NRK Meny
Normal

Klopps Liverpool overrasket gamleklubben

Jurgen Klopp sikret seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret mot Dortmund på hjemmebane etter sin retur på Signal Iduna Park.

FBL-EUR-C3-DORTMUND-LIVERPOOL

IVRIG: Under kveldens kamp hadde tysk TV et kamera på Jurgen Klopp under hele kampen for å få med hans karakteristiske lederstil.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Jurgen Klopp var tilbake på gammelt gress i det Liverpool møtte Dortmund borte til første kvartfinale i Europaligaen. I forkant av kampen hadde tyskeren vært klar på at han ikke kom til å holde igjen jubelen ved en Liverpool-scoring mot klubben han forlot for ni måneder siden.

Jublet i kjent stil

Og etter 36 spilte minutter kunne Klopp slå seg på brystkassa i det Origi får vendt seg rundt Dortmund-backen, Piszczek, og sendt avgårde et skudd som sniker seg inn ved venstre stolperot. Dermed kunne bortelaget gå til pause med ledelse.

– Han var skapt for denne kampen, med rommene han lager og evnen hans til å holde på ballen, sier Klopp til BBC.

SOCCER-EUROPA-DOR-LIV/ Borussia Dortmund v Liverpool - UEFA Europa League Quarter Final First Leg

1-0: Her sikrer Origi ledelse.

Foto: Wolfgang Rattay / Reuters

Bare to minutter etter hvilen steg Hummels til værs etter et praktfullt innlegg fra Mkhitaryan. Dortmund-kapteinen var nådeløs i lufta og sikret hjemmelagets første mål.

Godt utgangspunkt

Dortmund har ikke tapt en eneste kamp så langt i 2016 med sine 14 seiere og to uavgjort. Klopp hardde to ligagull og 318 kamper som Dortmund-trener før han gikk til Liverpool Det endte 1-1 i Tyskland.

– Det er et godt resultat for oss, med et bortemål. Vi må gjøre en enda bedre jobb på Anfield. Jeg er definitivt fornøyd i dag, sier Dejan Lovren på et MAX-sendt intervju etter kampen.

Liverpool har dermed sikret seg et godt utgangspunkt med bortemål og uavgjort foran returoppgjøret på hjemmebane neste uke.

Siste nytt

 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • OL-fakkelen starter ferden

  OL-fakkelen starter tirsdag sin 108 dager lange reise fra Hellas mot Pyeongchang i Sør Korea.

  Tirsdag tennes fakkelen i Olympia, før den starter sin ferd mot byen der de olympiske vinterlekene åpnes 9. februar neste år.

  Sotsji OL-ild
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge