NRK Meny

Klopps Liverpool overrasket gamleklubben

Jurgen Klopp sikret seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret mot Dortmund på hjemmebane etter sin retur på Signal Iduna Park.

FBL-EUR-C3-DORTMUND-LIVERPOOL

IVRIG: Under kveldens kamp hadde tysk TV et kamera på Jurgen Klopp under hele kampen for å få med hans karakteristiske lederstil.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Laster innhold, vennligst vent..

Jurgen Klopp var tilbake på gammelt gress i det Liverpool møtte Dortmund borte til første kvartfinale i Europaligaen. I forkant av kampen hadde tyskeren vært klar på at han ikke kom til å holde igjen jubelen ved en Liverpool-scoring mot klubben han forlot for ni måneder siden.

Jublet i kjent stil

Og etter 36 spilte minutter kunne Klopp slå seg på brystkassa i det Origi får vendt seg rundt Dortmund-backen, Piszczek, og sendt avgårde et skudd som sniker seg inn ved venstre stolperot. Dermed kunne bortelaget gå til pause med ledelse.

– Han var skapt for denne kampen, med rommene han lager og evnen hans til å holde på ballen, sier Klopp til BBC.

SOCCER-EUROPA-DOR-LIV/ Borussia Dortmund v Liverpool - UEFA Europa League Quarter Final First Leg

1-0: Her sikrer Origi ledelse.

Foto: Wolfgang Rattay / Reuters

Bare to minutter etter hvilen steg Hummels til værs etter et praktfullt innlegg fra Mkhitaryan. Dortmund-kapteinen var nådeløs i lufta og sikret hjemmelagets første mål.

Godt utgangspunkt

Dortmund har ikke tapt en eneste kamp så langt i 2016 med sine 14 seiere og to uavgjort. Klopp hardde to ligagull og 318 kamper som Dortmund-trener før han gikk til Liverpool Det endte 1-1 i Tyskland.

– Det er et godt resultat for oss, med et bortemål. Vi må gjøre en enda bedre jobb på Anfield. Jeg er definitivt fornøyd i dag, sier Dejan Lovren på et MAX-sendt intervju etter kampen.

Liverpool har dermed sikret seg et godt utgangspunkt med bortemål og uavgjort foran returoppgjøret på hjemmebane neste uke.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal