikke greide på egenhånd. I stedet for 22 menn, føltes det ut som vi spilte med ni, tordnet Carvalho.

Gelson Martins, Fabio Coentrao og Bas Dost ble heller ikke spart fra den offentlige uthengingen.

Spillerne svarte på Instagram

Spillerne reagerte selv sterkt på meldingen fra presidenten, og den neste dagen samlet 18 av spillerne seg rundt en instagrampost hvor de kritiserte klubbpresidentens manglende støtte til laget.

– På vegne av laget med denne uttalelsen, vil vi utrykke vår avsky over vår president sin offentlige melding etter gårsdagens kamp hvor vi ikke fikk det resultatet vi ønsket.

De fleste av stjernespillerne var med på denne meldingen med adresse til Carvalho, som ikke tok imot kritikken med åpne armer.

Jorge Jesus

MÅ BRUKE B-LAGET: Sportings trener, Jorge Jesus, mister mange spillere til søndagens seriekamp.

Foto: Gabriel Bouys / AFP

Carvalho slo voldsomt tilbake

I stedet satte han seg igjen foran pc-en og skrev et nytt Facebook-innlegg, med beskjeden om at han kom til å suspendere og straffe spillerne.

– Alle spillerne som var med på meldingen er suspendert med øyeblikkelig virkning og vil bli straffet. Disse bortskjemte ungene tror de kommer langt med dette, men min tid og tålmodighet er slutt for dem som tror de er over klubben og beskyttet mot kritikk.

Denne facebookmeldingen er nå slettet.

Slik det ser ut nå, vil Sporting altså bli nødt til å spille med deres b-lag i søndagens hjemmekamp i serien mot Paços de Ferreira.

Sporting ligger forøvrig på tredjeplass i den hjemlige serien, seks poeng bak Benfica som leder.

På torsdag møter de Atletico i returoppgjøret i europaligaen.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal